Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، صبح امروز در نشست خبری رئیس کنفدراسیون صادرات ایران آخرین روند صادرات کشور و مشکل صادرکنندگان بیان شد.

محمد لاهوتی در این نشست گفت: پس از برجام صادرات ما روند رو به رشدی داشت به خصوص در دیپلماسی بین‌المللی که ایجاد شد توانست به فعالان این حوزه کمک زیادی کند. در دنیای امروز روابط کشورها و دیپلماسی اقتصادی تاثیر مستقیمی بر روند تجارت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به طور مثال بازار عراق به یکی از بازارهای صادرات سنتی بازار اصلی ماتبدیل شده و نیاز مبرمی به دیپلماسی و چانه‌زنی مقامات دارد. در این بازار ترکیه مهم‌ترین رقیب ما محسوب می‌شود و با توجه به اینکه ما روابط سیاسی بهتری نسبت به این کشور با دولت و مردم عراق داریم بایستی از نظر سیاسی و دیپلماسی برای حل مشکلات در این کشور بیشترین تلاش را انجام دهیم.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: با توجه به تغییراتی که در وزارت خارجه پیش آمده و افزوده شدن معاونت اقتصادی، امیدواریم دیپلماسی سیاسی به کمک صادرکنندگان ما در افغانستان و عراق بیاید.

لاهوتی در خصوص تراز تجاری کشور در سال جاری گفت: مثبت نگه داشتن تراز تجاری یک هدف والا و اساسی است اما نوع بالا نگه داشتن آن مهم است.

وی ادامه داد: مثبت بودن یعنی اینکه ما صادرات را افزایش دهیم نه اینکه جلوی واردات را بگیریم چون این کار عملا برای ما دستاوردی نخواهد داشت.

لاهوتی افزود: ۸۰ درصد کالاهای وارداتی ما واسطه‌ای و سرمایه‌ای است و تنها ۲۰ درصد وارادات ما کالای مصرفی است که برخی از آنها هم دارو است که جزء نیازهای اساسی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: به نظر من درباره اینکه تراز تجاری مثبت یا منفی است نباید بحث کرد باید به دنبال این باشیم که صادرات را افزایش دهیم.

وی در خصوص دستور جدید بانک مرکزی مبنی بر توقف ثبت سفارش با دلار گفت: بانک مرکزی اعلام کرده که واردات از چهار کشور فقط با خرید ارز از بانک مرکزی انجام می‌شود که این چهار کشور نیز بیشترین صادرات را به کشور ما دارند وقتی بانک مرکزی منابع ارزی ندارد و نمی‌تواند در سیستم جابجایی خود از دلار استفاده کند پس مجبور است به سمت ارزهای دیگر و ریال برود.

وی در خصوص تاثیرگذاری این تصمیم بانک مرکزی بر روی قیمت نهایی کالاها گفت:‌برخی کالاها قیمت پایه آنها به دلار است و فروشنده نیز حاضر نیست که آن را به نرخ ارز دیگری بفروشد مگر اینکه خریدار هزینه تبلیغ را بپردازد که این عمل می‌تواند باعث افزایش قیمتها شود.

وی گفت: به هرحال تقاضا برای واردات کاهش پیدا نخواهد کرد و من فکر می‌کنم بانک مرکزی با تفکر این تصمیم را گرفته و راه‌حلی برای جلوگیری از افزایش قیمت دارد.

لاهوتی افزود: بانک مرکزی در دولت یازدهم نشان داد که حاضر نیست به هر قیمتی تصمیمی را اجرایی کند که نمونه تک نرخی کردن ارز بود با وجود آنکه رئیس بانک مرکزی بارها اعلام کرد که ما ارز را تک نرخی می‌کنیم اما چون شرایط آن مهیا نشد این کار را نکرد.

وی ادامه داد:‌ بانک مرکزی می‌توانست اعداد کوچک مثل کمتر از ۱۰۰ هزار دلار را از این امر مستثنی کند اما با وجود اتفاقاتی که در چند هفته اخیر در بازار ارز رخ داد می‌خواهند با این ابزار بازار را کنترل کنند.

 

 

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۵۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه بازارهای تجاری با روش های غیرسنتی

به گزارش خبرنگار مهر، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگ‌ترین رویداد صادراتی کشور با پیش‌بینی بازدید بیش از ۲۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور جهان، از امروز ۸ تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

عباس علی‌آبادی وزیر صمت امروز در بازدید از نحوه برگزاری نمایشگاه اکسپو، اظهار کرد: هدفگذاری نخست توسعه بازار به طریق غیرسنتی است؛ در این روش به سمتی حرکت می‌کنیم که کالاها را بفروشیم. بر همین اساس نیز با این شعار، با کشورهای دیگر رابطه برقرار می‌کنیم تا تعاملات و همکاری تجاری داشته باشیم.

وی گفت: از کشورهایی کالا می‌خریم که از ما کالا بخرند و این مساله مهمی است که باید محقق شود.

کد خبر 6089616 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • توسعه بازارهای تجاری با روش های غیرسنتی