Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@02:41:56 GMT

گندم سبز نکنیم و آن را دور نریزیم

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۴۳۳۹۱

گندم سبز نکنیم و آن را دور نریزیم

پژوهشگر فرهنگ و آداب و رسوم مازندرانی گفت: بهتر است به جای گندم یا عدس که غذای اصلی مردم است، تخم شاهی یا هرنوع سبزی دیگر را در ظروف یا گلدان سفالی سبز ‌کنیم و آن را دور نریزیم بلکه مصرف ‌کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، شاید زیباترین ویژگی سفره هفت سین را می‌توان به وجود سبزه آن دانست، به این دلیل که سبزه با رنگ و طراوت خود دلها را شاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سبز کردن گندم برای قرار دادن در سفره هفت سین در ایام عید یک سنت دیرینه است، اما در این میان برخی افراد حجم زیادی از گندم و عدس را سبز می‌کنند که در روز آخر عید نیز آنرا دور می‌ریزند.

این کار علاوه بر اینکه سبب هدر رفت حجم زیادی گندم می‌شود، در محیط زیست و خیابان‌ها نیز رها و در بیشتر مواقع زیر چرخ خودروها از بین می‌روند.

پژوهشگرفرهنگ و آداب و رسوم و نویسنده در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه هر کیلو بذر هم برای تبدیل شدن به سبزه نیاز به 1500 لیتر آب دارد، گفت: با این حساب سالیانه 4 تا 6 میلیارد لیتر آب برای کاشت سبزه عید هدر می‌دهیم.

فریده یوسفی سوادکوهی با اشاره به سنت دیرینه سبزه اظهار کرد: ایرانی‌های سراسر دنیا هرساله پیش از نوروز سبزه، سبز می‌کنند و این رسم هرسال به شکل‌‌های جدیدتر و تجملاتی‌تر درمی‌آید، حتی در بین بعضی از اقوام ایرانی به تعداد فرزندان و نوه‌های خانواده، سبزه می گذارند.

وی تصریح کرد: براساس گزارش مرکز آمار ایران بیش از 24 میلیون خانوار ایرانی داریم اگر هر خانوار فقط پانصدگرم گندم برای اینکار صرف کند، مقدار دوازده هزار تن گندم به این ترتیب دور ریخته می‌شود.

این پژوهشگر فرهنگ و آداب و رسوم خاطرنشان کرد: فلسفه سبزه در زمان هخامنشیان و پیشتر از آن، این بود که برای فهم سازگاری شرایط جوی با کشت غلات در سال کشاورزی پیش رو در هفت سرستون کاخ هفت نوع غله می‌کاشتند. هرکدام که رشد بهتری داشت، برای کشت اصلی آن سال انتخاب می‌شد.

یوسفی افزود: بنابر این امروزه با پیشرفت علم کشاورزی نیازی به اینکار نیست. پس بهتر است به جای گندم یا عدس که غذای اصلی مردم است، تخم شاهی یا هرنوع سبزی دیگر را در ظروف یا گلدان سفالی سبز ‌کنیم و آن را دور نریزیم بلکه مصرف ‌کنیم. با اینکار هم به سنت عمل کرده و هم باغچه کوچکی در تراس خانه‌مان خواهیم داشت.

وی در پایان گفت: بیایید آیین‌ها را کاربردی‌تر وارد زندگیمان کنیم تا ماندگاری بیشتری داشته باشند.

به گزارش بلاغ، کاشت انواع سبزی مانند تره تیزه هم می‌تواند جایگزین خوبی برای سبزه گندم و عدس باشد که افراد باید برای این‌کار بذر سبزی‌ها را در ظرفی که یک وجب خاک دارد قرار دهند، تا سبز شود.

با سبز شدن بذر سبزی‌ها بعد از استفاده آنها بر سر سفره عید نوروز می‌توان این سبزی‌های خوراکی را مصرف کرد و اسرافی در این بین رخ نخواهد داد.       انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۳۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.


وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • قیمت قورمه سبزی نجومی شد
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است
  • پیش‌بینی بارندگی در اغلب مناطق خوزستان
  • شهر را تقدیم تاس‌اندازها نکنیم
  • عهد کردیم خودسانسوری نکنیم
  • دیپلمات ایرانی: فراموش نکنیم جنگ آمریکا علیه ویتنام را جنبش دانشجویی متوقف کرد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • سردار فدوی خطاب به اسرائیل: التماس کردید حمله نکنیم، اما تصمیم حیدری گرفته شد
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم