Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ محمود نیلی احمدآبادی در هشتمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری کشور در دانشگاه الزهرا، به ابعاد بین المللی شدن دانشگاه ‌ها اشاره کرد و گفت: ما سالها به بُعد بین‌المللی دانشگاه‌ها کمتر توجه کردیم و اقدامات دانشگاه‌ها بیشتر در قالب اعزام دانشجو و بورسیه بوده است به همین جهت با مشکلات زیادی در راه بین المللی شدن مواجهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس دانشگاه تهران گفت: باید در تولید محتوا نقش پر رنگی داشته باشیم، مقالات زیادی چاپ کنیم و فعالیتهای پژوهشی را افزایش دهیم. این فعالیتها رابطه تنگاتنگی با کیفیت دارد.

وی افزود: حضور در فضای بین المللی رقابت ایجاد می‌کند و این زمینه ساز ارتقای کیفیت است.
نیلی احمدآبادی با اشاره به تفاوت سطح آموزش عالی و آموزش متوسطه، اظهار داشت: تفاوت اصلی دانشگاه با دبیرستان در حوزه نوآوری و به روز بودن آموزش هاست. در دانشگاه آنچه آموزش می‌دهیم علمِ روز است، به همین دلیل آموزش دانشگاه با پژوهش گره خورده و آنچه در دانشگاه ها تدریس می شود محصول آخرین یافته های بشری است.

وی افزود: نمی شود بدون فعالیت در عرصه بین المللی انتظار افزایش سطح و ارتقای کیفیت از آموزش در دانشگاه ها داشت.
نیلی احمد آبادی با بیان اینکه علم مرز جغرافیایی نمی شناسد و یک جریان سیال است، گفت: عالمان همواره به دنبال آخرین یافته‌های بشری اند. بین المللی بودن در ذات و هویت دانشگاه است. پس هر فعالیتی در دانشگاه ها باید در کیفیت و طراز بین المللی بوده و دارای ارزش ها و استانداردهای به روز باشد. زبان علمی دانشگاه های ما باید منطبق با زبان علم باشد.
وی با بیان اینکه بین المللی سازی نباید موجب تخریب خرده فرهنگ ها شود گفت: بین المللی سازی اتفاقا باید باعث تقویت فرهنگ و خرده فرهنگ ها شود.

توحیدی راد, [05.03.18 12:14]
رییس دانشگاه تهران به کم توجهی در بین المللی سازی آموزش عالی در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: در سطح ملی هنوز ابعاد بین المللی سازی آموزش عالی خوب شناخته نشده است. یک سری حساسیت ها و مشکلات وجود دارد که باید با رعایت خط قرمزهای کشور، کاهش پیدا کند.


وی به عدم تناسب برخی زیرساخت‌های داخلی در آموزش عالی برای بین المللی سازی اشاره کرد و افزود: سامانه های آموزشی، شیوه های پذیرش و سیلابس های درسی و... فقط برای دانشجویان ایرانی طراحی شده است. به همین دلیل وقتی میخواهیم با دانشگاه های بین المللی همکاری کنیم با مشکل مواجه می‌شویم.


وی با اشاره به تعاریف متفاوت برخی کشورها از آموزش عالی بین المللی افزود: ما نیازمند استاندارد ملی برای تعریف دانشجوی بین المللی، استاد بین المللی و عضو هیأت علمی بین المللی هستیم.


احمدی نیلی آبادی با تاکید بر ضرورت تجمیع نهادها و سازمان های مربوطه برای تقویت ابعاد بین المللی آموزش عالی گفت: وزارت امور خارجه و برخی نهادها همکاری خوبی دارند، اما در حال حاضر نیازمند جهشی برای توسعه بیشتر بعد بین المللی آموزش عالی هستیم.

203

خرده فرهنگ بین المللی معاونان نشست اعزام دانشجو

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۵۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) گفت: حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین احیا شده و گزارش‌های هیئت‌های ارزیاب به وزارت علوم حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت در این استان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده شامگاه جمعه -هفتم فروردین- در نشست بررسی مسائل آموزش عالی استان قزوین که در قالب برنامه موسوم به سفر کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور مدیر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم صورت گرفت، اظهار کرد: قزوین به سبب نزدیکی به تهران زمینه جذب دانشجویان زیادی از تهران و کرج را فراهم آورده است.

وی آمار دانشجویان مشغول تحصیل در این استان را ۴۳ هزار نفر بیان کرد و گفت: ۳۹ مرکز آموزش عالی و دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در این استان فعال است و همچنین حدود ۱۰۰۰ نفر عضو هیئت‌علمی در استان قزوین مشغول به خدمت هستند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) ارزیابی و نظارت را کاری چالش‌برانگیز و طاقت‌فرسا توصیف کرد و افزود: معمولاً ً در همه استان‌ها مشکلات و موانعی وجود دارد که امکان ارزیابی و نظارت خوب را از هیئت ارزیابی‌کننده می‌گیرد. در استان قزوین هم مشکلات از این دست از جمله دخالت‌ ها و مقاومت‌های بیرونی (خارج از حوزه آموزش عالی) وجود دارد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه این دخالت و مقاومت‌های خارج از حوزه آموزش عالی در استان قزوین بارز است، گفت: همین چالش گاهی‌اوقات باعث می‌شود نتوانیم به حد مطلوب کیفیت آموزش عالی را تأمین کنیم و بعضی وقت‌ها مجبور می‌شویم رویکردمان در حوزه ارزیابی و نظارت را تعدیل کنیم.

وی ادامه داد: به این شکل وادار می‌شویم که از توقعات‌مان بکاهیم تا بتوانیم کم‌کم زمینه بهتر شدن اوضاع و کیفیت آموزش عالی را فراهم کنیم. با این حال در بین مراکز دانشگاهی استان قزوین وفاق و همگرایی خوبی برای بهبود کیفیت آموزش عالی و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه وجود دارد.

نماینده عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به موضوع انحلال برخی مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی گفت: بعضی از این مؤسسات به حدی نظر کارشناسی حوزه نظارت و ارزیابی وزارت علوم را قبول داشتند که داوطلبانه به سمت انحلال رفتند. چرا که عمدتاً مقاومتی در چنین مؤسسه‌هایی وجود دارد، اما خوشبختانه این اتفاق اینجا به آرام‌ترین شکل افتاد.

قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد با حمایت‌ها و کمک‌های وزارت علوم نظام آموزش عالی در استان قزوین به یک الگو برای کل کشور تبدیل شود.

وی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت دانشگاه را به عهده بگیریم، یکی از گلایه‌های جدی این بود که نظارت بر آموزش عالی در استان قزوین جایگاه ندارد و جایگاه و نیروی انسانی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل چند نیروی کارآمد به این حوزه اضافه کردیم تا حداقل‌های این حوزه تأمین شود و نظارت که وظیفه ذاتی ماست، محقق شود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاد و حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین احیا و فعال شده و گزارش‌های هیئت‌های ارزیاب به وزارت علوم می‌رسد، حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت در استان قزوین است.

قاسم‌زاده در پایان صحبت‌های خود یادآور شد: امیدواریم روز به روز امکانات بیشتری در این حوزه مهیا شود، چرا که نظارت چشم آموزش عالی کشور است و اگر این بخش تضعیف شود، آموزش عالی نمی‌تواند به اهداف متعالی خود برسد.

کد خبر 748172

دیگر خبرها

  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد