Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان مالیاتی کشور گفت: شکل‌گیری شرکت‌های کاغذی و پدیده کدفروشی،‌رواج کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای، رواج حساب‌های اجاره‌ای، قاچاق گسترده کالا، بازار زیرزمینی ارز از مهمترین چالش‌های توسعه نظام مالیات کشور می‌باشند. ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۸ اقتصادی اقتصاد کلان و بودجه بانک و بیمه نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید کامل تقوی‌نژاد در یازدهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران که در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در حال برگزاری است، با اشاره به اینکه مالیات یکی از متغیرهای کلیدی و تاثیرگذار در اقتصاد هر کشور است، گفت: دولت‌ها برای انجام وظایف ذاتی خود در حوزه‌های مختلف نظیر تامین امنیت، آموزش، بهداشت و همچنین تولید کالاهای عمومی که بخش خصوصی مایل و قادر به فعالیت در این زمینه‌ها نیست به نمایندگی از طرف مردم به عنوان اداره‌کننده جامعه به منابع مالی زیادی نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان مالیات به عنوان مهمترین منبع تامین مالی مطمئن و پایدار محسوب شده و همواره یکی از دغدغه‌های سیاستگذاری اقتصادی به طور اعم و سیاستگذاری مالیاتی به طور خاص می‌باشد.

به گفته تقوی‌نژاد، هرگونه تلاش برای توسعه نظام مالیاتی بدون شناخت ارکان این نظام شامل تولید ملی و نحوه توزیع آن قوانین و مقررات مالیاتی و سازمان وصول مالیات غیر ممکن بوده و یا تلاش نافرجام است.

وی با اشاره به اهداف و ضرورت‌های توسعه نظام مالیاتی گفت: بخشی از این اهداف ریشه در ضرورت تامین مالی بودجه دولت از طریق مالیات‌ها و برخی دیگر ریشه در کارکردهای اقتصادی و اجتماعی مالیات به عنوان ابزاری برای تخصیص منابع و بازتولید درآمد و ثروت در جامعه دارد.

تقوی‌نژاد افزود: درخصوص اهداف تامین مالی نسبت به مالیات به تولید ناخالص داخلی و سهم مالیات از منابع بودجه به عنوان دو شاخص مهم ارزیابی میزان تحقق این هدف می‌باشد.

رئیس سازمان مالیاتی ادامه داد: در رابطه با شاخص نسبت‌های مالیاتی دستیابی به نرخ 15 تا 20 درصد و در خصوص شاخص سهم مالیات از منابع بودجه به طور متوسط بین 60 تا 70 درصد هزینه‌های بودجه عمومی به عنوان معیارهای کفایت تامین بودجه از طریق مالیات تلقی می‌شود.

وی با اشاره به چالش‌های توسعه نظام مالیاتی کشور گفت: این چالش‌ها را می‌توان در 3 بخش کلی شامل چالش‌های ناشی از وضعیت اقتصاد کلان، چالش‌های مربوط به فرآیند سیاستگذاری و سیاست‌ها، قوانین و مقررات مالیاتی و سرانجام چالش‌های اجرایی دسته‌بندی کرد.

به گفته رئیس سازمان مالیاتی ترکیب نامناسب تولید ملی و نحوه توزیع آن در کشور در کنار گسترش اقتصاد زیرزمینی شامل شکل‌گیری شرکت‌های کاغذی و پدیده کدفروشی،‌ رواج کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای، رواج حساب‌های اداره‌ای، قاچاق گسترده کالا، بازار زیرزمینی ارز، از مهمترین این چالش‌ها می‌باشد.

وی با اشاره به چالش‌های مربوط به فرآیند سیاستگذاری در حوزه مالیاتی گفت: نبود یک مرجع تخصصی در کنار متکثر بودن مراجع تاثیرگذار و همچنین ناکارآمدی نظام فعلی مالیات بر درآمد و معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی گسترده مهمترین چالش‌های فرآیند سیاستگذاری مالیاتی می‌باشند.

رئیس سازمان مالیاتی با اشاره به چالش‌های اجرایی نظام توسعه مالیاتی گفت: عدم استقلال و کفایت بودجه سازمان، کمبود منابع ساختار منابع محور سازمان، عدم همکاری در ایجاد پایگاه اطلاعات اقتصادی، مشکلات نظام تشخیص مالیات و پایین بودن درجه تمکین مودیان از مهمترین چالش‌های حوزه اجرایی در توسعه نظام مالیاتی می‌باشد.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به برنامه‌های اصلاح و توسعه نظام مالیاتی کشور گفت: علیرغم اقدامات مهم انجام شده باور داریم هنوز از یک نظام مالیاتی کارا و مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. نسبت پایین مالیات به تولید ناخالص داخلی با حدود 9 درصد، سهم پایین مالیات از منابع بودجه عمومی با حدود 36 درصد و نسبت پایه مالیات با هزینه‌های جاری با 49 درصد گواه این مدعاست.

وی با اشاره به ابعاد و اصلاح توسعه نظام مالیاتی کشور گفت: مولفه‌ها یا ابعاد اصلاح نظام مالیاتی در همه کشورها حول دو محور کلی شامل اصلاح سیاست‌ها، قوانین و مقررات و همچنین اصلاح سازمان وصول مالیات استوار است.

رئیس سازمان نظام مالیاتی افزود: در این راستا اهم محورهای برنامه اصلاح مالیاتی عبارتند از اصلاح سیستم مالیات بر درآمد کشور،‌ اصلاح نظام مالیاتی و مشوق‌های مالیاتی، اصلاح نظام بازرسی مالیاتی، اصلاح ساختار سازمانی با محوریت بهبود تمکین، اصلاح نظام جذب و گزینش نیروی انسانی خاص سازمان.

انتهای پیام/

R1389/P1012122/S7,77,79/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۲۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه مالیات کمتری بدهیم؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کلیه مودیان مالیاتی همواره به دنبال روش‌هایی برای پرداخت مالیات کمتر هستند. ممکن است پرداخت میزان مالیاتی که برای یک فرد در انتهای سال مشخص می‌شود، کمی سخت باشد. پرداخت نکردن مالیات نیز راه‌حل مناسبی نیست و عواقبی را برای کسب‌وکار به همراه خواهد داشت. در نتیجه برای کاهش میزان مالیات، می‌توان از روش‌هایی که شامل عفو و تخفیف می‌شوند استفاده کرد. برای مثال یکی از راهکارهای قانونی برای میزان کاهش مالیات، تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر است.

البته برای کاهش میزان مالیات روش‌های قانونی دیگری نیز وجود دارد. برای دریافت پاسخ سوال «چگونه مالیات کمتری بدهیم؟» و آشنایی با ۵ روش برای کاهش مالیات، فقط کافی است این مقاله را مطالعه کنید.

تسلیم به موقع اظهارنامه مالیاتی؛ ساده‌ترین روش کاهش مالیات

دولت هر سال یک زمان‌بندی برای دریافت اظهارنامه‌های مالیاتی مشخص می‌کند. در این مدت زمان کلیه مشاغل و اصناف باید اظهارنامه مالیاتی دقیق و کامل خود را ثبت کنند. مالیات باتوجه‌به مبلغ ذکر شده داخل اظهارنامه و میزان درآمد یک سال گذشته مشخص می‌شود. توجه داشته باشید که اگر اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر پرداخت شود، به‌عنوان یک فرد خوش‌حساب در سیستم مالیاتی شناخته می‌شوید.

به‌این‌ترتیب مبلغ مالیات در سال‌های آینده کاهش می‌یابد و مشمول تخفیفات یا جایزه‌های مالیاتی خواهید شد. اگر اطلاعات کاملی از نحوه پرداخت مالیات و ارسال اظهارنامه مالیاتی ندارید، فقط کافی است نگاهی به مقاله «آموزش حسابداری مالیاتی» داشته باشید.

ارسال اظهارنامه دقیق‌تر؛ راهی برای پرداخت مالیات کم‌تر!

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید برای ارسال اظهارنامه مالیاتی در نظر داشته باشید، ثبت جزئیات دقیق است. به‌زبانی‌ساده‌تر یعنی باید کلیه هزینه‌ها و درآمدها را به‌صورت کامل و دقیق ذکر شوند. به‌این ترتیب دچار اشتباه‌های محاسباتی نخواهید شد و از طرفی ممیزان مالیاتی اظهار نامه را به‌راحتی می‌پذیرند.

توصیه می‌شود که ریز هزینه‌ها و مبلغ مالیات سال قبل را نیز در اظهارنامه ذکر کنید. به‌این ترتیب اظهارنامه شما بدون هیچ شک و شبه‌ای بررسی می‌شود. علاوه‌بر این، ممکن است به‌خاطر دقیق بودن مبالغ ذکر شده، عفو و بخشودگی مالیاتی به شما تعلق گیرد. توجه داشته باشید که مالیات بردرآمد اظهارنامه‌ها با مالیات عملکرد متفاوت است و با قوانین مجزا بررسی می‌شود.

پرداخت به موقع مالیات؛ جایزه خوش‌حسابی را به همراه دارد!

پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی، باید میزان مالیات مشخص شده را پرداخت کنید. پرداخت مالیات به‌موقع مزایای مهمی برای مودیان مالیاتی به همراه دارد که از بین آن‌ها می‌توان به تخفیف، جایزه خوش حسابی، معافیت از مالیات و مالیات نرخ صفر اشاره کرد. کمترین پاداشی که برای پرداخت به‌موقع مالیات در نظر گرفته شده است، تخفیف‌های متوالی است.

برای مثال اگر مودی حداقل ۳ سال در موعد مقرر مالیات خود را پرداخت کند، ۵ درصد از کل مالیات تخفیف داده می‌شود. البته اگر مالیات خود را زودتر پرداخت کنید، مشمول تخفیف بیشتری روی مالیات خواهید شد. شرکت‌های پیمانکاری همواره برای پرداخت مالیات خود در موعد مقرر چالش‌های بسیاری دارند که برای رفع آن‌ها توصیه می‌شود از نرم افزار حسابداری ساختمان استفاده کنید. این نرم‌افزار امکان ثبت انواع مناقصه‌ها، قراردادها، پیش‌پرداخت‌ها و علی‌الحساب‌ها را دارد.

در اظهارنامه مالیاتی حتی ریز فاکتورها را نیز قرار دهید

شاید تصور کنید که فاکتورهای چند هزار تومانی در اظهارنامه‌های مالیاتی یا میلیونی اهمیتی ندارد، اما اینطور نیست و مهم‌ترین بخش اظهارنامه ریز فاکتورها هستند.

برای پذیرش بهتر اظهارنامه مالیاتی، حتماً ریزترین فاکتورها را در جزئیات هزینه‌های سالانه ثبت کنید. درج ریزترین جزئیات در اظهارنامه مالیاتی، یک نمره مثبت است که روی میزان مالیات شما تأثیر خواهد داشت.

چگونه مالیات کمتری بدهیم؟ استهلاک مالیاتی را بررسی کنید

طبق ماده ۱۴۹ قانون مالیات‌های مستقیم، نرخ استهلاک به میزان کاهش ارزش یک دارایی ثابت در یک مدت زمان اشاره دارد. برای مثال یک دارایی مانند ماشین در طول زمان با افزایش قیمت گران‌تر می‌شود که باید استهلاک مالیاتی آن پرداخت شود. علاوه‌بر این، در سال‌های آینده باید استهلاک مالیاتی محاسبه شود و از مبلغ کم شود. به این ترتیب مالیات کمتری پرداخت خواهید کرد.

پرداخت به موقع مالیات؛ بهترین روش برای کاهش مالیات

اگر به‌دنبال یک روش ساده و سریع برای کاهش میزان مالیات هستید، بهترین پیشنهاد پرداخت مالیات در زمان مقرر است. زمانی که مالیات را در فورجه مشخص شده پرداخت کنید، در سیستم مالیاتی به‌عنوان یک فرد خوش حساب شناخته می‌شوید. به این ترتیب برای شما تخفیف‌ها و عفوهای مالیاتی در نظر گرفته می‌شود تا میزان مالیات کمتری پرداخت کنید. علاوه‌بر این، استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری به شما کمک می‌کند تا مالیات خود را همراه با ریز جزئیات محاسبه کنید. توجه داشته باشید که پرداخت مالیات در زمان مناسب تأثیر مثبتی روی سابقه مالیاتی شما خواهد داشت.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6097429

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان