Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@01:30:21 GMT

جلوگیری از شکل گیری پدیده داروخانه‌های زنجیره‌ای

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۹۴۵۹۸

جلوگیری از شکل گیری پدیده داروخانه‌های زنجیره‌ای

سخنگوی سازمان غذا و دارو، گفت: رئیس سازمان غذا و دارو خواستار جلوگیری از شکل گیری پدیده داروخانه‌های زنجیره‌ای شد.

خبرگزاری مهر: سخنگوی سازمان غذا و دارو، گفت: رئیس سازمان غذا و دارو خواستار جلوگیری از شکل گیری پدیده داروخانه‌های زنجیره‌ای شد.   کیانوش جهانپور در جمع بندی نشست اخیر دبیران مناطق غذا و داروی کشور، افزود: استمرار پیگیری وصول مطالبات دارویی شرکت‌های دارویی و داروخانه‌ها که بخشی از آن در ماه‌های اخیر صورت پذیرفته از مهم‌ترین مطالب مطروحه در این نشست بود که با تاکید رییس سازمان غذا و دارو همراه گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: بررسی راهکار‌های نظارت بیشتر و موثرتر بر حوزه تجویز، توزیع و عرضه دارو، نظارت کامل و فنی بر خرید‌های دارویی و تجهیزاتی و انبارش آن در بیمارستان‌ها و لزوم بهینه سازی فرآیند خرید با برگزاری مناقصات، کمک به حوزه درمان درتدوین و اجرای کامل راهنما‌های بالینی در جهت تجویز و مصرف منطقی دارو و تخصیص بهینه منابع از اهم مواردی بود که در این نشست بدان پرداخته شد.

مشاور اطلاع رسانی رییس سازمان غذا و دارو همچنین اظهار داشت: در این نشست تاکید گردید در جهت امنیت روانی جامعه و پرهیز از هرگونه تشتت، سرگردانی و احساس کمبود کاذب موضوع گزارش دهی موارد تجویز یا توزیع دارو‌های خارج از فهرست دارویی کشور به سازمان نظام پزشکی و تعزیرات حکومتی بطور جد در دستور کار معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور قرار گیرد.

جهانپور افزود: در این نشست رئیس سازمان غذا و دارو خواستار نظارت شدید و جامع دانشگاه‌های علوم پزشکی در راستای جلوگیری از شکل گیری و بسط پدیده داروخانه‌های زنجیره‌ای شدند و بر ترویج و توسعه داروخانه‌های بخش خصوصی با تسهیل فرآیند اعطای مجوز تاسیس داروخانه به همکاران جوان متقاضی بر اساس ضوابط و پرهیز از صدور مجوز برای داروخانه‌های دولتی جدید تحت عناوین مختلف، تاکید مبرم داشتند و بر این اساس ترغیب دانشکده‌های داروسازی سراسر کشور برای استفاده از فیلد بیمارستان‌های آموزشی و کاهش تعداد داروخانه آموزشی سرپایی در دستور کار سال آتی سازمان غذا و دارو و معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور قرار گرفت.

سرپرست روابط عمومی سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: موضوع حفظ و ارتقای توان بخش خصوصی در داروخانه داری از مسیر حفظ سود و مارژین داروخانه‌ها حداقل معادل بازه زمانی ده‌ساله گذشته از مواردی بود که با تاکید رییس و مدیران سازمان غذا و دارو برای سال ۱۳۹۷ بعنوان محور تصمیم سازی‌ها در این حوزه مد نظر قرار گرفت.

سخنگوی سازمان غذا و دارو، گفت: موضوع برابری فرصت‌های پیش روی داروسازان و فعالان عرصه دارویی کشور و برقراری و تحقق عدالت و انصاف، بعنوان یک اصل متقدم و برگشت ناپذیر در هرگونه تصمیم گیری و تصمیم سازی و اقدام مدیریتی از جمله مواردی بود که با تاکید رئیس سازمان غذا و دارو همراه شد و ریاست سازمان خطاب به مدیران دولتی حوزه غذا و دارو ابراز داشتند مادامی که پشت این میز‌ها نشسته ایم و در مسئولیت هستید، منافع عمومی و مردم باید اولویت نخست ما باشد و منافع صنفی اولویت بعدی است، پیگیری مطالبات صنفی را به اهل خود واگذارید و مسائل صنفی را با همکاری و تعامل منطقی و اصولی با انجمن‌های داروسازی و دخیل کردن نهاد‌های صنفی و مدنی در فرآیند تصمیم گیری‌ها در نظر بگیرید و اگر قرار بر تقدم پیگیری اولویت‌های صنفی باشد، قبل از آن باید از این مسئولیت و این جایگاه دولتی خارج شویم و آنگاه در پی مسائل صنفی خود باشیم. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003JN7

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۴۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر هیراد گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

وی با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، افزود: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

هیراد ادامه داد: در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است. بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است.

به گفته هیراد، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد؛ همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور نیز با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری رفع مشکل حوزه خود اقدام نمایند.

کد خبر 6090507 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی