Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران نانوذراتی طراحی کردند که از آن می‌توان برای رفع مشکل نابه‌جایی دندان در لثه بدون جراحی استفاده کرد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در حال حاضر بیش از ۸۰ نوع نانومحصول در حوزه پزشکی تولید شده که از آن‌ها در بخش‌های مختلف از درمان سرطان تا تصویربرداری استفاده می‌شود؛ اخیرا محققان محصولی برای استفاده در بخش دندانپزشکی ساخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محصول نوعی نانوذرات حاوی آنزیم است که می‌تواند جراحی خفیف دندان را انجام داده و در نهایت موجب بهبود استحکام دندان شود. در این روش دندانی که دچار نابه‌جایی شدید است به محل مورد نظر خود باز می‌گردد. (این آنزیم موجب جدا شدن دندان از محل خود می‌شود؛ بدون این که نیاز به جراحی باشد. با این روش دندان به محل صحیح خود آورده شده تا در آنجا قرار گیرد.)   نتایج آزمون‌های انجام شده روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که استفاده از این نانوذرات تأثیر بهتری نسبت به جراحی روی دندان‌ها در موش‌ها داشته است.

شرودر از محققان این پروژه می‌گوید: «ما در این پروژه تلاش داشتیم تا جراحی دندان را تغییر دهیم. در حال حاضر مشکلاتی در تشخیص بافت سالم و بیمار وجود دارد. با این حال، آنزیم می‌تواند این کار را انجام دهد. آنزیم پروتئولیتیک قادر است بافت ویژه‌ای را از بین ببرد؛ بدون این که به بافت سالم آسیب برساند. ما معتقدیم که در آینده می‌توان از این روش به جای جراحی، بدون آسیب رساندن به بافت سالم استفاده کرد.»

محققان این پروژه فرآیند جدیدی تعریف کردند تا به مشکل نابه‌جایی دندان در لثه کمک کنند. در حال حاضر برای تغییر وضعیت دندان باید جراحی انجام شود تا الیاف کلاژنی که دندان را به استخوان وصل می‌کنند، جدا شوند و دندان به محل صحیح خود منتقل شود.

در این روش، از آنزیم برای زدایش این الیاف استفاده می‌شود و در ادامه الیاف جدیدی در محل صحیح تشکیل می‌شود. محققان این پروژه نانوذراتی حاوی لیپوزوم ساختند تا آنزیم کلاژناز درون آن قرار گیرد. برای این که این نانوذرات بتوانند در محل مورد نظر فعال شوند، لیپیوزم از آنزیم مورد نظر محافظت می‌کند و در نهایت نانوذرات در جایی که مورد نظر محققان است با استفاده از کلسیم موجود در محیط، فعال می‌شود.

نتایج این پروژه در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۳۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) قطار حامل سوخت از ریل خارج شد و آتش گرفت

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • درمان گیاهی ریزش مو
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • (ویدئو) قطار حامل سوخت از ریل خارج شد و آتش گرفت
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • جنبش «همبستگی با غزه» گوش مدعیان دموکراسی را کر کرده است
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»