Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نشست امروز کمیسیون متبوع خود با حضور ظریف وزیر امور خارجه گفت: ظریف برای پاسخگویی به 19 سوال 14 نفر از نمایندگان در این نشست حضور یافت.

وی تصریح کرد: پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات سوال خود را درباره اینکه چه اقدامی توسط وزارت امور خارجه در مقابل ربایش فرهنگی حکیم نظامی از سوی دولت آذربایجان انجام داده است و چه تنظیمی وجود دارد که از این نوع اتفاقات رخ ندهد را در این جلسه مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقوی‌ حسینی با اشاره به سوال دوم و سوم پژمانفر از وزیر امور خارجه اظهار کرد: چرا وزارت امور خارجه از اعطای تابعیت به مهاجران به ایران چیست و دیگر آنکه عملکرد شما در مقابل اصرار کنسولگری عراق نسبت به صدور ویزا در زمان اربعین از طریق دفاتر غیرقانونی چه خواهد بود.

نماینده مردم ورامین تصریح کرد: ظریف در پاسخ به سوالی نسبت به ربایند‌گی فرهنگی از سوی آذربایجان اعلام کرد که در مقابله با اینگونه اقدامات، باید روش‌های مختلفی صورت بگیرد که ما همان مسیر‌ها را می‌رویم اما اینکه مفاخر ایران موجب هویت سایر کشورها می‌شود، این موضوع موجب افتخار ماست.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: ظریف در ادامه گفت زمانیکه همه اشعار نظامی فارسی است و یک کشور دیگر وی را عامل هویت خود می‌داند، هویت ایرانی و فارسی نظامی را تغییر نمی‌دهد، اما ما اقدامات خود را انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه پژمانفر از این پاسخ وزیر امور خارجه قانع نشد گفت: ظریف درباره سوال دوم هم بیان کرد ما در چارچوب فرامین مقام معظم رهبری و قانون تابعیت به مشمولین این اقدام را انجام داده‌ایم، اما اگر شخصی تابعیت قبلی خود را بخواهد حفظ کند ما نمی‌توانیم به وی تابعیت بدهیم.

نقوی حسینی بیان کرد: ظریف ادامه داد به متقاضیان هم یا تابعیت می‌دهیم با اقامت دائم با تشخیص کمیسیون‌های تخصصی مربوطه بوده و تصمیم‌گیری در مورد این سوال به بعد موکول شد.

نماینده مردم ورامین اظهار کرد: وزیر امور خارجه در مورد سوال سوم هم اعلام کرد، اصرار و تاکید وزارت امور خارجه بر صدور ویزا از مجاری قانونی است، اما صدور ویزای کشور دیگر از اختیارات همان کشور است که پژمانفر از این پاسخ قانع شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به طرح سوال چهارم از سوی سیده فاطمه حسینی نماینده مردم تهران هم تصریح کرد خانم حسینی اعلام کرد که چرا اقدامات شایسته‌ای برای حضور پررنگ بانوان ممتاز و متخصص در  جایگاه‌های  ارشد وزارت خارجه صورت نگرفته است؟ ظریف در پاسخ انتقاد و سوال وی را وارد دانست و بیان کرد که حضور بانوان در این وزارتخانه خوب نیست ولی ما معاون وزیر خارجه، سخنگوی وزارت خارجه و سفیر زن منسوب کرده‌ایم.

وی ادامه داد: ظریف همچنین تاکید کرد در حال حاضر سه سفیر زن دیگر هم پیشنهاد کرده‌ایم و در سطح روسای ادارات هم چندین نفر از بانوان را معرفی کرده‌ایم، در نهایت نماینده مردم تهران از پاسخ ظریف قانع شد.

نقوی حسینی با اشاره به سوال فلاحت‌پیشه نماینده مردم گیلان غرب هم بیان کرد: این نماینده اعلام کرد که بسته ماند مردم مرزهای استان کرمانشاه آثار زیان‌باری در منافع ملی کشور وارد کرده، چرا وزارت امور خارجه در این رابطه اقدام نمی‌کند که در نهایت از پاسخ‌های وزیر امور خارجه در این مورد قانع شد.

نماینده مردم ورامین در ادامه افزود: حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر و میمه سوال ششم را از ظریف مطرح کرد که قرار شد بعدا درباره آن اعلام نظر شود؛  در ادامه سید علی ادیانی سوال خود را درباره اینکه علت عدم اجرای کامل شرایط مطروحه نه‌گانه از سوی مقام معظم رهبری و شرایط مندرج در مصوبه مجلس درباره برجام چیست؟ را مطرح کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: وزیر امور خارجه در پاسخ به ادیانی بیان کرد که ما در چارچوب و تحت نظارت هیئت نظارت بر اجرای برجام عمل کردیم که گزارشات آن ارائه شده است، بر این اساس قرار شد ادیانی پس از دریافت گزارش مکتوب اظهار نظر کند.

وی با اشاره به سوال مرادی نماینده مردم قروه هم تصریح کرد: این نماینده مجلس درباره علت عدم تبدیل قطعنامه 598 به معاهده فی مابین دولت عراق و ایران را سوال کرد که ظریف در پاسخ به او گفت که ما همه تلاش خود را در اجرایی شدن تعهدات 598 به کار گرفته‌ایم و در آینده هم انجام خواهیم داد، این نماینده مجلس هم از پاسخ وزیر خارجه قانع شد.

نقوی حسینی بیان کرد: محمود زاده نماینده مردم مهاباد هم درباره دلایل سستی و عدم رسیدگی دولت به وضعیت ملوانان کشتی سانچی چه بود؟ و در این حادثه که کشتی بعد از 8 روز غرق شد، در حالیکه چینی‌ها کشتی خود را مدیریت می‌کردند اما رئیس جمهور 6 روز بعد و شما 4 روز بعد وارد قضیه شدید دلایل این موضوع چیست؟

نماینده مردم ورامین بیان کرد: ظریف در پاسخ به این سوال گفت که ما در همان لحظه در همان روز تصادف در محل حادثه حضور یافتیم و سرکنسول ما در تمام مراحل پای کار بود و ستاد بحران در وزارت امور خارجه تشکیل شد، همچنین با دستور رئیس جمهور قرار شد ستاد بحران به ریاست ربیعی تشکیل شود، ما هیچ گزارشی هم مبنی بر تعلل چینی‌ها ندیده و گزارشی در این باره به دستمان نرسیده است، اما محمود زاده از پاسخ‌های وزیر قانع نشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سوال دهم و یازدهم از سوی کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات هم گفت: این نماینده درباره اینکه وجود 260 زندانی ایرانی در کشور ترکمنستان و عدم تلاش دستگاه دیپلماسی کشور برای حل این مشکل را مطرح کرد که ظریف در پاسخ به وی بیان کرد که ما همه تلاش خود را برای آزادی زندانیان به کار گرفته‌ و در آینده هم خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: وزیر امور خارجه ادامه داد که آزادی زندانیان ایرانی در کشورهای دیگر موضوعی مهم و مورد پیگیری دائمی ماست و هر اقدامی لازم باشد انجام می‌شود که کریمی قدوسی از پاسخ‌های ظریف قانع نشد.

نقوی حسینی تاکید کرد: سوال بعدی کریمی قدوسی هم درباره ماهیت باند نیویورک و نقش ظریف در شکل‌گیری این باند بود که تلاش می‌کرد راه نفوذ آمریکا را در ایران انقلابی و اسلامی باز کند، که باز هم این نماینده از پاسخ وزیر قانع نشد.

نماینده مردم ورامین اظهار کرد: بیگی نماینده تبریز هم سوال خود را مبنی بر اینکه علت بلاتکلیفی برخی از سفارتخانه‌ها و عدم حضور سفرا در حوزه ماموریتی، دخالت برخی افراد صاحب نفوذ در معرفی سفیر که عدم توجه به ظرفیت‌های اقتصادی کشور را به دنبال داشته است چیست؟ مطرح  کرد، که ظریف بیان کرد که حمید ناطق نوری 4 سال مشاور بنده بوده و در اداره کل اروپا کار کرده و توانمندی‌های لازم را داشت اما با مشکل روبه‌رو شد که آن هم حل نشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: ظریف در ادامه اظهارات خود افزود انتخاب ناطق نوری ارتباطاتی با نسبت وی با حجت‌الاسلام ناطق نوری نداشته و ایشان هم هیچ دخالتی در این انتخاب نداشته‌اند، همچنین حمید ناطق نوری شخصا اعلام انصراف کرده است و وی مشکلی برای سفیر شدن ندارد اما بیگی از پاسخ‌های ظریف قانع نشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۲۳۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات

در فضای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس و با توجه به اینکه تعداد کمی از نامزد‌ها در رقابت‌ها شرکت می‌کنند ممکن است این تلقی بوجود آید که فضای انتخابات مثل دور اول پرشور و هیجانی نباشد.    طبعا مردمی که براساس اعتقاد قبلی، باور‌های سیاسی و دینی و تکلیف و وظیفه‌ای که در قبال کشورشان دارند در انتخابات شرکت می‌کنند و در این خصوص دور اول یا دوم انتخابات برایشان تفاوتی ندارد و همان طور که در دور اول مبتنی بر حق و تکلیفشان در این حرکت بزرگ حضور فعالانه داشتند با همان روحیه در دور دوم انتخابات نیز مشارکت می‌کنند.    توجه به این نکته هم حائز اهمیت است که اگر مردم در انتخابات این دوره شرکت نکنند طبعا آن حقی را که نسبت به سرنوشت خود دارند و براساس همان حقوق باید نامزد‌های منتخب و اصلح خود را به خانه ملت بفرستند نادیده می‌گیرند.   در حال حاضر، باید تکلیف ۴۵ نفر از نمایندگان مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی مشخص شود و این هم سهم تعداد محدودی از شهر‌های کشور بویژه تهران است که باید در این زمینه کار را تمام کنند.   به نظر می‌رسید که در این دور از انتخابات مسئولیت مردم تهران بیشتر است، چون تکلیف نهایی درباره تعداد نامزد‌های بیشتری از تهران باید در دور دوم مشخص شود و نمایندگان پایتخت هم اگر از پشتوانه رای خوبی برخوردار نباشند ممکن است آن کارایی لازم را در خانه ملت نداشته باشند.    از این رو حضور مردم در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند مشارکت مردم را در سرنوشت شهر، منطقه و حتی کشور را تحت تاثیر قابل توجهی قرار دهد.   بر همین اساس به نظر می‌رسد که با توجه به اینکه اکثریت نمایندگان مجلس با توجه به حضور خوب جامعه در دور اول انتخابات شکل گرفتند و مردم نامزد‌های منتخب خود را مبتنی بر صندوق آرا به مجلس فرستادند تکلیف تعداد نماینده باقیمانده اگر مشخص شود نقش بسیار موثری در سرنوشت مجلس، هیات رئیسه و آینده خانه ملت در جهت حل مشکلات مردم داشته باشد.    امید است مردم مثل دور اول به این وظیفه و مسئولیت سنگین خود در سپردن امانت به اهلش عمل کنند و با حضور جدی و پرشکوه خود این امکان را فراهم کنند تا تعداد نمایندگان باقی مانده از پشتوانه لازم برای ایفای نقش در مجلس برخوردار باشند.

دیگر خبرها

  • اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند
  • در صورت تحقق تهدیدهای لندن، احتمال حمله روسیه به تاسیسات نظامی انگلیس وجود دارد
  • گزارش امیرعبداللهیان از دیدار امروز رئیس اقلیم کردستان عراق
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات
  • چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی