Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان، از افزایش مستمری کسانی که سرپرست خانوار بوده و دارای شرایط حادی هستند، به حداقل دستمزد خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسین نحوی‌نژاد در سفر به شهرکرد و در جمع خبرنگاران استان، با اشاره به وجود یک‌ میلیون و 300 هزار معلول با شدت‌های مختلف در کشور، اظهار کرد: از این تعداد 35 درصد خانم و 65 درصد آقا هستند و حداقل از این تعداد افراد 50 درصد معلولیت‌های شدید به بالا دارند و تحت پوشش توانبخشی سازمان بهزیستی کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به وجود 2200 مرکز توانبخشی غیر دولتی در کشور، گفت: این مراکز شامل مراکز شبانه‌روزی، مراکز روزانه، مراقبت در منزل، ویزیت در منزل و طرح مراقبین هستند که حدودا به 120 هزار نفر معلول، سالمند و بیمار روانی مزمن خدمات ارائه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه برای دریافت خدمات مختلف از جمله کمک‌های توانبخشی، کمک‎های موردی، مسکن و اشتغال، یک میلیون نفر پشت نوبت سازمان بهزیستی کشور هستند، تصریح کرد: کمبود امکانات، کمتر برخوردار بودن برخی از استان‌ها و کمبود زیرساخت‌های لازم از مشکلات پشت نوبت ماندن‌ها است که در حال حاضر از میان معلولان، ۱۵۰ هزار نفر پشت نوبتی، منتظر دریافت مستمری هستند.

نحوی‌نژاد با اشاره به تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان، گفت: این قانون به ما اجازه خواهد داد پشت نوبتی‌های مستمری را وارد این چرخه کنیم و مستمری را برای کسانی که سرپرست خانوار بوده و دارای شرایط حادی هستند، به حداقل دستمزد رساند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حق پرستاری به معلولان قطع نخاع تعلق می‌گیرد، تصریح کرد: در صورتی که این قانون اجرایی شود به تمام معلولان با نیاز شدید همچون بیماران روانی مزمن، نابینا و ناشنوای مطلق حق پرستاری تعلق خواهد گرفت.

نحوی‌نژاد گفت: هزینه‌های خدمات توانبخشی پزشکی از جمله کاردرمانی، گفتار درمانی، فیزیوتراپی، مشاوره‌های روان درمانی از معضلات خانواده‌های دارای معلول محسوب می‌شود که وزارت بهداشت، موظف است شرایطی را ایجاد کند که در بسته‌های بیمه سلامت پایه آن‌ها گنجانده شود.

دولت هزینه‌های تمام شده مراکز توانبخشی را حساب کند

وی با اشاره به اینکه طبق قانون دولت باید هزینه‌های تمام شده مراکز توانبخشی را حساب کند، تصریح کرد: در صورت محاسبه نشدن هزینه‌ تمام شده، کیفیت کار افراد کاهش می‌یابد، نبود امنیت شغلی ایجاد می‌کند و بسیاری مسائل و مشکلات دیگر که می‌تواند خدمات‌رسانی به معلولینی که در مراکز توانبخشی هستند و معلولان با شدت بالا، کاهش یابد.

نحوی‌نژاد افزود: حدود 50 هزار نفر از افراد معلولی که در مراکز روزانه هستند درگیر مقوله هنر هستند که از این تعداد حدود دو هزار نفر به صورت حرفه‌ای در بخش‌های مختلف هنر فعالیت دارند.

وی ادامه داد: امیدواریم در مراکز روزانه و بنیادهایی که تشکیل شده استعدادیابی‌های بیشتری صورت گیرد و با مذاکراتی که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است و همچنین حضور اساتید برجسته هنر در جشنواره‌ها، بتوانیم بخشی از جشنواره فجر سال آینده را به آثار هنرمندان معلول یا سالمندان اختصاص دهیم.

نحوی‌نژاد خاطرنشان کرد: متاسفانه مشکل فرهنگی و عدم اعتماد جامعه به معلولان از دیگر مشکلات موجود است، همان‌گونه که شغلی در اختیار این افراد قرار داده نمی‌شود با مقوله هنر نیز چنین برخوردی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: قطعا با یک بار تماشای کار معلولان، افراد جامعه به توانمندی این هنرمندان پی خواهند برد.

25 تا 30 درصد اماکن دولتی و غیر دولتی مناسب‌سازی شده‌اند

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: با قول‌هایی که از سوی این وزارتخانه داده شده قرار شد، برای سال آینده برخی از سالن‎های نمایش عمومی تئاترهای برگزیده جشنواره‌ها در اختیار بهزیستی قرار گیرد که بتوانیم زمینه بلیط‌فروشی عام و حضور افراد به خصوص نسل جوان را برای تئاترها در اختیار داشته باشیم.
نحوی‌نژاد با بیان اینکه 25 تا 30 درصد اماکن دولتی و غیر دولتی مناسب‌سازی شده‌اند، گفت: ستاد مناسب‌سازی کشور و همچنین استانداران به جد پیگیر این موضوع هستند و سازمان برنامه و بودجه موظف است بودجه‌ای را برای دستگاه‌ها در خصوص مناسب‌سازی در نظر گیرد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی ادامه داد: از سال گذشته در جشنواره شهید رجایی حدود 20 امتیاز برای بحث مناسب‌سازی در نظر گرفته شد، همچنین ما باید با فراهم کردن شرایط، شرکت‌هایی که در زمینه مناسب‌سازی فعال هستند را تقویت کنیم.

وی گفت: این آمادگی وجود دارد که موسسات و شرکت‌هایی که در بحث مناسب‌سازی فعالیت دارند را به دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و ادارات و همچنین بخش خصوصی معرفی کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۱۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌ مدیرکل بهزیستی مازندران ضمن گرامیداشت روز روانشناس و مشاوره ، با اشاره به نقش روانشناسان در ایجاد جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی، گفت: اکنون ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و ... فعالیت دارد.

دکتر فریبا بریمانی به خدمات حضوری و غیر حضوری مشاوره و روانشناختی اشاره کرد و افزود: پارسال ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصان مراکز بهزیستی خدمات دریافت کردند و  ۱۹۴ هزارو ۵۶۸ نفر  هم در تماس با ۱۴۸۰ "صدای مشاور"، برای رفع مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی  از خدمات مشاوره تلفنی بهره‌مند شدند.

بریمانی، از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰  جوان در آستانه ازدواج اشاره و خاطرنشان کرد: پارسال ۱۴ هزار و ۹۹ زوج مازنی برای افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌ها ودر کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند

مدیر کل بهزیستی استان ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴۰۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

بریمانی،  انتخاب همسر و ازدواج را از بعد اجتماعی و فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر پارسال  از مراکز مشاوره سراسر استان برای ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به  خدمات مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: پارسال ۴۶ هزار و ۳۶۱ زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند که از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است و عمده‌ترین دلایل طلاق نیز عدم مسوولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سو ظن، خشونت و دخالت اطرافیان بود.

دیگر خبرها

  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • وزیر کار: تعیین دستمزد توسط مجلس گلایه‌ها را کاهش می‌دهد
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • پرداخت ۳۵۷ میلیارد تومان کمک معیشت به مددجویان و نیازمندان ایلام
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟