Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-03@01:31:42 GMT

شناسایی غیرشفاف‌ها

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۶۰۴۹۲

رویداد۲۴-با هماهنگی بانک مرکزی درخواست شد فهرست کسانی که بیش از ۵‌ هزار دلار در ماه‌های اخیر خریدوفروش ارز داشتند، در اختیار سازمان قرار بگیرد

اطلاعات ۲۴۰ صرافی با همکاری بانک مرکزی دریافت شده است. رئیس سازمان امور مالیاتی از دریافت اطلاعات مالیاتی خریداران و فروشندگان ارز که بیش از ۵‌هزار دلار خرید کرده‌اند، خبر داد و گفت: برخی از شرایط کشور سوءاستفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدکامل تقوی‌نژاد در حاشیه یازدهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران درباره آخرین اقدامات صورت‌گرفته در زمینه دریافت اطلاعات مالیاتی صرافی‌ها و همچنین خریدوفروش ارز و توافقی که با بانک مرکزی در این زمینه صورت گرفته است، گفت: براساس ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم کسانی که مبادرت به خریدوفروش ارز می‌کنند، باید اطلاعات سالیانه آنها از طریق بانک مرکزی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد.

او توضیح داد: طبق آیین‌نامه مصوب حداقل ۲۵‌هزار دلار فروش در ‌سال باید اطلاعات مالیاتی ارایه می‌شد اما به دلیل شرایط اخیر کشور و حضور دلالان ارز و همچنین فعالیت‌های نامطلوبی که صورت گرفت، با هماهنگی انجام‌شده با وزرایی که اختیار تصویب آیین‌نامه را داشتند، مقرر شد که رقم ۲۵‌هزار دلار به ۵‌هزار دلار کاهش یابد.

رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی ادامه داد: با هماهنگی بانک مرکزی درخواست شد فهرست کسانی که بیش از ۵‌هزار دلار در ماه‌های اخیر خریدوفروش ارز داشتند، در اختیار سازمان قرار بگیرد و در این زمینه فهرست‌های ابتدایی ارایه شد.

صرافی‌های فعال شناسایی شدند
او اظهار داشت: علاوه بر این، با هماهنگی بانک مرکزی صرافی‌هایی که در این زمینه فعال بودند نیز، شناسایی شدند؛ سه لایه صرافی وجود دارد؛ لایه اول تأمین‌کنندگان اصلی ارز هستند، لایه دوم از لایه اول دریافت می‌کنند و نهایتا در لایه سوم صرافی‌های سراسر کشور هستند. تقوی‌نژاد با بیان این‌که اطلاعات مربوط به این صرافی‌ها در اختیار سازمان مالیاتی قرار گرفت، گفت: کاری که ما برای صرافی‌های لایه اول انجام دادیم، این بود که نه‌تنها اطلاعات موجود ‌سال ۹۶ این صرافی‌ها بلکه اطلاعات معاملاتی سال‌های ماقبل آن را نیز درخواست کردیم.

به شفافیت نزدیک‌تر شده‌ایم
تقوی‌نژاد درباره شفافیت در سیستم‌ها گفت: فعالیت‌هایی که تاکنون احساس می‌کردیم، اطلاعات شفافی ارایه نکرده‌اند، مورد شناسایی قرار گرفته‌اند و براساس ماده ۱۸۱ اطلاعات را برای حسابرسی در اختیار همکاران‌مان قرار دادیم.

تقوی‌نژاد اظهار داشت: تعدادی از این صرافی‌ها، از صرافی‌های وابسته به بانک‌ها هستند و طبیعتا به دلیل این‌که مجمع سالیانه آنها برگزار شده بود، شفافیت بیشتری در ارایه اطلاعات داشتند و تعدادی نیز اشخاص حقیقی هستند؛ اگر بخواهیم هر دو مورد را بررسی کنیم، در یک مورد ۸۰ صرافی و در بخش دیگر اطلاعات ۱۶۰ صرافی در اختیار نظام مالیاتی کشور قرار گرفت؛ به‌طور مجموع ٢٤٠ صرافی.

وصول برای ما مهم است
رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: رقم دقیق مالیات در این بخش پس از حسابرسی و محاسبات قابل ارایه است ولی چیزی که به‌عنوان ارز از سیستم بانکی در اختیار این صرافی‌ها قرار می‌گیرد، مورد توجه است؛ از این بابت نیز باید این اطمینان را داد که ما اطلاعات مربوط به‌ سال ۹۶ این‌گونه افراد را زمانی می‌توانیم مطالبه کنیم که‌ سال مالی آنها تمام شده باشد و اینها مکلف هستند که اگر شخص حقیقی هستند، در خرداد و تیرماه اظهارنامه ارایه کنند ولی چیزی که درحال حاضر برای ما مهم است، تمرکز و وصول اطلاعات است.

عده‌ای از شرایط کشور سوءاستفاده می‌کنند
موضوع دیگری که در این زمینه مورد تأکید رئیس‌جمهوری و وزیر اقتصاد است، این است که عده‌ای از شرایط اخیر کشور برای واردات خودرو اقدام کرده و درآمدهایی را کسب کرده‌اند. او ادامه داد: ما از همین اختیار قانونی استفاده کردیم و یک خانواده‌ای که ۴ برادر بوده و ۱۸ شرکت داشتند، اطلاعات مالی آنها را بین سال‌های ۹۰ تا ۹۴ را بررسی کردیم و براساس این اطلاعات در این دوره ۵‌میلیارد و ۶۰۰‌میلیون تومان مالیات پرداخت شد ولی با بررسی دقیق‌تر ۸۳۰‌میلیارد تومان مالیات برای چهار‌سال فعالیت این ۱۸ شرکت تشخیص دادیم.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۶۰۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد

آمنه نادعلی‌زاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بر اساس بند ۷ تبصره ۸ ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۹۹ افراد باید محل سکونت خود را به سامانه املاک و اسکان اظهار کنند بر این اساس این سامانه امکانی را فراهم کرده که عموم مردم می‌توانند با مراجعه به سایت اطلاعات سکونت خود را ارائه کنند.

این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: در همین قانون قید شده که اگر فردی محل سکونت خود را اعلام نکرد از دریافت برخی خدمات از جمله خدمات بانکی محروم شود یعنی اگر بناست خدمت بانکی ارائه دهیم بایستی محل سکونت و اظهار محل سکونت فرد در سامانه املاک و اسکان را مد نظر قرار دهیم.

نادعلی‌زاده افزود: در بانک مرکزی بناست به شکل پایلوت در خصوص دست چک این موضوع بررسی لحاظ شود یعنی هنگامی که مشتری مراجعه و می‌خواهد دست چک دریافت کند اطلاعات آن در سامانه املاک و اسکان بررسی که خود اظهار کرده است یا خیر؟ حالا با نظر داشت این موضوع دست چک به فرد اعطا خواهد شد این طرحی است که به شکل پایلوت پیگیری می‌شود و در گام‌های بعدی هم می‌تواند سایر خدمات بانکی از جمله افتتاح حساب هم محدودتر شود.

او در نهایت می‌گوید: اجرای این طرح خیلی زمان دوری نخواهد بود باید از لحاظ زیرساختی یکسری اقدامات فنی صورت گیرد و این اقدامات فنی تکمیل شود تا بتوانیم کار را اجرایی کنیم در وحله نخست سیستم بانکی باید بتواند با سامانه املاک و اسکان ارتباط بگیرد که ما زیرساخت‌های مربوطه را آماده کردیم و منتظر هستیم اطلاعات به ما تحویل داده شود تا گام اجرایی برداشته شود ولی در نهایت در برنامه‌های بانک مرکزی است که این موضوع در فصل بهار اجرایی شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • بازدید ابدالی از «مرکز ارتباط با مشتریان» بانک سینا
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • گزارش اختصاصی الجزیره از عملیات‌های دقیق حزب‌الله
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • تدوین بانک اطلاعاتی توانمندی‌های صادراتی فارس به ۶ زبان
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی