Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@05:40:27 GMT

بارقه امید به تکمیل یک طرح فرهنگی 45 ساله

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۳۲۶۰۳

بارقه امید به تکمیل یک طرح فرهنگی 45 ساله

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛   البته تبدیل گورستان سرخاب به عنوان آرامگاه و مدفن بیش از 400 شاعر، عارف، ادیب و عارف متاخر و معاصر به مجموعه ای تاریخی فرهنگی در شان تبریز اوایل سال 1351 شمسی شروع شد و ساخت بنای یادبود فعلی آن در اوایل انقلاب پایان یافت.
با پیروزی انقلاب اسلامی و شرایط خاص پس از آن به ویژه هشت سال جنگ تحمیلی، تکمیل این طرح فرهنگی در محاق ماند تا اینکه با آغاز دوره سازندگی، بار دیگر رسانه ها از نیمه تمام بودن مجموعه مقبره الشعرا نوشتند و مسئولان استان به فکر اتمام این طرح افتادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در هر حال، فرآیند آغاز و تکمیل مجموعه تاریخی فرهنگی مقبره الشعرا به عنوان نگین فرهنگ و تمدن ایرانی و فراتر از آن اسلامی، پیچیده و بغرنج بود و دست روزگار نیز با حوادث گوناگون در مسیر خاتمه آن سنگ اندازی کرد.
اما در سه سال اخیر و پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، بار دیگر برنامه ریزی برای تکمیل این مجموعه با همت مضاعف در دستور کار قرار گرفت و شهرداری تبریز با تحویل گرفتن آن از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، عزمش را برای آراستن این مکان تاریخی جزم کرد.
بنا بر آمار منتشر شده، شهرداری تبریز تا سال گذشته حدود 500 میلیارد ریال برای اجرای طرح توسعه مجموعه فرهنگی - تاریخی مقبره الشعرا هزینه کرده است و شهروندان تبریزی امیدوارند با توجه به واقع شدن در دل رویداد بین المللی 'تبریز 2018' در آینده نزدیک شاهد افتتاح حداقل بخشی از این طرح باشند.
استاندار آذربایجان شرقی در این ارتباط  می گوید: به مناسبت رویداد مهم و بین المللی تبریز 2018 از این پروژه مهم و ارزشمند فرهنگی بازدید کردم.
مجید خدابخش اضافه می کند: در سال جاری حدود 150 میلیارد ریال برای اجرای طرح توسعه مقبره الشعرا هزینه و برای سال آینده نیز مبلغ قابل توجهی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه می دهد: حدود 10 هزار متر مربع فضای فرهنگی در این محل در حال آماده سازی است که نوید خوبی برای هنرمندان، اصحاب فکر و قلم محسوب می شود.
مدیر پروژه توسعه مقبره الشعرا نیز  می گوید: عملیات اجرایی این طرح از سال 1394 آغاز شد و از دو قسمت ضلع شمالی که پروژه اصلی مقبره الشعرا است و پروژه ضلع جنوبی تشکیل یافته است
بهرام اژدرزاده اسکویی تشریح می کند: پروژه ضلع شمالی با کاربری موزه شعر و ادب از 7 قسمت سالن مرکزی، قسمت های اداری، آواگاه، گذرگاه‌، نظرگاه، قدمگاه تشکیل شده و در این بخش 410 شاعر و ادیب مدفون در مقبره الشعرا، معرفی می شوند.
وی یادآور می شود: در پروژه ضلع جنوبی نیز نگارخانه و هنرسا ساخته می شود که به عنوان نمایشگاه هنری در اختیار هنرمندان قرار می گیرد.
اژدرزاده اسکویی اضافه می کند: پروژه اصلی در ضلع شمالی 25 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پروژه ضلع جنوبی آن با 98 درصد پیشرفت فیزیکی همزمان با میلاد حضرت فاطمه (س) افتتاح می شود.
وی می گوید: براساس قراردادی منعقد شده اعتبار پروژه ضلع شمالی 240 میلیارد ریال می باشد که در سال جاری 5 میلیارد تومان هزینه شده است.
به گفته وی طرح ضلع جنوبی مجموعه تاریخی فرهنگی نیز با 98 درصد پیشرفت فیزیکی نیازمند 30 میلیارد ریال اعتبار است که تاکنون 25 میلیارد ریال آن هزینه شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز  می گوید: مسئولیت اصلی طرح توسعه مقبره الشعرا بر عهده شهرداری تبریز با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است.
مرتضی آبدار اضافه می کند: در این مجموعه، مرمت مقبره قائم مقام فراهانی بر عهده اداره کل میراث فرهنگی استان بود که آن نیز به اتمام رسیده است.
 'گورستان سرخاب' یا مقبره الشعرای تبریز، نامی آشنا در کتاب های تاریخی و دنیای ادبیات است.
مکانی که طرحش تبدیل به یک المان ملی شد و وجود مقبره استاد شهریار در این محل به عنوان یکی از نام آوران ادبیات معاصر ادبیات، اهمیت آن را دو چندان کرده است.
طبق استنادات ادبی تذکره نویسان بنام ایرانی و خارجی، مقبره الشعرا محل دفن بیش از 400 نفر از شعرا ، عرفا و ادیبان تاریخ ایران زمین بوده و برخی از بزرگان ادبیات فارسی و ترکی آذربایجانی از جمله اسدی توسی، خاقانی شیروانی ، قطران تبریزی ، شاپور نیشابوری ، همام تبریزی و مانی شیرازی و در این اواخر زنده یاد سید محمد حسین شهریار بزرگ ترین غزل سرا و شاعر معاصر ایران در آن آرمیده اند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۲۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه

محمدامین بهرامی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه در جلسه انجمن کتابخانه‌های استان کرمانشاه با اشاره به ضرورت راه‌اندازی کتابخانه مرکزی، گفت : این پروژه مهمترین و بزرگترین بنای فرهنگی استان است و در صورت راه‌اندازی می‌تواند محل مناسبی برای انجام برنامه‌های فرهنگی و هنری استان باشد.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری استان‌ها صاحب کتابخانه مرکزی هستند و در غرب کشور تنها استانی که کتابخانه مرکزی ندارد، کرمانشاه است.

بهرامی با اشاره به شروع این پروژه در سال ۱۳۸۶ گفت: این پروژه در زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع در پنج طبقه و با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع در دست احداث است.

وی به پیشرفت ۶۳ درصدی پروژه اشاره و تصریح کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات اعتباری این پروژه بعد از ۱۷ سال به این میزان پیشرفت رسیده است.

بهرامی اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه را ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: تاکنون بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار صرف پروژه شده تا به پیشرفت ۶۳ درصدی برسد، اما برای اینکه بتوانیم پروژه را تکمیل کنیم با توجه به افزایش قیمت‌ها به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز داریم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به تصویب اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی برای این پروژه در سفر دور اول رییس جمهور به استان، گفت: در این سفر مقرر شد از این میزان اعتبار، ۲۰ میلیارد تومان آن توسط سازمان برنامه و بودجه و ۱۰ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات نفت تامین شود.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون از این میزان اعتبار ۵.۶ میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۱ و ۱۰ میلیارد تومان در سال گذشته تخصیص شد که صرف تکمیل پروژه شده و اکنون برای ادامه کار به تامین اعتبار جدید نیاز داریم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • استاندار البرز از پروژه ادامه بلوار ماهان بازدید کرد
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه، ۴۰ میلیون واریز کنند!
  • ۹۶ درصد از مصوبات سفر ریاست جمهوری به ایلام اجرایی شد
  • جنگ فرهنگی تنها عرصه‌ای که دشمن به آن امید بسته است
  • امید تازه در پروژه ۱۰ ساله لرستان
  • صدای دایی و مهدوی‌کیا خیلی زود از سکه افتاد!
  • نهایی شدن قرارداد ۱+۲ ساله طارمی با اینتر
  • مهلت ۳ ماهه استاندار لرستان جهت تکمیل برج امید