Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنان وقتی باردار می‌شوند بدنشان تحت تاثیر عوامل فیزیولوژی بسیار شدیدی قرار می‌گیرد. چرا که در چنین دورانی بدنشان با تولید انواع هورمون خود را برای زمان بارداری و زایمان آماده می‌کند. بی شک همه ما از سختی‌های دوران بارداری و رنج بسیار زیاد این دوران چیز‌هایی را شنیده ایم. در ادامه این گزارش شما را با ۸ مشکل رایج در زنان پس از زایمان و نحوه صحیح برخورد با آن‌ها آشنا می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بلاغ، بشیر قلی زداه سرچشمه: زنان وقتی باردار می‌شوند بدنشان تحت تاثیر عوامل فیزیولوژی بسیار شدیدی قرار می‌گیرد. چرا که در چنین دورانی بدنشان با تولید انواع هورمون خود را برای زمان بارداری و زایمان آماده می‌کند. بی شک همه ما از سختی‌های دوران بارداری و رنج بسیار زیاد این دوران چیز‌هایی را شنیده ایم. یک مسئله بسیار بزرگ در زمان بارداری این است که بدن زنان در چنین دورانی دست خوش تغییرات بسیار زیادی می‌شود از این رو پس از زایمان برگشتن به حالت قبلی پیش از زایمان شاید کار بسیار سخت و دشواری باشد. 
در واقع بدن زنان پس از بارداری ممکن است آن چنان تغییر کند که شخص پس از زایمان دچار افسردگی شود. در چنین شرایطی بیشتر زنان سعی می‌کنند با تغییر در سبک زندگی خود بدنشان را به حالت قبل از دوران بارداری برگردانند البته این امر شدنی است و جای هیچ ننوع نگرانی ندارد. نباید از یاد برد که این تغییرات پس از گذشت چند هفته به حالت اولیه خود بازمی گردند.
از یاد نبرید درمان مشکلات پس از زایمان کار آسانی نیست، اما با کمی مراقبت می‌توان چنین مشکلاتی را پشت سر گذاشت. شرط موفقیت و فارغ شدن از مشکلات پس از زایمان زمان بر است از این رو زنان برای رهایی از مشکلات به وجود آمده باید صبر و حوصله به خرج دهند. مادر‌ها نباید از یاد ببرند که بیشتر تغیرات حاصل شده بخاطر رفا خودشان و نیاز‌هایی است که کودکشان بدان‌ها محتاج است. همان طور که می‌دانید یک مادر به هیچ عنوان نمی‌تواند نیاز‌های ظاهری خود را در اولویت نیاز اصلی فرزند خود در نظر بگیرد. در ادامه این گزارش شما را با ۸ مشکل رایج در زنان پس از زایمان و نحوه صحیح برخورد با آن‌ها آشنا می‌کنیم.
افتادگی شکم
معمولا بلافاصله پس از زایمان سنگینی حاصل از وزن بچه از روی شکم مادر برداشته می‌شود. نباید از یاد برد که یک مادر تا قبل از زایمان تمام وزن فرزند خود را با استفاده از ماهیچه‌های شکم خود حفظ کرده است و در این مدت این ماهیچه‌ها از حالت قبل از زایمان بسیار تغییر کرده اند این امر به تنهایی باعث افتادگی شکم مادران باردار پس از زایمان می‌شود. نباید از یاد برد که چند کیلو گرم وزن بچه به مدت ۶ الی ۸ هفته درون رحم به جداره شکم فشار آورده است و نباید انتظار داشت این افتادگی خیلی زود بر طرف شود. چرا که در چنین شرایطی پوست کنار پهلو‌ها وشکم نیز تحت فشار شدید بوده است و پس از زایمان خیلی زود به حالت اولیه خود برنمی گردد.
در ابتدای زایمان توصیه می‌شود از گن‌های که تبادل هوایی خوبی دارند استفاده شود، و سپس از گذشت چند هفته وقتی قوای جسمانی مادر پس از زایمان به حالت عادی برگشت، می‌توان با تمرینات ورزشی به ویژه حرکاتی که باعث قوی‌تر شدن عضله‌های دور شکم می‌شوند این مشکل را پس از چند هفته بر طرف کرد. زنان پس از زایمان باید بخاطر داشته باشند که به هیچ عنوان به خودشان فشار نیاروند چر ا. که بدنشان خود به خود می‌تواند این چنین مشکلات به وجود آمده را پس از مدتی برطرف کنند.
زیاد شدن دوران قاعدگی
همان طور که می‌دانید دوران قاعدی در زمان بارداری متوقف می‌شود، اما وقتی زمان بارداری به پایان برسد و شخص زایمان کند دوران قاعدگی دوباره شروع می‌شود این دوران برای کسانی که دارای کم خونی هستند می‌تواند مشکلات فراوانی را به وجود آورد، اما این سیکل در دوران پس از زایمان کاملا طبیعی است چرا که دوران قاعدگی پس از زایمان ممکن است تا چندین هفته به طول انجامد و این امر کاملا طبیعی است. در چنین شرایط زنان پس از زایمان باید احتیاط بیشتری داشته باشند تا دچار عفونت نشوند البته زنان پس از زایمان باید توجه داشته باشند که تحرکات بیش از اندازه نداشته باشند چرا که تحرک زیاد در هفته‌های ابتدایی پس از زایمان می‌تواند باعث خونریزی بیشتر در زنان شود.
شاید این زمان طولانی دوران قاعدگی کمی آزار دهنده باشد، اما چنین پروسه‌ای کاملا طبیعی بوده و در علم پزشکی lochia نامیده می‌شود. زنان پس از زایمان باید تا تمام شدن دوران قاعدگی پس از زایمان با خوردن مواد مغذی آهن بیشتری وارد بدن خود کنند تا در چنین شرایطی با خستگی و کسالت کمتری روبرو شوند.
تغییر رنگ پوست
معمولا در زمان بارداری با توجه به فشاری که روی زنان باردار وجود دارد پوست شان کمی کشیده و بر افروخته می‌شود، اما این حالت پس از زایمان به یک پوست کسل کننده و گا‌ها بی روح تبدیل می‌شود. در واقع ممکن است برخی از زنان پس از زایمان با تیره شدن پوست در نواحی پیشانی، گونه‌ها و حتی در ناحیه لب‌ها روبرو شوند. این عامل بیشتر بخاطر تغییرات هورمونی است که در دروان بارداری زنان تجربه می‌کنند. خوشبختانه این قضیه زودگذر بوده و به صورت طبیعی پس از چند هفته بر طرف می‌شود پس زنانی که تازه زایمان کرده اند نباید نگران تیره شدن پوست خود پس از زایمان باشند.
زنان تازه زایمان کرده برای اینکه زودتر از شر تیرگی پوست و حالت کسل کننده آن راحت شوند، می‌توانند با مالیدن روغن زیتون و یا روغن نارگیل زمان برطرف شدن این نقیصه را تسریع ببخشند. البته ماساژ دادان قسمت‌های تیره شده پوست نیز برای جریان دادن بهتر گردش خون در زیر آن می‌تواند بسیار موثر باشد.
در چنین شرایطی سعی کنید بیش از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بیشتر زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید چرا که نور خورشید اگر بیش از اندازه به پوست تان بتابد می‌تواند مشکلات پوستی بیشتری به وجود آورد. البته استفاده از کرم‌های ضد آفتاب استاندارد نیز می‌تواند برای حفظ سلامت پوست و بهبود هر چه سریعتر پوست‌های تیره شده موثر باشد.
زنان باردار باید به اندازه کافی استراحت کنند تا بدنشان در هنگام خواب فرصت بیشتری برای ترمیم بافت‌های بیرونی و درونی خود داشته باشد البته تغذیه مناسب و خوردن مواد مغذی سالم نیز یک روش موثر برای بهبود وضعیت زنان، پس از روز‌های ابتدای پس از زایمان است.
کشیدگی پوست
معمولا در دوران بارداری پوست بدن با توجه به تغییرات هورمونی که در این دوران به وجود می‌آید با کشش بسیار زیادی روبرو می‌شود وگا‌ها این کشش پس از زایمان باز هم روی بدن قابل مشاهده است. یکی از موثرترین راه برای نابودی کشیدگی پوست پس از زایمان این است که پوست را همواره مرطوب نگه دارید. از یاد نبرید پس از حمام صبح و شب حتما از روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون و روغن نارگیل بهره ببرید تا پوست بدنتان همواره مرطوب باشد در چنین شرایطی پوست بهتر می‌تواند خود را ترمیم کند و از افتادگی فاصله بگیرد.
یکی دیگر از روغن‌هایی که بسیار توصیه می‌شود استفاده از روغن کرچک است زنان باردار سعی کنند از این نوع روغن نیز برای چرب نگه داشتن پوست خود بهره ببرند. سعی کنید پس از مالیدن روغن به پوست خود، روی آن، به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه کیسه آب گرم قرار دهید تا روغن به بافت پوست نفوذ کند. البته نوشیدن آب به مقدار فراوان نیز به پوست تان کمک می‌کند تا شفافت‌تر شده و بهتر خود را جمع کند و از حالت کشیدگی فاصله بگیرد. البته خوردن مواد غذایی سرشار از انواع ویتامین‌ها نیز به پوست تان کمک می‌کند تا شادابتر بماند.
ریزش موی سر
معمولا زنان قبل از دوران بارداری دارای مو‌های شاداب‌تر و پر پشت تری هستند، اما این مو‌های پر پشت پس از زایمان ممکن است با ریزش روبرو شوند. مانند سایر مشکلات پس از زایمان ریزش مو نیز بخاطر تغییرات هورمونی بدن ایجاد می‌شود البته این امر بین افراد مختلف شرایط مختلفی نیز دارد. معمولا پس از زایمان سطح استروژن بدن در زنان کاهش می‌یابد این امر باعث می‌شود، مو‌هایی که در فاز anagen به مرحله استراحت وارد می‌شوند از بین بروند.
این امر نیز جای نگرانی ندارد چرا که پس از ۶ الی ۱۲ ماه پس از زایمان رشد مو‌ها به حالت طبیعی قبل از دوران بارداری خود باز می‌گردد؛ و از آنجایی که مو‌های رشد خوبی دارند خیلی زود می‌توانند جای خالی مو‌های ریخته شده را جبران کنند. توصیه می‌شود برای حفظ سلامتی مو، رژیم غذایی غنی از پروتئین را در وعده‌های غذایی خود لحاظ کنید. البته ماساژ دادن پوست سر با استفاده از روغن‌های طبیعی می‌تواند بسیار موثر باشد چرا که ماساژ دادن با روغن باعث می‌شود که گردش خون در ناحیه پوست سر بیشتر شود و این امر مواد مغذی بیشتری را در اختیار ریشه مو‌های شما قرار می‌هد. این امر می‌تواند باعث تقویت موی سر نیز شود.
ایجاد کهیر پس از زایمان
در طول دوره پس از زایمان، گا‌ها سیستم ایمنی به تغییرات هورمونی واکنش آلرژیک نشان می‌دهد. این به نوبه خود سبب آزاد شدن هیستامین، یک پروتئین در جریان خون می‌شود. این عامل در بدن باعث ایجاد خارش و قرمز شدن پوست می‌شود؛ که آن را به اصطلاح کهیر زدن پوست می‌نامند. کهیر ایجاد شده پس از زایمان معمولا بر روی بازو، پا و پشت بدن ایجاد می‌شود. این عامل لزوما احتیاجی به درمان دارد و پس از گذشت چند هفته خود به خود نابود می‌شود. البته استفاده از برخی روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل به همراه ماساژ می‌تواند کهیر را زودتر از موعد مقرر نابود کند.
ایجاد رگ‌های واریسی پس از زایمان
یکی دیگراز مشکلات که زنان پس از دوران بارداری با آن روبرو می‌شوند ایجاد رگ‌های واریسی است. معمولا این گونه رگ‌ها بخاطر تغییرات هورمونی و فشاری که روی زنان باردار است ایجاد می‌شود. انجام یکسری حرکات کششی می‌تواند این مشکل را بر طرف کند. البته تمرینات ورزشی ساده، اما تاثیر گذار از ایجاد رگ‌های واریسی جدید نیز جلوگیری می‎کند.
در چنین شرایطی به زنان توصیه می‌کنند که از نشستن بیش از اندازه خودداری کنند. اگر بنا هر شرایطی مجبور به این کار باشند هر نیم ساعت جای خود را تغییر دهند تا جریان خون در بدنشان بهتر صورت پذیرد. البته استفاده از جوراب‌های فشرده سازی نیز می‌تواند هنگام برخورد با ورید‌های واریسی بسیار مفید واقع شوند.
ایجاد یبوست پس از دوران بارداری
تغییرات هورمونی می‌تواند روی سیتم گوارشی نیز تاثیر نامطلوب بگذارد از این رو شخص دچار یبوست می‌شود. البته برخی از دارو‌های ضد درد که توسط پزشکان تجویز می‌شود به نوبه خود می‌توانند باعث ایجاد یبوست شوند. برای مقابله با یبوست خوردن غذا‌های فیبر دار بسیار توصیه می‌شود همچنین زنانی که پس از دوران بارداری از یبوست رنج می‌برند حتما باید میزان نوشیدن آب خود را افزایش دهند تا کمتر با چنین مشکلی روبرو شوند. داشتن تحرک نیز روشی موثر برای دوری از ابتلا به یبوست است.
نکته: «مشکلاتی که ذکر شد لزوما شاید همه زنان باردار تجربه نکنند چه بسا زنانی هستند که با کمترین مشکل زمان بارداری و پس از آن را پشت سر می‌گذارند البته برخی مشکلات در چنین شرایطی کاملا طبیعی است و این مشکلات جای نگرانی ندارد و بدن خود به خود این گونه مشکلات را برطرف می‌کند»
منبع: top10homeremedies کد مطلب: 353022 مرجع : فردا 

مردمی که احساس می‌کنند دیده نمی‌شوند/ محله شهید آهنگر میاندورود نیازمند توجه مسئولان

تحقق شعار «غذای سالم، زندگی سالم» با تولید محصولات ارگانیک/ رونق کشاورزی بدون کود شیمیایی

رودخانه‌ها، شریان حیاتی توسعه پایدار شهری در مازندران/یک دست صدا ندارد!

رسانه‌گریزی 20 ماهه سازمان صنعت‌، معدن و تجارت مازندران

همسر شهید ملازاده: باردار بودم، مسائل عاطفی اذیت می‌کرد اما با شهادتش آرام‌تر شدم  

امریکایی‌ها امروز ذلیل بچه‌های تربیت‌شده در مکتب انقلاب اسلامی هستند

    ۸ مشکل رایج زنان پس از زایمان و نحوه صحیح برخورد با آن‌ها ۱۷ روش سفر با کمترین هزینه انواع ماست‌های کارخانه‌ای به ۵ دلیل قبل ورزش شیرکاکائو بنوشید ۵ عادت ممنوع که روزانه انجام می‌دهید نرگس گلی ضد سرطان اندر احوالات خوراکی‌های عید بخوانید تقویت معده با تغذیه صحیح ۱۴ اکسیر پاکسازی ریه ۱۰ خوراکی خوشمزه که شادی را به شما هدیه می‌دهد هر روز این دانه پرخاصیت را مصرف کنید دستور پخت سوپ ضد التهاب و سرطان سیب زمینی سرخ کرده موجب کچلی می‌شود ۶ دانه خوراکی پر خاصیت ۵ دلیل شکل گیری چربی شکمی ۵ نشانه کمبود اکسیژن خون ۶ مکمل مهم مو و ناخن ۱۱ بازی جالب و هدفمند برای کودکان نرگس پرو مخصوص علاقه‌مندان به انواع نرگس پوره مرغ و فلفل دلمه‌ای غذای مخصوص کودک دلبندتان  

۱۰ خوراکی خوشمزه که شادی را به شما هدیه می‌دهد

یک کاکتوس خاص پرورش دهید

تقویت معده با تغذیه صحیح

۱۴ اکسیر پاکسازی ریه

با این ۶ حرکت ظروف چدنی کهنه را براق و زیبا کنید

اندر احوالات خوراکی‌های عید بخوانید

نرگس گلی ضد سرطان

ترفندی تضمینی برای ترک اعتیاد به موبایل

هر روز این دانه پرخاصیت را مصرف کنید

سیب زمینی سرخ کرده موجب کچلی می‌شود

      صفحه نخست شهرستان‌ها سیاسی فرهنگ اقتصادی مذهبی اجتماعی ورزشی آرشیو تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.   توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۸۶۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف پشت پرده تازه از برخوردهای تند با بی‌حجابی | این مشکل از اول انقلاب هم بوده است

محمود علیزاده‌طباطبایی، عضو شورای مرکزی و معاون حقوقی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران در روزنامه سازندگی نوشت:

نیروی انتظامی برای مقابله با مساله بدحجابی، طرحی را به نام طرح نور به اجرا درآورد. در راستای این طرح در همه معابر و اماکن عمومی، واحدهای پلیس مستقر شدند و با کسانی که به تشخیص پلیس حجاب شرعی را رعایت نمی‌کردند به‌ عنوان برخورد با جرایم مشهود، اقدام به بازداشت و اعزام به مراکز پلیس کردند. سخن پلیس این بود که اقدامش «رعایت قانون» و مطالبه مردم متدین است. سردار احمدرضا رادان، فرمانده فراجا نیز در سال گذشته از برخورد با کشف حجاب در معابر عمومی، خودرو و اماکن خبر داده بود. وی از استفاده از فن‌آوری و تجهیزات پیشرفته برای شناسایی فرد خاطی در حوزه معابر عمومی خبر داده و گفته بود که ابتدا به فرد خاطر تذکر داده خواهد شد و بعد از آن فرد با مدارک به حوزه قضایی معرفی شده تا به پرونده‌اش رسیدگی شود.

اقدام نیروی انتظامی آن هم توسط مامورانی که از آموزش و تربیت کافی برخوردار نبودند و بازداشت برخی از خانم‌ها به اتهام بدحجابی موجب ایجاد تنش‌های اجتماعی شد. پلیس که باید مأمن و پناهگاه مردم باشد، در موقعیتی قرار گرفت که برخی خانم‌ها که متهم به عدم رعایت حجاب شرعی هستند در برخورد با پلیس، احساس ناامنی می‌کنند.

آنچه که باید مبنا و معیار اقدام پلیس باشد، قانون است و به تعبیر رهبری، قانون‌گرایی خیلی مهم است. قانون ریل است اگر از این ریل خارج شویم حتماً آسیب و صدمه است.

فعلاً مبنای قانونی برخورد با عدم رعایت حجاب شرعی، تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی است که مجازات عدم رعایت حجاب شرعی، جزای نقدی است. حکومت باید در مقابل پدیده‌های اجتماعی، برخورد ایجابی را بر برخورد سلبی ترجیح دهد و در مورد رعایت حجاب شرعی در طول ۴۵ سال گذشته در زمینه تعلیم، تبلیغ، ترویج، تشویق، تادیب و نصیحت که جنبه اثباتی و ایجابی دارند، اقدام برنامه‌ریزی ‌شده و مطالعه‌ شده‌ای انجام نپذیرفته است. مسائل اجتماعی مانند مسائل فنی و اقتصادی باید مورد مطالعه قرار گیرند و راه‌حل اجتماعی برای آنها پیدا شود. برخورد خشونت‌آمیز با موضوع عدم رعایت حجاب شرعی درحال حاضر مبنای قانونی ندارد و موجب می‌شود که فضای جامعه تند شود. این ادعا که مطالبه مردم متدین، برخورد با پدیده عدم رعایت حجاب شرعی است، موجب می‌شود جامعه را به دو قشر اقلیت «مردم متدین» و اکثریت «غیرمتدین» تقیسم کنیم و به جای ایجاد فضای مهربانی و سرشار از مهر و محبت و حسن‌ظن و خوش‌بینی، فضایی انباشته از کینه و دشمنی در جامعه ایجاد ‌شود.

به دنبال برخوردهای اخیر پلیس با پدیده کشف حجاب، عضو دفتر رهبری نوشت:«رهبر انقلاب گفته‌اند، کشف حجاب هم حرام شرعی است و هم حرام سیاسی است، منتها دشمن با نقشه و برنامه وارد این کار شده است، ما هم باید با برنامه و نقشه وارد بشویم. کارهای بی‌قاعده و بدون برنامه نباید انجام بگیرد. به تازگی برخی از مسئولان به دلیل کارهای بی‌قاعده تذکر دریافت کردند».

همان طور که رهبری اشاره کردند، مقابله با پدیده بی‌حجابی نیاز به کار برنامه‌ریزی شده دارد. این برخوردهای غیرمنطقی در طول ۴۵ سال گذشته تکرار شده و نتیجه‌ای هم نداشته است.

مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در خاطرات هفتم شهریور سال ۶۳ خود می‌فرماید: «امروز مسافران هواپیمای ربوده شده را برای زیارت کربلا برده‌اند. فیلمی که از سیمای عراق پخش شد خیلی از زنان مسافر را بی‌حجاب نشان داده است». ۱۳ شهریور پس از یک هفته چالش و پیگیری عراق حاضر نشد هواپیما را پس بدهد اما مسافران و خدمه پرواز با یک پرواز هلندی وارد تهران شدند. این بازگشت‌ها می‌تواند صحنه یک استقبال ملی باشد اما در فرودگاه اتفاق عجیبی افتاد. حدود ۳۰ نفر از مسافرها را دادستانی انقلاب برای تحقیق از فرودگاه به زندان اوین بردند. به نظر می‌رسد، دادستانی انقلاب کار خوبی نکرده. تذکر دادم که آزادشان کنند. حدود یک ماه قبل از این اتفاق، دادستانی عمومی تهران، بیانیه تندی داده بود که متولیان ادارات، اماکن عمومی، تالارها و هتل‌ها باید بانوانی را که رعایت حجاب صحیح را نمی‌کنند، راه ندهند وگرنه مورد تعقیب قرار می‌گیرند. همین ایام چند روزی در تهران شاهد تظاهرات علیه بدحجابی بودیم که گاهی با خشونت‌های عجیبی همراه می‌شد. ناطق‌نوری، وزیر کشور با انتقاد از بدحجابی از کارهای انجام گرفته هم انتقاد کرد و گفت آیا شما انقلابی هستید؟ قطعاً حزب‌اللهی مشت به چشم بی‌حجاب نمی‌زند، تیغ نمی‌کشد و نسبت زنا به کسی نمی‌دهد.»

مرحوم هاشمی همچنین روایتی از جلسه سران قوا با حضور امام داده که شب مهمان احمدآقا بودیم. آقایان ولایتی، اردبیلی، خامنه‌ای و میرحسین موسوی هم بودند. امام هم شرکت کردند، درباره تظاهرات حزب‌اللهی‌ها علیه بی‌حجابی بحث شد.

ملاحظه می‌کنیم این مشکل از اول انقلاب بوده و متاسفانه برای این پدیده اجتماعی، تحقیق و مطالعه علمی صورت نگرفته و قانونی هم که اخیراً در مجلس تصویب شده و بین مجلس و شورای نگهبان در رفت‌وآمد است نه ‌تنها نمی‌تواند مشکل را حل کند که مسائل اجتماعی را گسترده‌تر می‌نماید و اگر با تدبیر با آن برخورد نشود، نگرانی از تکرار حوادث سال ۱۴۰۱ وجود خواهد داشت.

به نظر می‌رسد اینگونه برخوردهای تند با پدیده بدحجابی برنامه‌ریزی شده از طرف دشمنان این ملت باشد. برعکس سیاست‌های رهبری که توصیه به برنامه‌ریزی برای حل موضوع داشتند.

رویکرد اصلی باید در ارتباط با عدم رعایت حجاب شرعی اصلاح و بازپروری بزهکاران باشد اما متاسفانه به نظر می‌رسد،سیاست جنایی به سمت نگرش امنیت‌مداری تغییر کرده و امنیت اخلاقی به یکی از چالش‌های اصلی تغییر یافته است و تعیین ضمانت اجرایی قانونی و تحمیل آن بر بزهکاران این عرصه تغییر یافته و مبتنی بر سیاست جنایی امنیت‌گرایانه است.

به ‌نوعی با فرض دشمن دانستن و عدم رعایت حجاب، حقوق کیفری دشمن‌مدار در این حوزه را حاکم کرده است که با سیاست جنایی امنیت‌گرا در حوزه جرائم اخلاقی، آسیب‌های جدی به نظام اجتماعی کشور وارد می‌شود که منجر به افزایش هزینه با این جرائم می‌گردد. متاسفانه در فرهنگ حقوقی ما تعریف واحدی از رعایت حجاب وجود ندارد و قانون‌گذار، تعیین مصادیق را بر عهده شرع قرار داده است. رسالت حقوق کیفری جرم‌انگاری و گزینش واکنش اجتماعی مناسب در راستای پاسداری از ارزش‌های جامعه انسانی است.

صفت مجرمانه دادن به برخی رفتارها می‌تواند در زمره مصادیق امنیت‌گرایی در حقوق کیفری مطرح شود. بنابراین زمانی که ارتکاب رفتاری برای امنیت روانی جامعه خطرناک تشخیص داده شود و نتوان با ابزارها و ضمانت اجرایی غیرکیفری به آنها پاسخ گفت، قانونگذار آن رفتار را جرم می‌انگارد. در مورد جرایم اخلاقی به خصوص عدم رعایت حجاب شرعی، قانونگذار بین بی‌حجابی و بی‌عفتی و بی‌حیایی تفاوتی قائل نشده و این سیاست نوسان‌دار برای مردم آزاردهنده است. در حوالی انتخابات به کسانی که عدم رعایت حجاب را به بی‌حیایی کشانده‌اند، میدان می‌دهند. تصویر افراد بی‌حجاب را پای صندوق رای نشان می‌دهند و سلبریتی‌هایی که حتی حریم حیا را درنوردیده‌اند از رسانه‌های عمومی مطرح می‌شوند اما بعد از انتخابات دوباره تندروی‌ها با برخوردهای غیرمنطقی استمرار می‌یابد. به نظر می‌رسد، راه‌حل موضوع حجاب بر برخورد کیفری بنا شده و در طول ۴۵ سال حاکمیت نتوانسته حجاب را به صورت هنجار عمومی درآورد و بی‌حجابی را از طرف جامعه به‌ عنوان ناهنجاری پذیرفته نشده است و حاکمیت نمی‌تواند با اکثریت بانوان که این هنجار را نپذیرفته‌اند،‌ برخورد کند.

دیگر خبرها

  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • کشف پشت پرده تازه از برخوردهای تند با بی‌حجابی | این مشکل از اول انقلاب هم بوده است
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • وزیر کشور: اساس طرح نور اصلاح با تذکر است / مأموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • اساس طرح نور اصلاح با تذکر است/ ماموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین