Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از استان زنجان:

مهرداد سلطانی در نشست مشترک فرمانداران، شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی شهرهای استان، گفتمان فرهنگی را سبب بالندگی شهر در حوزه ‌های مختلف و در نهایت، باعث شکوفایی اقتصاد شهری دانست و اظهار کرد: با دقت در کلید واژه‌ های مباحث شهری مانند شهر خلاق، شهر پایدار، شهر سبز، شهر گردشگر پذیر، شهر پیاده‌ مدار و شهر انسان ‌محور، مشاهده می ‌شود که همه این مباحث، زیرساخت‌ های فرهنگی را هدف قرار داده و به فکر توسعه فرهنگ شهری و شهرنشینی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی با اشاره به اینکه امروز، مسائل شهری و شهرنشینی به حدی پیچیده، گسترده و با اهمیت است که ابعاد مختلف این مساله در ذیل مقالات، کتاب ‌ها، همایش‌ ها، سخنرانی ‌ها و گردهمایی‌ ها مورد بررسی قرار می‌ گیرد، افزود: این مسائل به قدری پویا و گسترده است که تغییرات آن با سرعت و شتاب بی ‌نظیری در تمام شهرهای جهان اتفاق می ‌افتد.
این مقام مسئول با بیان اینکه فعالانه عمل کردن یعنی پرداختن به موارد دقیق فرهنگی، آموزش جمعی، توجه به ارتقاء روح مشارکت شهروندان در توسعه و ایجاد شادی و نشاط در روح شهر، ابراز کرد: منفعلانه عمل کردن یعنی تخصیص بخشی از بودجه به دستگاه‌ های مختلف برای انجام کارهای خود که باید این نگاه را کنار گذاشت و شهروندان را به‌ گونه‌ ای به سوی مشارکت جمعی هدایت کرد تا احساس کنند که شهر، متعلق به خودشان بوده و از هزینه ‌های دریافتی از شهروندان، محافظت شده و در محل‌ های مناسبی مصرف می ‌شود.
سلطانی بسیاری از مشکلات امروز شهرها را ناشی از عدم وجود نگاه فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از معضلات زندگی اجتماعی، فراموش کردن امروز و پس ‌انداز برای آینده است، در حالی که در زندگی شهری، آینده به فراموشی سپرده شده و تلاش بر این است که همه چیز در کوتاه ‌مدت، فراهم شود که در این حوزه، بالعکس زندگی اجتماعی فردای فرزندان، مورد بی ‌توجهی قرار گرفته که این تناقض در بستر شهری نمایان می‌ گردد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری زنجان با تاکید بر اینکه در حوزه فرهنگی، می‌ توان به ارتقای سلائق مردم، کمک کرد، ادامه داد: با ارتقاء سلیقه مردم، بسیاری از زشتی ‌ها و نازیبایی ‌های امروز شهر، توسط خود مردم زدوده می ‌شود و دیگر نیازی نیست که با نصب تابلو و بنر به زیبایی شهر پرداخت.
وی با اشاره به ضرورت توجه به درآمد پایدار شهری، گفت: درآمد پایدار شهری، حاصل نمی ‌شود مگر با توجه و نگاه بومی و محلی؛ چرا که هر شهر، مزیت نسبی و ویژگی ‌های خاص خود را دارد که با شهر دیگر، متفاوت است که در این حوزه، می‌ توان با استفاده از ایده و خلاقیت صاحب‌ نظران و شهروندان و اتاق‌ های فکر، زمینه‌ های مختلف شهر برای ایجاد درآمد پایدار را کشف و برنامه‌ های عملیاتی برای تحقق آن پیاده کرد.
سلطانی با اشاره به طرح ملی بازآفرینی پایدار شهری در مقیاس ملی که توسط رئیس جمهور کلید خورده است، افزود: دولت، توجه خاصی به این طرح دارد که در 3 سال آینده در بافت‌ های ناکارآمد و فرسوده شهرها اجرا می ‌شود و می تواند نقش موثری در بازسازی بافت فرسوده شهری داشته باشد. لذا باید تمام امکانات در اختیار این طرح قرار داده شود تا بتوان از مزایای آن بهره‌ مند شد.
این مقام مسئول توجه به برون ‌سپاری و ساماندهی نیروی انسانی را به عنوان یک سرلوحه، ضروری دانست و ابراز کرد: مشخص است که تحقق این امر، با مشکلات زیادی مواجه بوده و دارای تبعات اجتماعی و اقتصادی است، اما نمی توان همه موارد را به صورت متمرکز و از طریق مدیریت دولتی، اداره کرد. چرا که توسعه شهرها در گرو برون ‌سپاری، سبک ‌سازی و چابک ‌سازی مدیریت است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۶۹۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه پیش از ظهر یکشنبه در همایش شوراهای اسلامی استان مرکزی و بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد تومان در روستاها توسط شوراهای روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است.

وی افزود: این استان یک و هشت دهم جمعیت و مساحت کشور را دارد، همچنین ۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور مربوط به این استان است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی رتبه دوم اجرای پروژه‌ها در سطح روستاها در کشور را به خود اختصاص داده و در تعریف پروژه‌های جدید و برنامه‌های راهبردی نیز رتبه نخست را دارد.

مخلص‌الائمه ادامه داد: در سطح شهرها بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده که تنها طرح‌های عمرانی نبوده و در حوزه‌های مختلف این طرح‌ها صورت گرفته است.

امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرهای مرکزی هزینه می‌شود

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵ هزار و ۲۴ میلیارد تومان توسط دولت در بخش عمرانی هزینه شده است، گفت: امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرها هزینه خواهد شد که البته بخشی مرهون حرکت اقتصادی است که در استان شکل گرفته است.

استاندار مرکزی بیان کرد: در سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ در بازه زمانی ۶ ساله، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی در استان هزینه شده اما در سال ۱۴۰۱ به تنهایی ۶۰ درصد بیش از مجموع ۶ سال قبل و سال گذشته در حوزه مدیریت شهری و روستایی ۲۰ درصد بیشتر از مجموع بودجه عمرانی سال ماقبل آن بوده است.

وی گفت: مدیران استان ملزم به تکریم شوراها هستند و پیشنهاد می‌شود برگزاری نشست‌ها به صورت موضوعی باشد و مدیران مربوطه در جلسه حاضر شوند تا در مورد موضوع خاص بحث و گفتگو و تبادل تجربه و حل مسائل شود.

شبانه روزی شدن شماری از پروژه‌های مرکزی

استاندار مرکزی تصریح کرد: برای نخستین بار در تاریخ این استان تعدادی از پروژه‌ها شبانه روزی شدند که این اتفاق بی نظیر بود و نگاه مساله محور و نتیجه گرا باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

مخلص الائمه در ادامه افزود: موفقیت شوراها همچنین دولت موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هیچ تفاوتی نیست وجود ندارد و همه زیر مجموعه جمهوری اسلامی هستند و باید اذعان کرد که فرمانداران باید به شوراها به عنوان در دسترس ترین نمایندگان مردم توجه ویژه داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به هزینه کرد اعتبارات شهرداری و دهیاری‌ها تاکید کرد: بیش از یکسال تا پایان فعالیت شوراها باقی مانده و البته بخش کمتری این زمان برای کار مهیا است و زمان به سرعت می‌گذرد باید در این زمان با یک اولویت بندی در این هزینه کرد دقت داشت.

استاندار مرکزی تصریح کرد: شوراها در بیان عملکرد و اقداماتی که انجام می‌دهند نیز باید برنامه ریزی داشته باشند.

وی در خصوص نهضت ملی مسکن گفت: در برخی موارد در تأمین زمین؛ تأمین زیرساخت مشکلاتی وجود دارد که می‌طلبد شتاب بخشی برای رفع موانع جز اولویت‌ها قرار گیرد هر چند در مجموع استان مرکزی جز کم مشکل ترین استان‌ها در این حوزه است‌.

استاندار مرکزی اظهار کرد: در شهرهای استان مرکزی به جز یک یا دو شهر همراهی خویی در زمینه نهضت ملی مسکن وجود داشته که جای تشکر دارد.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: با توجه به مدت زمان باقی مانده تا پایان دوره فعالیت باید تلاش شود از حاشیه‌ها پرهیز شود و مردم و مسئولین خود را سرگرم امور فرعی و حاشیه‌ای نکنند.

وی گفت: همه شوراها به ویژه در روستاها به شکایت و خسارات وارده از سوی معادن توجه داشته باشند تا معادنی که خسارت وارد می‌کنند و تاکنون شکایتی از آنها نشده را به مراجع ذیربط اطلاع دهند تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

مناطق حاشیه شهرها مورد توجه ویژه باشد

استاندار مرکزی با بیان اینکه در حوزه بنیاد مسکن نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: توجه به مناطق حاشیه‌ای حاشیه نشین شهرها نیز باید مورد توجه باشدو این مهم جز سیاست‌های مهم نظام است. هیچ مدیری در استان نباید در این خصوص بی تفاوت باشد همچنین شهرداران و شوراها نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

کد خبر 6091083

دیگر خبرها

  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • نبرد تاکتیکی استقلال و تراکتور/ آبی‌ها چگونه در غیاب حسینی از دروازه‌شان محافظت می‌کنند؟
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • به‌دنبال تحقق «اصفهان من، شهر زندگی» هستیم
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند