Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - لندن - ايرنا - سفير پيشين انگليس در سازمان ملل متحد با اشاره به اين‌که سياست‌هاي مداخله‌جويانه غرب در ساير کشورها ديدگاهي منسوخ و مربوط به قرن نوزدهم است؛ تصريح کرد که تنها راه رسيدن به ثبات در خاورميانه ايجاد توازن قوا در منطقه است.

به گزارش روز شنبه ايرنا، ديويد هني سفير پيشين انگليس در سازمان ملل متحد و عضو کميته بانفوذ روابط بين‌الملل مجلس اعيان انگليس در گفت‌وگو با خبرنگار ايرنا در لندن افزود: اينکه تصور کنيم کشورهاي غربي بايد در خاورميانه بمانند و آنجا را اداره کنند يک ديدگاه قرن نوزدهمي است و امروز کشورهاي منطقه بايد نقش فعال در خاورميانه را به دست بگيرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به غير سازنده بودن جنگ‌هاي نيابتي در خاورميانه تصريح کرد که تنها راه رسيدن به ثبات ايجاد توازن قوا در داخل خاورميانه است که در آن نيروهاي خارجي فقط نقش کمک و تسهيل‌کننده را خواهند داشت نه دخالت گر.
هني در پاسخ به اين سوال که آيا پس از 17 سال از آغاز به‌اصطلاح «جنگ عليه تروريسم» توسط آمريکا و قدرت‌هاي غربي، اين نبرد را موفقيت‌آميز مي‌داند؟ بيان داشت که فارغ از جنبه دفاعي مبارزه با تروريسم، خطاهاي بزرگي از سوي ائتلاف و آمريکا سرزده است. وي در اين باره توضيح داد که به نظر او حمله نظامي آمريکا به عراق نه تأثير مستقيم، که تأثير غيرمستقيم در شکل‌گيري داعش داشته است.
اين سياستمدار انگليسي بااين‌حال خاطرنشان ساخت که به‌رغم اين خطاها اکنون ائتلاف بزرگي عليه داعش شکل‌گرفته که توانسته جلوي تصاحب قلمرو و تشکيل حکومت داعش را بگيرد.
وي با بيان اينکه اگرچه تهديد داعش و القاعده همچنان پابرجاست اما داعش به‌عنوان يک قلمرو ديگر حذف‌شده و کارش تمام است؛ افزود: اگر داعش مي‌توانست اين قلمرو را تثبيت کند، فاجعه‌اي براي همه مي‌بود.
هني در پاسخ به اين سؤال که آيا حمله آمريکا به افغانستان بدون مجوز سازمان ملل اشتباه بود؟ گفت که از ديد او شرايط در سال 2001 کاملاً متفاوت بود. به گفته او در آن زمان سازمان ملل حکومت طالبان را به رسميت نمي‌شناخت، چون هنوز دولت رباني ازنظر آن‌ها دولت مشروع افغانستان محسوب مي‌شد. وي تصريح کرد که ازنظر او حمله آمريکا به افغانستان کاملاً مشروع و در هماهنگي با ماده 51 منشور ملل متحد بود که حق دفاع از خود را به رسميت مي‌شناسد.
اين عضو مجلس اعيان در پاسخ به اين سوال که آيا طرفدار دخالت نظامي است توضيح داد که ديدگاه او در مورد موضوعات مختلف، فرق مي‌کند. وي با اشاره به اين مطلب که با حمله نظامي عليه داعش موافق است افزود: حمله به داعش يک حمله دفاعي بوده و بسيار مشروع است. هني بااين‌حال توضيح داد که استفاده از زور براي تغيير ساختارهاي حکومت‌ها در خاورميانه قابل‌قبول نبوده و مشکلات اين منطقه با استفاده از زور حل نخواهد شد.
وي در پاسخ به اين سوال که نقش ايران در مبارزه با تروريسم و شکست داعش را چگونه ارزيابي مي‌کند گفت که ايران يک بازيگر مهم در منطقه است و همگان بايد اين را قبول کنند.
وي افزود: البته دولت ايران هم بايد قبول کند که نقش مهمي در ايجاد ثبات در منطقه دارد و بايستي از اقدامات تنش‌زا پرهيز کند.
هني درباره نقش فعال ايران در مبارزه با تروريسم و ناديده گرفته شدن اين مبارزه و ده‌ها شهيدي که ايران در اين راه داده است تأکيد کرد که از ديد او مهم‌ترين مشکل خاورميانه بي‌ثباتي است (و نه تروريسم) و ايران نقش بزرگي در ايجاد و حفظ اين توازن دارد.
سفير پيشين انگليس در پاسخ به اين سؤال که آيا اعتبار دادن به عربستان سعودي با فروش تسليحات به اين کشور و هم‌زمان `بي‌ثبات کننده` خواندن ايران از سوي غرب خود مانعي بر سر راه توازن قوا نيست، گفت که به نظر وي آمريکا و انگليس در اين زمينه (حمايت و فروش اسلحه به عربستان) باهم توافق نظر ندارند. به گفته وي آمريکا تحت رهبري ترامپ از عربستان حمايت گسترده‌اي کرده است اما اين موضع انگليس نيست. وي تأکيد کرد که انگليس در مورد برجام نيز نگرش متفاوتي نسبت به امريکا دارد.
خبرنگار ايرنا با يادآوري اين نکته که ايران در حدود دويست سال گذشته به هيچ کشوري حمله نکرده اما عربستان سعودي باوجود حمله به يمن و تهديد آشکار ايران به اينکه `جنگ را به داخل مرزهاي ايران خواهد کشيد`، همچنان مورد حمايت آمريکا و انگليس است، پرسيد آيا فکر نمي‌کنيد توازن قواي موردنظر شما با عدم دخالت خارجي محتمل‌تر است؟
لرد هني در پاسخ به اين سوال گفت که در درازمدت دخالت خارجي صلاح نيست، اما ما اکنون در کوتاه‌مدت هستيم. عربستان در يمن منافع حساس و حياتي دارد که شامل مرز طولاني با يمن و جمعيت بزرگ يمني ساکن عربستان است. وي بااين‌حال تصريح کرد که راه‌حل مشکل يمن را بايد در خود يمن جستجو کرد. وي تأکيد کرد که اکنون کشورهاي غربي ديگر خواستار فروپاشي ساختارهاي دولتي سوريه نيستند، بلکه معتقدند که حکومت (بشار) اسد قابل ادامه نيست. وي ابراز اميدواري کرد که بازيگران اصلي به اين نتيجه برسند که بايد روزي در ژنو کنار هم نشست و راهي براي انتقال از رژيم فعلي به يک رژيم مشروع پيدا کرد.
اروپام ** هـ ن **1485
براي دريافت تازه ترين خبرهاي بين المللي از ايران و جهان با استفاده از لينک زير وارد کانال تلگرام ما شويد.
https://t.me/joinchat/AAAAAEAtzWzGcxcKfBowNw
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۱۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص

در پی حملات گروه تروریستی داعش به استان حمص واقع در مرکز سوریه، ۱۳ تن از نیروهای ارتش این کشور و نیروهای کمکی آن به شهادت رسیدند.

به گزارش ایسنا، خبرنگار سایت خبری المیادین در سوریه امروز جمعه گزارش کرد ۱۳ تن از نیروهای ارتش و نیروهای کمکی این کشور در منطقه «رسم الکوم» در بادیه شرقی حمص در مرکز سوریه بر اثر حمله گروهک‌های داعش به شهادت رسیدند.

دو هفته پیش نیز ۲۲ تن از اعضای تیپ قدس متشکل از داوطلبان فلسطینی در نیروهای کمکی سوریه بر اثر کمین داعش در منطقه «السخنه» حمص به شهادت رسیدند.

گروهک‌های داعش در بادیه سوریه مستقر هستند و از پایگاه آمریکایی «التنف» به عنوان پناهگاه استفاده می‌کنند و همچنین حملات مکرری را به اتوبوس‌های غیرنظامی و نظامی انجام می‌دهند که تاکنون منجر به شهادت تعداد زیادی شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • چرا ایران یکی از دشوارترین کشورها برای حمله است؟ پاسخ رسانه برزیلی
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است/ تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی باید افزایش یابد
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • حملات داعش در عراق شروع شد