Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا، فاضل اسماعیلی، پس از تماشای نمایش سوی کابوی، در رابطه با این نمایش نوشت: می شود در مدار فریادها مدام خنداند و قهقهه خاراند...، اما این خنده های به ظاهر شاد، باردار بغض هایی است که در دیدن نمایش سوی کابوی  به کارگردانی پریسا محمدی باید کالبد شکافی و بررسی شود؛ نه در تحلیل نامه های نشریاتی و یا در گذرگاه های رسانه ای، بلکه در ذهن باید به تلنگرهایی رسید که خوده واقعیمان را روبروی قضاوت خودمان به پای میز محاکمه ای عادلانه می کشاند و باید پس از دیدن این نمایش، ملاقاتی با درون شخصی خود گذاشت و پرسید: واقعا من چه مقدار به نسبت حقیقت فردی ام در کانون اجتماعی بدون شعار ظاهر شده و حقیقی تر بوده ام، چه مقدار نگاهم به جهان با اتفاقات مختلف دستخوش تغییر بدون معاینه های بینشی شده است؟

این پیام و یا هدف نمایش  سوی کابوی نیست؛ بلکه این درونمایه ای است که با مفاهیم این نمایش، مخاطب را به هزارتوی هویت های بی نام و نشانی می رساند که بداند، تا بحال آنچه بوده است، نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید هرکدام از ما اگر جای شخصیت های این نمایش بودیم، واکنش هایی نه صرفا مشابه اما حقیقتا نزدیک به واکنش های دیده شده در این نمایش توسط شخصیت ها داشتیم، و این بدان معناست که کارگردان در اجرایی کردن تفکراتش به جامعه شناسی، توجهی خاص داشته است.

در کلاسه ی بعدی مفاهیم این نمایش، به ابعاد غریبانه ای از شخصیت ها می رسیم که توسط یک موقعیت ملی به لحاظ چهارچوب، دچار گسیختگی درون و یا حتی جسمانی شده اند و این بازهم تایید کننده ی دیگری است از توجه این گروه به ابعاد روانشناسانه ی جغرافیایی افراد قصه که حتی انتقادات سیاسی اش را محدود به یک سیستم دولتی نکرده است و تنها به انسانیتی نقدی شدید دارد که در جهان همانند کاراکترهای روایتش سردرگم یا گم شده و ناپدید اند.

لذا نمیتوان این نمایش را صرفا یک کمدی سرگرم کننده دانست، چراکه اتفاقا اگر مخاطب، هوشمندانه اجرای این نمایش را ببیند و بررسی کند، قطعا به تلخی هایی از درک ضعیف انسانی جامعه می رسد که افسوس (ای کاش به اندازه ی افتخار به تمدن گذشته ای که داریم، به متمدنانه فکر کردن حال و آینده مان ایمان بیاوریم و در رسیدن به این ایقان تلاش کنیم) در دلش یک آه و حسرت خواهد ساخت که هیچ هارمونی موجهی برای خنده هایش به کمدی های نمایش نمی یابد.

در پایان باید بگویم در میان تئاتر ها و اجراهای گوناگونی که تنها شو آفی از اندیشه می باشند، نمایش سوی کابوی برای من یک تفکر مستقل و عاری از هرگونه شعارزدگی و ناخالصی اندیشی تعریف می شود. به همین خاطر به تماشا نشستن این نمایش زیبا و حقیقتا فهیم را به همه مردم عزیز و دوست داران هنر پیشنهاد می دهم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۱۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید

علیرضا مسعودی معروف به علی مشهدی درباره سریال جدید خود با نام «بدل» که با پایان مجموعه «هفت سر اژدها» از این شبکه پخش می شود به خبرنگار مهر بیان کرد: قصه و اتفاقات سریال «بدل» در سال ۱۴۰۲ رخ می دهد و درباره خانواده عطاران است؛ شهرام قائدی نقش پدر را در خانواده عطاران بازی می کند که نسل اندر نسل عطار هستند. پریسا مقتدی نقش همسرش را بازی می کند و عرفان آصفی نقش پسر خانواده را با نام رضا عطاران دارد.

وی درباره عرفان آصفی که بیشتر در تئاتر فعالیت داشته است توضیح داد: رضا عطاران که تحصیلات مرتبط با هوا و فضا در خارج از کشور دارد پس از پنج سال به ایران باز می گردد. نقش او را عرفان آصفی بازی می کند که سال گذشته در فیلم «ویلای ساحلی» کیانوش عیاری نقش اصلی را داشت و اینجا هم نقش اصلی سریال را دارد.

این نویسنده و کارگردان درباره قصه «بدل» بیان کرد: طرح این قصه را حدود ۲۰ سال پیش نوشتم و کنار گذاشتم و بعد از سال ها فکر کردم الان وقت آن است که ساخته شود.

مسعودی درباره نام رضا عطاران و اینکه برای این قصه با خود عطاران گپ و گفتی داشته است یا خیر بیان کرد: به هر حال من سال هاست در مقام نویسنده کار می کنم و سال های اخیر هم کارگردانی کرده ام. عطاران هم از مدل کاری من خبر دارد و برایش سوال نبود که چرا سراغ اسم او رفته ام. اما من زنگ زدم و برای استفاده از نامش از او اجازه گرفتم.

این فیلمنامه نویس درباره کمدی های سال های اخیر که نتوانسته است مخاطب را راضی کند، بیان کرد: من همه سریال های تلویزیون را می بینم چون آثار همکاران من است و همیشه این آثار را دنبال کرده ام. مساله این است که الان چهار یا پنج پلتفرم اصلی داریم و فضای مجازی هم بسیار فعال است. فضا نسبت به ۲۰ سال پیش خیلی تغییر کرده است. گرفتاری مردم هم بیشتر شده است. آن زمان شاید ساعت ۷ شب خانه بودید اما الان آنقدر دلمشغولی ها زیاد شده است که باید تا آخر شب کار کنید.

وی درباره اینکه سریالش چقدر می تواند فضای جدیدی در میان کمدی ها داشته باشد، عنوان کرد: این سریال هم از موقعیت های کمدی و هم از کمدی کلامی برخوردار است. شخصیت ها در این سریال فانتزی نیستند. شخصیت هایی که در این سریال انتخاب کرده ام به گونه ای هستند که مردم با آنها همذات پنداری دارند و ما به ازای آنها را می بینند. پیش از این هم سال ها تلاش کرده ام که مردم با شخصیت های آثارم ارتباط بگیرند و کاراکترها و شخصیت ها را اطراف خود دیده باشند.

نویسنده «کوچه اقاقیا» اضافه کرد: نویسنده هایی مثل پیمان و محراب قاسم خانی تخصص شان در فانتزی است ولی من هرچه ساختم مابه ازای آن را در زندگی خودم دیده ام مثل «نوروز رنگی» که چند سال پیش پخش شد و «بدل» هم چنین ویژگی ای دارد. غیر از شخصیت ها، بخشی از داستان هم براساس یک واقعیت است.

مسعودی در ادامه درباره حضور بازیگران در سریال های تلویزیونی با توجه به دستمزدهای شبکه خانگی بیان کرد: الان دستمزدها در پلتفرم ها آنقدر بالا و عجیب و غریب است که بسیاری از بازیگران را نمی توانید در تلویزیون داشته باشید. با این ارقامی که آن طرف رد و بدل می شود مگر می توانید به بازیگرانی چون جواد عزتی بگویید به تلویزیون بیاید. خود من با رقم های تلویزیون رویم نمی شود به اینها که رفقایم هستند بگویم به تلویزیون بیایند.

وی در پایان درباره اینکه چرا خودش به پلتفرم ها نمی رود و کار بسازد، بیان کرد: تلویزیون مخاطب بسیار بالایی دارد من ادعایم می شود تمام ایران را گشته ام و در سراسر ایران دیده ام که هنوز تلویزیون شان روشن است. شک نکنید یک سریال تلویزیونی در شبکه سه میزان بیننده اش خیلی بیشتر از سریالی است که در شبکه نمایش خانگی درباره اش بحث می شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • «شهر آفتاب مهتاب» اتفاقی آوانگارد در تئاتر دهه ۴۰
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر صرفا با امضای رئیس جمهور؟ توصیه می‌کنم دوباره قانون را بخوانید
  • نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس
  • پوستر جدید «نقش هیتلر در آلبوم خانوادگی» منتشر شد
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید