Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندین روز است که خفاش های نگون بخت غار های مناطق غربی کشور از چمله شهرهای جنوبی اذربایجان غربی و کردستان طعمه دروغ پراکنی انسانهای شدند که برای به دست اودن هیچ با ایجاد شایعه در میان مردم لانه نداشته این پستاندار پرنده را گنچ معرفی می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از کانی پرس، چندین روز است که خفاش های نگون بخت غار های مناطق غربی کشور از چمله شهرهای جنوبی اذربایجان غربی و کردستان طعمه دروغ پراکنی انسانهای شدند که برای به دست اودن هیچ با ایجاد شایعه در میان مردم لانه نداشته این پستاندار پرنده را گنچ معرفی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین شایعه ها طی چند روز گذشته سبب شد تا کلمه لانه خفاش هزاران بار در میان مردم مناطق غرب کشور رد و بدل و تعدادی نیز به بهانه بدست اوردن گنج وجود نداشته خود را به غارها و اشکفت ها رساندند تا با پیدا کردن لانه نداشته این پستاندار پرنده وعیت زندگی خود را متحول کنند.
این اقدام از سوی بعضی از افراد سود جو بی گمان در نهایت سبب مرگ خفاشان و تغییر در اکو سیستم منطقه خواهد شد.
این اخبار و شایعه ها واکنش های زیادی را از سوی فعالان و دوست داران محیط زیست نیز به همراه داشت و انان با رد هر گونه لانه سازی توسط خفاشان از مردم خواسته اند به ایت توهمات گوش ندهند.
در همین رابطه رئیس اداره محیط زیست بوکان نیز با شایعه خواندن تجارت میلیونی لانه خفاشها به خبرنگار کرد پرس گفت: کسانی که به امید یافتن لانه خفاش به غارها می روند نه تنها لانەای نخواهند یافت بلکه خفاشها را از خواب زمستانی بیدار می کنند و سبب مرگ آنها می شود.
احمدی با هشدار به افرادی که گول این شایعه را خوردند عنوان کرد: در صورتی که افراد به بهانه پیدا کردن لانه خفاشها وارد غارها شوند و اکوسیستم این جانداران را مختل کنند به شدت با آنها برخورد می شود.
جدای از رئیس اداره محیط زیست بوکان فاروق سخنور رئیس اداره محیط زیست مهاباد نیز به کرد پرس گفته است: «تا کنون گزارشی در این خصوص به دست ما نرسیده غیر از اینکه عده ایی خواستار کشف لانه ی خفاش ها در غار سهولان بودند و به دلیل این که این غار منطقه ایی گردشگری است قایقرانان غار از ورود این افراد جلوگیری کرده و مراتب را به اداره ی محیط زیست گزارش داده اند.
این سخنان در حالی است که روز به روز به دامنه این شایعه افزوده می شود دوست داران محیط زیست نیز اکنون و با انتشار فیلم های مختلفی در فضای مجازی که در آن شیئی گلی شبیه تخم مرغ را می شکنند که از داخل ان سه قطره جیوه بیرون می اید را بیش از گذشته نگران زندگی این پستانداران پرنده و اویزان به سقف کرده است.
بی گمان تا کنون صدها دانشمند جهانی در باره زندگی خفاشها تحقیق و دها مقاله در این رابطه به رشته تحریر در امده است ولی در هیچ یک از این تحقیقات به لانه خفاش اشاره نشده است کما این که اگر این مهم حقیقت داشت اکنون هزاران مقاله در این باره به رشته تحریر در می امد.
امید است مسئولان مربوطه با همکاری نهاد های مردمی حامی محیط زیست با انتشار یادداشت ها و فیلم های مستند از زندگی خفاشها به صورت گسترده در فضای مجازی به این شایعه خیالی که جان هزاران خفاش را به خطر انداخته است پایان دهند.
خفاش، در زبان کردی “شەمشەمەکوێرە”، از راسته بال دستان و تنها پستانداری است که پرواز می کند. آنها بچه می زایند و بچه هایشان را با شیر خودشان تغذیه می کنند. این پستاندارها شب کارند و در طول روز به صورت وارونه آویزان می شوند و می خوابند. خفاش ها در همه انواع محیط های زندگی و در سراسر جهان به جز قطب ها یافت می شوند. در کل جهان بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ گونه خفاش وجود دارد که تاکنون در ایران حدود ۳۰ گونه شناسایی شده است.

خفاش ها در فصل زمستان به خواب زمستانی می روند و هر دفعه که آنها از خواب بیدار شوند چربی ذخیره شده در عرض ۲ ماه خود را از دست می ‌دهند و ممکن است تا بهار دوام نیاورند و این عمل موجب مرگشان بشود.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۳۳۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از ثبت‌ گونه در خطر انقراض جهانی یک فرد پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه برای دومین بار خبر داد.

سعید یوسف‌پور با اعلام این خبر افزود: ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی برای دومین بار شدند.

به گفته وی، این تصاویر توسط محیط‌بان "ملک‌آرا خلیل طهماسبی" در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده سبزکوه ۱۱ اسفندماه پارسال توسط "محمدرضا احمدی" مسوول منطقه حفاظت شده سبزکوه ثبت شد و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود، گفت: گونه پلنگ در راس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

تصاویر دیدنی از پلنگ ماده و توله‌اش در ارتفاعات برفی گیلان | ببینید

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف‌پور گفت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌ و بختیاری به ثبت رسیده است.

کد خبر 849655 منبع: ایرنا برچسب‌ها استان چهار محال و بختیاری حیوانات - حیات وحش خبر مهم حیوانات - انقراض گونه‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد