Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-03@02:04:21 GMT

آنچه از مشکلات قلبی کودک باید بدانید

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۰۹۱۶۹

آنچه از مشکلات قلبی کودک باید بدانید

متاسفانه بیشترین مرگ و میر و بالاترین هزینه درمان در بین بیماری‌های مادرزادی کودکان، بیماری‌های قلبی است که برای پیشگیری بیماری مادرزادی قلبی در کودکان، مشاوره قبل از ازدواج و قبل از بارداری برای کشف فاکتور‌های خطر در زوجین بسیار مهم استبه گزارش بلاغ،  قلب جزو اندام‌هایی از بدن است که علیرغم تپش و فعالیت مداوم و بی‌وقفه‌اش، وجودش در بدن احساس نمی‌شود، به عبارت دیگر انسان‌ها در ۹۹ درصد مواقع اصلا متوجه وجود این عضو در بدن خود نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از بیتوته با توجه به اینکه تشکیل قلب جنین مراحل بسیار پیچیده‌ای دارد لذا بیماری‌های مادرزادی قلب در کود کان بسیار شایع بوده و علی رغم پیشرفت‌های چشمگیر در درمان این بیماری‌ها هنوزهم متاسفانه بیشترین میزان مرگ و میر در بین بیماری‌های مادرزادی وجود دارد.

 

 

با توجه به اهمیت موضوع در اینباره با دکتر علی اکبر زینالو، فوق تخصص قلب کودکان به گفتگو نشسته که در ادامه می‌خوانید:

آقای دکتر زینالو، بیماری‌های مادرزادی قلب کودکان از چه زمانی قابل تشخیص است؟
از دوران جنینی از هفته ۱۴ بارداری و اگر اکوی جنین انجام نشود در هفته‌های اول پس از تولد نوزاد، بیماری‌های مادرزادی قلب کودکان قابل تشخیص توسط متخصص کودکان و نوزادان است و سپس با انجام اکوکاردیوگرافی توسط فوق تخصص قلب کودکان ۵۰-۴۰ درصد بیماری در هفته اول و تا پایان ماه اول حدود ۶۰ درصد موارد قابل تشخیص است.

بیماری مادرزادی قلبی در کودکان بیشتر در دختر‌ها شایع است یا پسرها؟


درمجموع خیلی تفاوت ندارد، اما بیماری‌های قلب راست در دختران و قلب چپ در پسر‌ها شایع‌تر است. از هر ۱۰۰ نوزاد زنده متولد شده حدودا یک نفر مبتلا به بیماری قلبی است و هر چه نوزاد نارس به دنیا بیاید شیوع بیماری حدود دو برابر افزایش می‌یابد.

بیماری‌های مادرزادی قلب در کودکان به چند دسته تقسیم می‌شوند، کدام نوع شایع‌تر است؟


بیماری‌های مادرزادی به سه دسته عمده تقسیم می‌شوند.
الف) ضایعاتی که سبب تنگی خروجی قلب راست به سرخرگ ریه می‌شوند.

 

ب) آن‌هایی که سبب تنگی خروجی قلب چپ به سرخرگ آئورت می‌شوند که این دو نوع ضایعه باعث می‌شوند خون کافی به ریه‌ها و یا به مغز و اندام‌ها نرسد.

 

ج) سوراخ‌های ایجاد شده بین قلب چپ و راست که خون دو طرف قلب با هم مخلوط می‌شوند و سبب افزایش ورود خون به ریه‌ها شده و کودک را به طرف نارسایی قلب و ریه می‌برند.

 

د) شایع‌ترین بیماری‌های مادرزادی قلب، شامل آئورت دو لتی، تترالوژی فالوت، سوراخ بین بطنی، سوراخ بین دهلیزی، تنگی دریچه آئورت، تنگی دریچه ریوی، بازماندن کانال شریانی و جابه جایی سرخرگ‌های بزرگ قلب است.

علل به وجود آمدن بیماری‌های مادرزادی قلب در کودکان چیست؟


علل مختلفی باعث ایجاد بیماری‌های مادرزادی در قلب کو دکان می‌شود که عبارتند از:

 

- سن بالای مادر معمولا بیش از ۳۵ سالگی، دیابت وچاقی مادر، ازدواج فامیلی، وجود ژن معیوب و پنهان در والدین یک فاکتور خطر بروز بیماری مادرزادی تلقی می‌شوند. کمبود بعضی مواد اساسی در مادر به خصوص در سه ماه اول بارداری که دوره ساخته شدن اجزاء بدن و قلب جنین است مثل اسیدفولیک و ویتامین A. - آلوده شدن مادر به ویروس‌ها (مثل سرماخوردگی) در سه ماهه اول بارداری و نقایص کروموزومی. - مصرف دارو‌های آسیب زا به جنین توسط مادر (شامل دارو‌های ضد صرع، ضد افسردگی، ضد دیابت و فشارخون و.)، مصرف سیگار توسط مادر و وجود سابقه بیماری مادرزادی قلبی در والدین و فرزندان دیگر خانواده هم فاکتور خطر بروز بیماری‌های مادرزادی قلب تلقی می‌شود.

 

- بدترین نوع نقص‌های مادرزادی قلب در جنین‌هایی است که با اختلالات کروموزومی همراه هستند.

آیا راه‌های پیشگیری از بروز بیماری مادرزادی قلبی در کودکان وجود دارد؟


متاسفانه بیشترین مرگ و میر و بالاترین هزینه درمان در بین بیماری‌های مادرزادی کودکان، بیماری‌های قلبی است که برای پیشگیری بیماری مادرزادی قلبی در کودکان، مشاوره قبل از ازدواج و قبل از بارداری برای کشف فاکتور‌های خطر در زوجین بسیار مهم است، بارداری در سنین ۳۵-۲۰ سالگی، مصرف نکردن دارو‌های مضر و سمی بسیاری از تولد نوزادان ناقص قلبی جلوگیری می‌کنند، درمان بیماری‌های مادر و چاقی و دیابت و فشار خون و تنظیم تغذیه و مواد کمکی مادر قبل از بارداری و ماه‌های اول بارداری، بررسی سونوگرافی و اکوی قلبی در جنین و در صورت وجود ضایعات پیچیده و خطرناک قلبی پیشنهاد ختم قانونی حاملگی تا هفته ۱۹-۱۸ بارداری داده می‌شود، پرهیز از بیماری‌های ویروسی و اشعه‌های یونیزان توسط مادردارای اهمیت می‌باشد.

آیا راه‌های درمان بیماران مادرزادی قلبی آسان است؟


تقریبا خیر، عده‌ای از بیماری‌های مادرزادی قلبی (حدود ۴۰-۳۰ درصد) تا ۵-۲ سالگی خودبه خود بهبود می‌یابند عده‌ای از بیماری‌ها به قدری پیچیده و سخت است که با حیات خارج رحمی منافات دارد یا با هزینه‌های بسیار زیاد و چندین جراحی هم زندگی نخواهند داشت و بایستی در دوره جنینی سقط (ختم بارداری) با نظر پزشکی قانونی صورت گیرد.

 

خوشبختانه در دهه اخیر در کشور عزیزمان ایران پیشرفت‌های بسیار چشمگیری در درمان پس از تولد اتفاق افتاده است (گرچه اقدامات در حال پیشرفت برای درمان ضایعات قلبی در داخل رحم در دنیا و کشور ایران صورت می‌گیرد) و اکثریت قریب‌به اتفاق بیماری‌های مادرزادی ساده – پیچیده قلبی در سال اول تا سال دوم زندگی قابل درمان قطعی یا حمایتی بدون جراحی یا جراحی با نتیجه بسیار مطلوب می‌باشد.

آیا توصیه خاصی به والدین و خانواده‌ها برای کاهش بیماری‌های مادرزادی قلبی دارید؟


همان طور که گفته شد والدین و خانواده محترم قبل از ازدواج و قبل از بارداری حتماً مشاوره پزشکی از متخصصین محترم زنان، ژنتیک بالینی و مشاوره خانواده داشته باشند. از عوامل خطر پرهیز کنند، در حین بارداری به طور کامل و مرتب زیر نظر پزشک زنان یا ماما یا مراکز بهداشتی درمانی باشند. از ازدواج فامیلی در اقوامی که سابقه بیماری‌های مادرزادی پیچیده و خطرناک و تکرار شونده در اعضاء فامیل دارند پرهیز نمایند. خانم‌ها به محض تاخیر در عادت ماهانه به مراکز بهداشتی /درمانی مراجعه و از مصرف هر گونه داروی آسیب‌زا بدون تجویز پزشک جداً خودداری کنند و نکته مهم دیگر برای همه زوجین عزیز اولویت دارد که دانش بچه‌دار شدن و مسائل مربوط به مراقبت در بارداری و عوامل خطر را افزایش دهند تا فرزندی سالم داشته باشند.

کد مطلب: 353314  

ظرفیت‌های بالقوه گردشگری مازندران که هیچ‌وقت بالفعل نشد

از دپوی 500 هزار تن برنج در شالیکوبی‌های مازندران تا قبضه برنج‌فروشی‌ها توسط مافیای واردات

مردمی که احساس می‌کنند دیده نمی‌شوند/ محله شهید آهنگر میاندورود نیازمند توجه مسئولان

اطاعت از رهبری مهم‎‌ترین دغدغه شهید طاهر بود/ می‌دانستم آقا رضا شهید می‌شود

تحویل 50 واحد مسکونی تعهد مازندران در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه تا اردیبهشت 97/ کانکس روستاها تامین شده است

4 بانده شدن محور سوادکوه و دغدغه‌های فنی آن

    آنچه از مشکلات قلبی کودک باید بدانید به دیدن کرمان این شهرپرجاذبه برویم بهترین درمان‌های طبیعی برای نقرس چیست؟ چطور با سفیداب صورتمان را لایه برداری کنیم؟ با داشتن این ۱۶ علامت به «کبد چرب» مبتلا هستید تشخیص فوری سکته مغزی با ۳ سوال ساده از مصرف خودسرانه مکمل‌ها پرهیز کنید چرا پوست‌مان بعد از پشه گزیدگی می‌سوزد؟ فواید پوشیدن جوراب در رختخواب مالزی ترکیبی از جذابیت‌های مدرنیته و سنت نرگس پرو مخصوص علاقه‌مندان به انواع نرگس راه‌های آب کردن سریع شکم با سرکه سیب درمان این بیماری پوستی شایع با عصاره وانیل پوستتان با شما حرف می‌زند آیا ژیمناستیک سبب کوتاهی قد در بزرگسالی می‌شود؟ مصرف زیاد این گیاه باعث فلجی می‌شود چه تعداد فرزند زوج‌ها را خوشبخت می‌کند؟ وزیر بهداشت: بیمه ویژه دندانپزشکی نیاز داریم درآمد میلیونی شاخ های اینستاگرام قرار نیست مدارس سمپاد حذف شوند  

روز و مناسبتی که به ریش‌مان می‌خندد

جزئیات4خبر ویژه امروز چهارشنبه نهم اسفندماه 1396

جزئیات روش جدید تعیین شهریه مدارس غیردولتی

شاهزاده جذاب متولد شد

۶ عادت صبحگاهی چاق‌کننده

مجروح حادثه «پاسداران» از کما خارج شد

حفاران غیرمجاز منطقه باستانی کشف کردند!

غذایی فوق العاده برای کاهش وزن

وقتی که نمک تربیت در بابل از خاصیت می‌افتد

ممنوعیت ‌تردد اتوبوس‌ در جاده‌ها بدون اخذ پروانه از راهداری‌

 

وظیفه دولت باید رویش ازدواج و ریزش طلاق باشد/ آیا افزایش 6 درصدی طلاق و کاهش 3 درصدی ازدواج نگران‌کننده نیست؟!

 

دستگیری باند سارقان فرش معروف به باند ماکسیما

      صفحه نخست شهرستان‌ها سیاسی فرهنگ اقتصادی مذهبی اجتماعی ورزشی آرشیو تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.   توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۹۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان

به گزارش خبرنگار مهر، «بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هر حادثه یا بیماری در هفت سال زندگی بچه ها رخ دهد، در بقیه عمر او باقی می ماند و می‌تواند سلامت او را مختل کند و به همین خاطر و بنابر پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیات دولت طرحی به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان در مراکز دولتی داده شود تا سلامت کودکان تامین شود و این مصوبه، به همه بیمارستان های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: بنا داریم با تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، داروی مورد نیاز را تامین کنیم؛ لذا در زمینه داروی بیماری تالاسمی، افزایش تولید داشته‌ایم اما تمایلی برای استفاده از داروی خارجی وجود دارد که این را باید پزشک تشخیص بدهد.

وی ادامه داد: کمبودها را در داخل با اولویت شرکت‌های دانش‌بنیان تامین می‌کنیم.

در حال تکمیل…

کد خبر 6093984

دیگر خبرها

  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان