Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بر اساس مصوبه شورای کشاورزی استان کشت برنج برای سال زراعی ۹۸-۹۷ در این استان ممنوع خواهد شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، محمد قاسمی نژاد از جریان بازدید خبرنگاران بخش کشاورزی از مزرعه به نژادی گندم در مرکز تحقیقات کشاورزی تقی آباد دزفول با اشاره به بحران آب موجود در کشور اظهار داشت: به همین دلیل کشت برنج در استان خوزستان محدود و کشت جایگزین به کشاورزان معرفی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه محصولاتی مانند حبوبات، آفتابگردان، سویا و گیاهان علوفه ای که نیاز آبی کمتری دارند جایگزین برنج می شود، افزود: طی پنج سال اخیر سطح زیر کشت برنج در این استان نصف شده  و از حدود ۹۷، ۹۸ هزار هکتار به کمتر از ۴۰ هزار هکتار رسیده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: با توجه به شرایط استان و بر اساس مصوبه شورای کشاورزی استان خوزستان کشت برنج برای سال زراعی ۹۸-۹۷ در خوزستان ممنوع می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سالانه  حدود ۱۳۸ محصول کشاورزی در این استان تولید می شود، میزان بارندگی در استان را حدود ۲۵۵ میلی متر و میزان تبخیر را ۱۲۰۰ میلیمتر عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه میزان تولید محصولات زراعی، دامی و باغی در استان خوزستان ۱۶.۴ میلیون تن است، گفت: خوزستان رتبه اول تولید محصولات کشاورزی را در کشور دارد.

قاسمی نژاد با بیان اینکه برخی اراضی استان در سال تا سه بار زیر کشت می رود افزود: تالاب های موجود در استان محل بسیار خوبی برای آبزی پروری است.

وی با اشاره به اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی در استان خوزستان از سال ۸۴ اضافه کرد: ما اصولی مانند حاصلخیزی خاک، مدیریت بقایای گیاهی و خاکورزی حفاظتی را در این طرح رعایت کردیم و آن را در دستور کار خود قرار دادیم.

این مقام مسئول دولتی با بیان اینکه اجرای کشاورزی حفاظتی در خوزستان با ۱۲۰ هکتار شروع شد، گفت: در سال ۹۶-۹۵ این سطح به ۵۱۵ هزار هکتار ارتقا پیدا کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان  در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: در افق ۱۴۰۴ قرار است کشاورزی حفاظتی در منطقه مرسوم شود و ما از کشاورزی سنتی فاصله بگیریم.

قاسمی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت بذر در تولیدات کشاورزی اظهار داشت: بذر ۳۰ درصد از سهم تولید را بر عهده دارد و در حال حاضر که کشور با مساله بحران آب مواجه است بذر می تواند به ما کمک قابل توجهی  کند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۵۱۷ هزار تن بذر گندم گواهی شده در کشور تولید می شود، گفت: این میزان حدود ۸۰ رقم را در اقلیم های مختلف شامل می شود.

وی اضافه کرد: در استان خوزستان ۷۵ تن بذر گندم گواهی شده  در ۱۷ رقم تولید می شود ضمن اینکه ۴ هزار و ۵۰۰ تن بذر مادری و حدود ۶۰۰ تن بذر پرورشی داریم که این میزان حدود ۳۸۰ هزار هکتار اراضی آبی  و حدود ۱۵۲ هزار هکتار اراضی دیم را پوشش می دهد.

به گفته قاسمی نژاد حدود ۵۰۰ هزار اصله نهال مثمر ۹ میلیون اصله نهال غیرمثمر و ۱۰۰ میلیون نشا در خوزستان تولید می شود.

 

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۷۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رمضانی رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی تاکنون ۹۶ هزار هکتار اراضی شالیزاری مازندران شخم و شیار اولیه، آب تخت اولیه هم در سطح ۷۰ هزار هکتار و ۱۰۹ هزار هکتار خزانه‌گیری انجام شد. 

رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به کشت برنج در حدود ۱۰۶ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان، افزود: کشت برنج در ۷۴ هزار هکتار شالیزار استان به صورت مکانیزه و نزدیک به ۳۲ هزار هکتار به روش سنتی انجام شد.

رمضانی تصریح کرد: تاکنون ارقام محلی برنج در ۹۵ هزار هکتار و ارقام پرمحصول در ۱۲هزار هکتار شالیزار استان کشت شد.




دیگر خبرها

  • اجرای کشاورزی حفاظتی در بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی زراعی ارومیه
  • بیمه محصولات زراعی در لرستان ۲۲ درصد افزایش پیدا کرد
  • اصلاح و نوسازی حدود ۶۵ هزار هکتار باغات میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری
  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • آزاد سازی ۳۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در اسلامشهر
  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین