Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مجتبی شریعتی نیاسر روز سه شنبه در آیین تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید دانشگاه یاسوج افزود: امروزه رشد بی رویه و بدون ضابطه مراکز علمی و دانشگاه ها یکی از چالش های اساسی در مجموعه آموزش عالی و وزارت علوم محسوب می شود.
وی با بیان اینکه برخی از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از ماموریت های ذاتی خود فاصله گرفته اند، تصریح کرد: این تصور که در هر کوی و برزنی و هر شهری یک مرکز آموزش عالی و دانشگاهی ایجاد شود و داعیه استقلال هم داشته باشد ، ذهنیت اشتباه ، غیرمعقول و خارج از ضابطه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شریعتی نیاسر افزود: این رشد بی رویه مراکز دانشگاهی در شهرهای مختلف به نظر می رسد نه تنها مایه برکت و در راستای حل چالش ها نبوده بلکه در برخی زمینه ها سبب اتلاف سرمایه ، هدررفت نیروها و افزایش شمار بیکاران جامعه شده است.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: امروزه ظرفیت اعتبارات و بودجه دولت به حدی نیست که بیش از چهارمیلیون و 300 هزار دانشجو را متناسب با نیازهای آنها زیر پوشش قرار دهد و دانشگاه ها و مراکز علمی باید با ایجاد مراکز دانش بنیان و تولید ثروت بتوانند علاوه بر رفع نیازهای داخلی خود زمینه توسعه در سایر بخش های تولید را نیز فراهم کنند.
شریعتی نیاسر ادامه داد: البته رویکرد و جهت گیری اساسی دولت به ویژه در سال های اخیر بیشتر در همین راستا متمرکز شده که با همفکری، هم افزایی و جلوگیری از موازی کاری ها و هم پوشانی در لایه های مختلف و در سطوح آموزش عالی هماهنگی ایجاد کند.
وی تجمیع برخی موسسات علمی ،پژوهشی و دانشگاهی و جلوگیری از پراکنش های منفی در سطح دانشگاه ها را از دیگر اولویت های مهم وزارت علوم دانست و گفت: بسیاری از مشکلات و چالش های فراروی جامعه دانشگاهی ناشی از تفکیک قائل شدن بین مراکز مختلف آموزش عالی بوده است.
شریعتی نیاسر افزود: چنانچه در برهه ای از زمان و در دهه 60 تفکیک رشته های پزشکی از رشته های غیرپزشکی در سطح آموزش عالی به صلاح بود، اما مقتضیات زمانی امروز نیز بر ضرورت تلفیق این رشته ها و یکپارچه سازی و حتی مدیریت واحد آموزش عالی در همه رشته ها تاکید دارد.
وی افزایش تعداد ورودی به سمت تحصیلات تکمیلی را از دیگر چالش های فراروی نظام آموزشی دانست و گفت: در حالی که در کشور پیشرفته ای همچون سوئیس نسبت ورودی دانشجویان به تحصیلات تکمیلی کمتر از هفت درصد است ولی در این ایران این رقم حدود 25 درصد است.
وی با بیان اینکه امروزه در سطح کشور رشته های کاردانی به شدت مورد غفلت قرار گرفته اند، گفت: یکی از مکانیسم ها و شروط لازم وزارت علوم برای کمک و پشتیبانی از مراکز آموزش عالی منوط به ایجاد خلاقیت ها، کارایی و انجام ماموریت ها است.
وی افزود: دانشگاه پیام نور تا حدودی نسبت به انجام ماموریت خود موفق عمل کرده و وزارت علوم نیز تاکنون در راستای کمک به این دانشگاه کوتاهی نکرده است.
معاون آموزشی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: البته مجموعه آموزش عالی همچنین دستاوردها و موفقیت های بزرگی نیز بدست آورده است.
وی تصریح کرد: باید به داشته ها و ظرفیت های موجود خود افتخار کرد.
شریعتی نیاسر افزود: هم اینک افزون بر سه هزار و 500 مرکز آموزش عالی در سطح کشور فعال و پویا هستند.
وی گفت: در سال های اول انقلاب که حتی برای ورود زنان به عرصه های آموزش عالی سخت گیری و ممانعت می کردند امروزه بیش از 55 درصد شمار دانشجویان در کشور را زنان تشکیل می دهند و حدود 60 درصد در برخی رشته ها نیز زنان بیشتر از مردان در این عرصه مشغول تحصیل هستند.
وی گفت: بیش از 81 هزار استاد فرهیخته در رشته های مختلف اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هستند.
شریعتی نیاسر تصریح کرد: جذب اعضای هیات علمی و میزان نسبت دانشگاه به استاد ظرف سال های گذشته به ترتیب حدود 12 و 16درصد رشد داشته است.
در این آیین همچنین احمد عریان به عنوان رئیس جدید دانشگاه یاسوج معرفی و از خدمات محمود رضا رحیمی رئیس پیشین تجلیل شد.
بیش از 6 هزار دانشجو در مقاطع مختلف کاردانی تا دکتری در دانشگاه یاسوج مشغول تحصیل هستند.
3016/1662
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۳۳۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی رضایت، رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، با اشاره به پانل ساماندهی برنامه‌های آموزشی که پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در بیست و پنجمین همایش آموزش پزشکی برگزار شد، از مشارکت نمایندگان بیش از ده دانشگاه در این پانل خبر داد و گفت: در هیات رییسه پانل دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی و دبیر دبیرخانه علوم پایه پزشکی و رئیس کارگروه کار افرینی معاونت حضور داشتند. در این نشست بر اهمیت ساماندهی رشته محل‌ها و برنامه عملیاتی آن تاکید شد.

در این برنامه عملیاتی، سامانه فعال آماری مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی و اجرا می‌شود که در آن تمامی رشته محل‌ها و تعداد دانشجویان، فارغ التحصیلان درج می‌شود تا پروفایلی از وضعیت هر کدام از رشته مقاطع در اختیار قرار گیرد.

وی وضعیت نمودار و شیب رشته‌ها را در طراحی نقشه راه آن موثر خواند و تصریح کرد: پس از بررسی رشته مقاطع و رشته محل ها، بر اساس همفکری دبیرخانه‌ها و نخبگان آن رشته، برای تقویت و ظرفیت سازی در برخی از رشته‌ها تصمیم گیری می‌شود. به عنوان مثال ممکن است در برخی از رشته‌ها که نیاز کشور هستند، اما متقاضی ندارند، راه حل‌هایی برای تشویق متقاضی ایجاد کنیم.

رضایت بر تناسب میان رشته ها، نیاز کشور و تعداد داوطلبین تاکید کرد و افزود: پس از تعیین وضعیت موجود، ممکن است که برای هر کدام از رشته‌ها اقداماتی از جنس تقویت، محدودیت و یا از جنس تعلیق و توقف داشته باشیم.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، سپس به مباحث مطرح شده در پانل در خصوص اهمیت ساماندهی و مامور محور کردن دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: همکاران از دانشگاه‌های مختلفی همچون، همدان، البرز، مشهد، شاهرود، زاهدان، اصفهان و بجنورد و شهید بهشتی و ایران در این نشست مشارکت فعال داشتند و مطالعاتی در زمینه شاخص‌های مربوط به ساماندهی رشته‌های آموزشی را مطرح کردند.

وی با بیان اینکه در ساماندهی رشته ها، نیاز کشور در اولویت قرار دارد، خاطر نشان کرد: مواردی همچون نگاه بخشی و منطقه‌ای در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرد چرا که کشور منابع محدودی دارد و باید بر اساس شاخص‌های انسانی سلامت حرکت کنیم.

رضایت ساماندهی رشته‌ها را اقدامی کارشناسی شده خواند و افزود: هدف از این کار، محدود سازی و حصر رشته‌ها نیست بلکه با کمک دبیرخانه‌ها برای بهبود شرایط اقدام خواهیم کرد. همچنین نگاه ما در بازنگری کاریکولوم‌های درسی به صورت مهارت محوری و نیاز محوری و ماموریت محوری است.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، بر ضرورت دستیابی به الگوی متوازن رشته مناطق و رشته محل ها، از طریق کار کارشناسی تاکید کرد و افزود: با تاکید معاون آموزشی مقرر شده است سامانه ساماندهی بعنوان ابزاری مدیریتی اجرایی شود که بر اساس نیاز در قالب داده‌ها و آمار‌های دقیق در اختیار قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم وفنون هسته‌ای دراصفهان آغاز می‌شود
  • عصر امروز، آغاز نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری