Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا - مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت : انجام سزارین در بارداری های نخست طی 5 سال گذشته از 35 درصد در سال 93 به 27 درصد در سال جاری کاهش یافته است.

به گزارش ایرنا ، دکتر سید ابوالفضل هاشمی اصل چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران بیان داشت:گرچه موضوع ترویج زایمان طبیعی از گذشته جزو برنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده است اما از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت به یکی از برنامه های ویژه بحث ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین تبدیل شد و در این زمینه دستورکارهایی به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با اجرای طرح تحول نظام سلامت (آغاز سال 92) و توجه به ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین، تعرفه زایمان طبیعی در مراکز دولتی صفر شد همچنین اجرای این برنامه ها با توجه به فرمایش های رهبر معظم انقلاب در زمینه سیاست های جمعیتی اجرا شد که دستاوردهای خوبی به همراه داشت.
مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، با اشاره به فرهنگ نادرستی که از دهه های گذشته بین مردم و زنان باردار شکل گرفته است، گفت:‌باید این فرهنگ که سزارین درد کمتری دارد و راحت تر است، تغییر یابد تا مادران باردار به سمت زایمان طبیعی تغییر نگرش دهند که نقش رسانه ها در تغییر نگرش جامعه بسیار مهم است.
هاشمی اصل اضافه کرد: سزارین در تمام مادران باردار، از 65 درصد در سال 92 به 58 درصد تا ابتدای دی 96 کاهش داشته است؛ بحث مرگ و میر مادران نیز از سال 92 تاکنون در شیراز و فارس 42 درصد کمتر شده است که این مورد در کشور بی سابقه بوده و این یک شاخص مطلوب در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مقایسه با سایر دانشگاه های کشور و حتی برخی کشورهای دیگر است.
مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه، با بیان اینکه در بحث کاهش مرگ نوزادان در دو ساعت ابتدایی تولد نیز در دانشگاه علوم پزشکی شیراز کاهش قابل توجهی داشته ایم، ادامه داد: به طوری که این آمار از سه و هشت دهم در هزار تولد به یک و یک دهم در هزار تولد در سال 95 رسیده و قسمت اعظم این دستاوردها حاصل ترویج زایمان طبیعی است.
هاشمی اصل گفت:‌ چسبندگی جفت یکی از عوامل پرخطر است که در بررسی های انجام شده مشخص شد 65 مورد از زنان بارداری که دچار چسبندگی جفت شده اند، سابقه انجام سزارین در زایمان های قبلی داشتند به همین دلیل رویکردها باید به سمت زایمان طبیعی و کاهش سزارین حرکت کند و گام بعدی دانشگاه علوم پزشکی ارتقای سلامت بانوان، ترویج زایمان بدون درد و بدون ریسک است.
رئیس بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز نیز در این نشست خبری با بیان اینکه بیمارستان مادر و کودک شوشتری یک بیمارستان خیریه است، ادامه داد: این بیمارستان دارای دو بخش اصلی درمانی و پشتیبانی است که بخش درمانی شامل دو قسمت کلینیکی و پاراکلینیکی است؛ همچنین بخش های مختلفی مانند بخش نوزادان، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، بلوک های زایمانی، داروخانه،ماموگرافی، واحد واکسیناسیون و غربالگری بدو تولد و بخش زایمان فیزیولوژیک که بخش زایمان در آب و زایمان بدون درد در این بیمارستان، به مراجعان خدمت رسانی می کنند.
دکتر محمد مرزوقی گفت:‌خدمت رسانی بلوک های زایمانی این مرکز با تجهیزات پیشرفته از ویژگی های آن است و این مرکز یکی از معدود مراکزی است که در شیراز سونوگرافی سینه مادران در آن انجام می شود.
او اضافه کرد: این مرکز تنها بیمارستانی است که معاینات مادران باردار را به صورت رایگان انجام می دهد و قرار است این بخش در سراسر کشور ایجاد شود.
رئیس بیمارستان مادر و کودک شوشتری، یکی دیگر از اقدامات بیمارستان شوشتری را فراهم سازی حضور همراه آموزش دیده بر بالین زائو عنوان کرد و ادامه داد: همچنین کلاس های آموزش مادران در هشت جلسه دو ساعته به صورت رایگان برگزار می شود؛ بیمارستان شوشتری تنها مرکز دولتی شیراز است که در آن زایمان فیزیولوژیک انجام می شود و تمام خدمات در این مرکز با تعرفه دولتی است.
دکتر مریم زارع خفری، متخصص زنان و زایمان بیمارستان مادر و کودک و شوشتری نیز با اشاره به فواید زایمان طبیعی از بسیاری جهات پزشکی، جسمی، روانی و مالی برای مادر و کودک، افزود: یکی از فواید پزشکی زایمان طبیعی، جلوگیری از مرگ مادر است؛ وقتی یک مادر سزارین می شود برای این عمل باید بیهوش شود که ریسک مرگ مادر را بالا می برد.
6113 /1876

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۰۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی ضمن تبریک روز جهانی ماما به فعالان این عرصه، اظهار داشت: مامایی یکی از مشاغل ارزنده در جهان هستی است، رشته مامایی به دلیل اینکه سلامت مادر و کودک را به ارمغان می‌آورد بسیار ارزشمند است، ارتقای سلامت مادران و کودکان، ترویج فرزندآوری و تغذیه به واسطه شیر مادر، جلوگیری از مرگ مادر، کودک و آموزش مراقبت‌های دوران بارداری معمولا به واسطه این گروه حساس رشته پزشکی انجام می‌پذیرد. نماینده قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش جمعیت ایران در سال‌های آینده، افزود: ایران تنها کشور دارنده جایزه کاهش جمعیت در جهان است، در قانون جوانی جمعیت به صورت ویژه به کمیت وجود ماما در کشور اشاره شده، یعنی به ازای هر دو زایمان فعال باید یک ماما در کشور وجود داشته باشد؛ متاسفانه به دلیل کمبود ماما در بیمارستان‌های کشور این بند قانونی اجرایی نمی‌شود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کشور نیازمند ۹ هزار ماما برای فعالیت در مراکز بهداشتی و در مانی است، یادآور شد: متاسفانه کمبود ماما در کشور همچون کادر پرستاری در شیفت‌های سنگین این گروه خود را نشان داده است و منجر به استهلاک، خستگی کادر مامایی شده است که همین مسئله عاملی بر کاهش کیفیت کار ماما‌ها در کشور است. رئیس فراکسیون جمعیت مجلس با بیان اینکه قرار بود امسال حدود ۳۵۰۰ ماما در کشور استخدام شوند، اظهار داشت: در ظرفیت پذیرش و استخدام وزارت بهداشت تنها حدود ۳۰۰ ماما در کشور ثبت شده بود، چرا باید میزان جذب و استخدام ماما علیرغم نیاز کشور کم باشد. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: بحث ترویج زایمان و خوشایندسازی آن که از روش‌های جدید برای بهبود کیفیت و ترغیب به زایمان طبیعی به کار می‌رود، در دنیا میزان زایمان طبیعی رقمی بین ۷۰ تا ۷۵ درصد است، اما در کشور ما متاسفانه این درصد جای خود را به سزارین داده است و ۵۶ درصد زایمان‌ها در کشور به روش جراحی سزارین صورت می‌گیرد. محمدبیگی با تاکید بر اینکه روش سزارین غیر ضرور به دلیل عوارض بسیار پذیرفته شده نیست، یادآور شد: سزارین عوارض بالینی بر فیزیک بدن مادر دارد که گاه نمی‌توانند بیش از دو یا سه فرزند داشته باشند؛ سزارین یکی از عوامل عدم تمایل مادران به تعداد فرزند بیشتر است در حالی که به طور مادرات ذاتأ علاقمند به داشتن فرزندان بیشتر هستند. نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: با توجه به جلسات مشترک برگزار شده در کمیسیون بهداشت با وزیر بهداشت در حوزه درمانی، مقرر شد که طرح دوره مامایی اجرایی شود، فارغ التحصیلان رشته مامایی که بلاتکلیف بودند و نمی‌توانستیم از آنان استفاده کنیم در بیمارستان‌های دولتی مشغول به اجرای طرح خود شدند تا بتوانیم برای تولد کودکان و مراقبت با کیفیت از مادران شاهد حضور این عزیزان باشیم. محمد بیگی با تاکید بر توجه به نیاز‌های معیشتی قشر مامایی، خاطرنشان کرد: مشکلات معیشتی جامعه مامایی یکی دیگر از مسائلی است که ظرف یک ماه گذشته در این خصوص جلسه‌ای را با معاونت درمان و وزیر بهداشت برگزار شد و خوشبختانه در بحث پرداخت کارانه و فوق العاده‌ها صحبت‌هایی صورت گرفت تا شاهد ارتقاء شرایط جامعه مامایی باشیم، البته اعتراضات دیگری نیز در خصوص مشکلات جامعه مامایی وجود دارد و در برخی موارد حق آنان پایمال می‌شود که همه این مسائل مورد بررسی قرار می‌گیرد، امیدواریم برخی از حقوق آنان که تاکنون پرداخت نشده به زودی جبران شود.

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • بیش از ۱۲۰۰ ماما در استان البرز فعالیت می‌کنند
  • فعالیت بیش از ۸۵۰ نفر ماما در استان کرمانشاه
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی
  • کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی
  • البرز رتبه دوم کشوری در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی را کسب کرد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان