Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-26@00:50:20 GMT

آزمون تیزهوشان موجب استرس و اضطراب دانش آموزان می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۷۸۳۲۵

رکنا: معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: درآزمون‌های ورودی تیزهوشان از هر شانزده نفر شرکت کننده فقط یک نفر پذیرفته می‌شود واین در حالی است که همه شرکت کنندگان جزو دانش آموزان موفق هستند.

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، رضوان حکیم زاده ابیانه با استناد به مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش مبنی بر ممنوعیت استفاده از کتب آموزشی و حذف هر گونه آزمون در مقاطع ابتدایی و همچنین حذف آزمون مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی در پایه هفتم، گفت: براساس سند تحول بنیادین، مدرسه کانون تربیت است و دوران ابتدایی به عنوان حساس‌ترین و بنیادی‌ترین دوره تربیت از اولویت برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در مقطع ابتدایی دانش آموزان باید در یک فضای با نشاط و صمیمی و به دور از استرس و رقابت‌های نابجا، مهارت‌های زندگی را یاد بگیرند و خلاقیت شان پرورش پیدا کند، باهم زیستن و باهم بودن را یاد بگیرند، همکاری و همدلی را یاد بگیرند و اهداف متعالی تربیت را بر اساس سند تحول بنیادین، در مدارس تحقق ببخشند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه خانواده‌ها علاقه ویژه‌ای بر برچسب خوردن فرزندانشان به تیزهوشی و خاص بودن داشتند اظهار داشت: از این رو خانواده‌ها فرزندان خود را به قبولی در آزمون پایه هفتم سوق می‌دادند و از طرفی موسسات مختلفی که در این زمینه تاسیس شده بودند از این تقاضا استفاده می‌کردند تا با برگزاری کلاس‌های مختلف تست و آماده سازی، دانش آموزان را برای قبولی در آزمون مذکور آماده کنند.
وی ادامه داد: این سبب شده بود تا تمام اهداف تربیتی که سند تحول بنیادین بر آن تاکید می‌کرد در دوره ابتدایی تحت الشعاع قرار بگیرد و کودکان ما در سنین پایین با فشار بالای انتظارات خانواده‌ها مواجه شوند که از آن‌ها انتظار داشتند تا در این آزمون‌ها قبول شوند. همین موضوع سبب ایجاد استرس، اضطراب و رقابت‌های زیادی در دانش آموزان ابتدایی شده بود.
حکیم زاده با اشاره به اینکه استرس، اضطراب و رقابت‌های زیاد سبب شده بود در آزمون‌های ورودی تیزهوشان از هر شانزده نفر شرکت کننده فقط یک نفر پذیرفته شود، تصریح کرد: این در حالی است که همه دانش اموزان شرکت کننده جزو دانش آموزان موفق تحصیلی در دوره ابتدایی هستند و حذف آن‌ها موجب استرس و اضطراب می‌شود.
وی افزود: همچنین در آزمون مدارس نمونه دولتی از هر پنج نفر شرکت کننده فقط یک نفر پذیرفته می‌شد، بنابراین در یک سن بسیار کم کودکان درگیر یک کنکور بسیار سخت شده بودند که فشار بسیار بالایی را بر آن‌ها وارد کرده بود. در این بین کسانی هم که پذیرفته نمی‌شدند مهر بی کفایتی بر پیشانی آن‌ها می‌خورد و باعث شده بود مورد سرزنش قرار بگیرند و از نظر سلامت روحی و روانی در معرض خطر قرار بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه اثر این حجم استرس، اضطراب و رقابت‌های نابجا و از طرفی خوردن برچسب بی کفایتی بر دانش آموزان در دوران ابتدایی بسیار فراتر بود، گفت: این موضوع سبب شده بود تا برنامه‌های تربیتی سند تحول بنیادین تحت الشعاع قرار بگیرد و هرگونه اهداف تعریف شده در سند امکان فعالیت و تحقق یافتن پیدا نکند، از این جهت این مصوبه گامی بسیار اساسی برای احیای تربیت در دوران ابتدایی است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که «با حذف آزمون در مدارس ابتدایی چگونه پاسخ گوی اولیایی باشیم که هزینه کردند و فرزندان خود را در موسسات مختلف ثبت نام کردند» گفت: در مدارس ابتدایی یک برنامه ارزشیابی کیفی_توصیفی تدوین شده است، اصل اجرای برنامه کیفی_توصیفی و حذف نمره از مدارس ابتدایی به این دلیل بوده است که دانش آموزان در یک فضای صمیمی و با نشاط در کنار یکدیگر آموزش ببینند، مشارکت به جای رقابت جایگزین شود و از یادگیری خود لذت ببرند بنابراین مدارس از جهت قانونی حق نداشتند با موسسات قرارداد ببندند چه این قانون Law مصوب شده بود و چه مصوب نشده بود و این در تناقض آشکار با قوانین بالادستی است.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۷۸۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت

          به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ رئیس اداره آموزش و پرورش گناباد گفت: این کلاسهای درس با مشارکت خیران و اعتبارات مدیریت آموزش و پرورش گناباد هوشمندسازی شدند.    مجید فدوی روز پنج شنبه افزود: این کلاسهای درس با مشارکت خیران و اعتبارات مدیریت آموزش و پرورش گناباد هوشمندسازی شدند.   وی ادامه داد: برای هوشمند سازی هر کلاس درس به صورت متوسط ۳۲۰ میلیون ریال هزینه شده است.   رئیس اداره آموزش و پرورش گناباد گفت: ۴۲ مدرسه در مناطق شهری و روستایی این شهرستان با مشارکت خیران و اعتبارات نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس در یک سال گذشته بازسازی شدند.   فدوی سر و سامان دادن به ۶۵ ملک مازاد آموزش و پرورش، توجه ویژه به حوزه تربیت بدنی و نصب ۶ چمن مصنوعی را از مهمترین اقدامات آموزش و پرورش گناباد در این مدت برشمرد.   کلاس های هوشمند فرصت های یادگیری بیشتری را برای دانش آموزان فراهم، فرآیند یادگیری را سرگرم کننده و به دانش آموزان کمک می کند فناوری های جدید را بهتر فرا بگیرند و در مجموع در ارتقاء بهره وری آموزشی و مشارکت پذیری آنان نقش مهمی دارند.   از مجموع ۱۷ هزار و ۶۱۴ دانش آموز که در ۹۱۱ کلاس درس و ۲۲۴ مدرسه در مناطق شهری و روستایی گناباد شاغل به تحصیل هستند، ۹ هزار و ۵۶۵ نفر در دوره ابتدایی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در دوره اول متوسطه و ۲ هزار و ۲۸۸ نفر در دوره دوم متوسطه هستند.   هشت هزار و ۸۳۶ نفر از دانش آموزان در مدارس دولتی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در مناطق روستایی، ۹۲۷ نفر در مدارس شاهد و بقیه در مدارس استثنایی و غیرانتفاعی به تحصیل اشتغال دارند.   مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • اجرای طرح فلورایدتراپی دانش آموزان مقطع ابتدایی شیراز
  • مدارس سمپاد در مناطق عشایری راه‌اندازی می‌شود
  • مدیریت اضطراب دانش آموزان کنکوری
  • فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟