Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-سفیر ایران در لندن با اشاره به بیوگرافی فرهاد دفتری از حضور وی در لندن و مؤسسه مطالعات اسماعیلی قدردانی کرد.حمید بعیدی‌نژاد در کانال تلگرامی خود نوشت: آقای دکتر فرهاد دفتری از محققان بزرگ تاریخ اسلام هستند که ده‌ها سال است در لندن به تحقیق و مطالعه و آموزش عالی مطالعات اسلامی اشتغال دارند. ایشان بعد از پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود در ایران علاوه‌‌بر ایتالیا و انگلستان عمده تحصیلات دانشگاهی خود را در آمریکا گذراندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی چهارده سال در دانشگاه برکلی در حوزه اقتصاد تا مقطع دکترا تحصیل کرد اما آشنایی و علاقه‌‌‌‌ای که به آثار ایوانف به مطالعات تاریخ اسلامی به ویژه مطالعات تاریخ اسماعیلیه پیدا نمود باعث شد که مسیر زندگی وی به مطالعه و تحقیق تاریخ و تمدن اسلامی تغییر یابد. آقای دکتر دفتری در آستانه هشتاد سالگی کماکان بسیار پرشور مسیر تحقیقات خود را ادامه می دهد. آثار ایشان همواره به کشف مطالب تاریک و مجهول گذشته تاریخ اسلام کمک می‌‌کند. کتاب معروف وی بنام «اسماعیلیه» که حدود بیست سال پیش توسط دانشگاه کمبریج به چاپ رسید بهترین اثر چاپ شده در موضوع خود است که در ایران نیز ترجمه و چاپ شده و به عنوان کتاب تحقیقی برجسته، جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را نیز دریافت نمود.

بی‌‌‌شک مطالعه تاریخ شیعیان و مکاتب شیعه بخش مهمی از شناخت میراث عمیق شیعه می‌باشد. شیعیان دوازده امامی (با جمعیتی حدود یکصد و پنجاه میلیون با پراکندگی مختلف در جهان)، شیعیان پنج امامی زیدیه (با جمعیتی در حدود شش میلیون نفر در یمن)، شیعیان هفت امامی اسماعیلیه (با جمعیتی حدود پانزده میلیون نفر با پراکندگی در کشورهای مختلف جهان) و در مرحله بعد علویان ترکیه (با جمعیتی حدود بیست میلیون نفر) و علویان سوریه (با جمعیتی حدود حداقل پنج میلیون نفر)، علیرغم اختلافاتی که با هم دارند، در مبانی امامت دارای میراث مشترکی هستند که شناخت آنها در بازشناسایی تاریخ شیعه و اسلام حائز اهمیت است. 

در عین حال که تمرکز مطالعات و تحقیقات آقای دکتر دفتری در حوزه مطالعات اسماعیلی می‌باشد، اما مطالعات وی متعلق به حوزه بزرگتر تمدن و تاریخ اسلامی می‌باشد که این تحقیقات همه منشأ آثار و تالیفات مهمی بوده‌‌اند. موسسه مطالعات اسماعیلی در لندن که آقای دکتر دفتری مدیریت آن را برعهده دارد، تا به حال یکصد و چهل کتاب در حوزه‌‌‌های مختلف تمدن و فرهنگ اسلامی منتشر نموده است. آقای دکتر دفتری در میان محققین مطالعات اسلامی در ایران نیز چهره‌‌‌‌ای آشنا هستند و طی سالیان دراز ارتباط نزدیکی با مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی در ایران از جمله مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی داشته است که هنوز هم ادامه دارد. 

در بازدید اخیرا از موسسه در لندن ایشان لطف داشتند و تعدادی از نسخه‌‌های منحصربفرد خطی را معرفی فرمودند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۲۵۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب؛ دکتر علی سروری وجد در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار داشت: از سال ۹۸ با ابتکار دکتر تهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در استان‌های تقریبی حرکت خوبی شروع شده و تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است و این دفاتر در استان‌هایی که برادران و خواهران اهل سنت و تشیع زندگی می کنند، ایجاد شده اند.

وی در ادامه گفت: مسئله غزه نشان داد که امت اسلامی از هر قوم و مذهبی و با هر گرایشی در دفاع و حمایت از مردم مظلوم و بی دفاع غزه و فلسطین هستند و نسبت به دشمن مشترک ثابت القول هستند و محکم ایستاده اند مخصوصاً در ایام میلاد حضرت مسیح (ع) برادران و خواهران عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در میلاد حضرت مسیح(ع)، آنها نیز پا به میدان گذاشتند و یک نشست بین ادیانی در تهران برگزار شد و الحمدلله خیلی مفید و مؤثر بود.

سروری‌مجد افزود: حوادث اخیر که در دانشگاه‌هاي آمریکا همین امر را نشان می دهد وقتی مسئله انسانيت تبدیل به فطرت پاک انسانی از باب توحیدی می شود یک اتفاقی خوبی بین ادیان و مذاهب شکل می گیرد.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت:  در ۵ سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی از حیث آموزشی و پژوهشی و از حیث اداری و مالی و از نظر نظم و انضباط رشد صعودی خاصی پیدا کرده است و سامانه های آموزشیار برای تمام فرایندهای آموزشی از ابتدا تا انتها به صورت یکپارچه و متمرکز در سطح کشور فعال شده است.

سروری‌مجد در ادامه از راه اندازی سامانه های پژوهش یار خبر داد و اظهار داشت: سامانه پژوهش یار برای کلیه فرایندهای پژوهشی پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا شکل گرفته و آن بی انضباطی هایی که در حوزه پایان نامه ها و رساله ها در گذشته بوده خوشبختانه ساماندهی شده است و پیش دفاع متمرکز برای پایان نامه ها داریم و سخت گیری هایی که در تدوین مقالات وجود داشت از بین رفته و  آزمون های زبان هم به سختی پیگیری خواهد شد و تلاش می کنیم که افراد باسواد در دانشگاه آزاد اسلامي فارغ التحصیل شوند.

وی اضافه کرد: همچنین در ۵ سال اخیر انضباط مالی با راه اندازی سامانه حساب یار که راه اندازی شده اند مرتفع  شده و چک های بلا محل و پرداخت های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد اسلامی اصلا امکان‌پذیر نیست.

سروری‌مجد در ادامه این دیدار به فعالیت ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر  یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو و ۵۰ هزار هیئت علمی تمام وقت و وابسته و ۱۵۰ هزار دانش آموز و ۸۰۰ مدرسه وجود دارد که کار رصد و کنترل این واحدهای آموزشی نیازمند این سامانه ها بوده که الحمدلله در ۴ و ۵ سال اخیر اتفاق افتاده است و همه چیز به صورت متمرکز رصد و کنترل می شود و آن انضباط علمی و انتظاری که مقام معظم رهبری بر ما در سه امر داشتند محقق شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور خاطر نشان کرد: حفظ کیان دانشگاه، ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی بوده ابلاغیه مقام معظم رهبری به ریاست دانشگاه آزاد اسلامی کشور بوده است که ما ملزم به تلاش بر این سه محور شویم و تمام واحدهای دانشگاه را بر مبنای این سه حوزه خطیر و مهم تقسیم بندی کردیم.

سروری‌مجد تصریح کرد: کمیسیون گسترش فضای انقلابی با حضور رؤسای تمام استان‌ها و معاونین ذیربط و کمیسیون حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون ارتقای علمی تشکیل شده است و روندی که‌ اکنون در استان کردستان در زمینه این سه حوزه مطالبات رهبری وجود دارد الحمدلله روند قابل قبول و خوبی است که انشاءالله بتوانیم مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه دانشگاه را عملی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام
  • توصیه مهم امام جمعه زاهدان برای اجرای قانوان عفاف و حجاب
  • عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین و غزه بازتاب نامه‌های مقام معظم رهبری است
  • تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است