Web Analytics Made Easy - Statcounter

روانشناس و استاد دانشگاه کرمانشاه ضمن تشریح دلایل بالا بودن میزان جرم و جنایت در استان کرمانشاه، فقر و بیکاری را عمده ترین علت اینگونه جرائم و نابهنجاری‌های اجتماعی عنوان کرد.

جمال صادق‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، ضمن بیان این مطلب، علت بخش عمده ای از جرائم و تخلفات در استان کرمانشاه را ریشه در فقر و بیکاری دانست و گفت: این استان با دو میلیون نفر جمعیت که حدود یک میلیون نفر آن در مرکز استان زندگی می‌کنند، حدود 120 هزار جوان بیکار دارد که این موضوع بستر مناسبی برای بروز آسیب‌های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادق‌پور ادامه داد: طبق آمار معاون استانداری در حال حاضر حدود 120 هزار جوان بیکار در این استان وجود دارد که البته بنده این آمار را فراتر از این می‌دانم و اعتقاد دارم این میزان حدود 170 تا 180 هزار نفر است.

وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و معیشتی باعث از بین رفتن امنیت و سلامت روانی مردم این استان شده خاطرنشان کرد: بنده در طول هفته با مراجعین بسیاری روبرو هستم که از مشکلات بیکاری همسران خود و فقر اقتصادی گلایه دارند. این خانواده‌ها در جلسات مشاوره می‌گویند فرزندانشان با وجود تحصیلات عالیه به دلیل بیکاری دچار مشکلات روحی و روانی شده اند و به اعتیاد روی آورده اند.

این روانشناس افزود: به طور مثال هفته گذشته در منطقه پارکینگ شهرداری کرمانشاه جوانی مسلح به یک مرکز رادیولوژی حمله کرد و با تهدید بیماران و پزشک صندوق پول این مرکز را به سرقت برد و به سرعت از محل متواری شد. همه اینها ریشه در بیکاری و فقر اقتصادی این مردم دارد. نه تنها این اتفاق بلکه مشابه اینگونه حوادث مداوم در استان کرمانشاه در حال رخ دادن است.

وی گفت: گاهی برخی از این درگیری‌ها منجر به قتل و جنایت نیز می‌شود؛ همسرکشی، برادرکشی، درگیری‌های خیابانی در این استان باعث بروز بسیاری از مشکلات و جرائم است. چه دختر و زن‌هایی به دلیل همین مسائل به فحشا کشیده می‌شوند و چه مردهایی که برای یک لقمه که در سفره خود بگذارند دست‌های خود را به خون آلوده می‌کنند و چه کانون‌های گرم خانواده به دلیل همین مسائل از هم گسیخته و یا به قتل و جنایت و بی‌سرپرست شدن خانواده‌ها می‌انجامد.

این استاد دانشگاه در خصوص مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم استان گفت:مسئولان باید به فکر چاره‌اندیشی برای جوانان باشند و توجه به استان شعاری و در حد حرف نباشد. به طور مثال فلان مسئول کمیته امداد کشور نیاید پشت تلویزیون و بگوید این تعداد کمک مالی و ارزاقی به مردم منطقه کرده‌ایم. آقای مسئول این روش امدادرسانی به مردم روش درستی نیست؛ ماهی خوردن را به مردم یاد ندهید بلکه بیایید روش ماهیگیری را به آنها بیاموزید و با ایجاد چند تولیدی و کارخانه زمینه اشتغال بلند مدت جوانان را فراهم کنید.

صادق پور تصریح کرد: هستند جوانانی در کرمانشاه که با تحصیلات عالیه پول توجیبی به اندازه گردش در داخل شهر را ندارند. متاسفانه دانشگاه‌های آزاد، علمی کاربردی و پیام نور مدام در حال پذیرش دانشجو هستند؛ این اصلا بد نیست که جوانان ما باسواد شوند ولی باید جایی برای ماندگاری و امنیت شغلی برای اینها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی مسئولان در باب مشکلات مردم و رسیدگی به آن فقط حرف می‌زنند و نمی‌آیند این جرائم و جنایت ها را ریشه‌یابی کنند. ما کم افراد فرهیخته و با تجربه در این استان نداریم که با هم ‌اندیشی آنها می توان راهکارهای مناسبی را برای حل این مشکلات اجتماعی پیدا کرد.

این مدرس دانشگاه در خصوص قتل‌ها و ضرب‌وشتم‌هایی که در این استان مدام با اسلحه رخ می‌دهد، افزود: استان کرمانشاه به دلیل هم مرزی با عراق در دسترسی به اسلحه سهولت بیشتری دارد و این مسئله خود در افزایش قتل و جنایت تاثیر مستقیمی دارد.

وی ادامه داد: بخش دیگر برمی‌گردد به دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق که اسلحه به عده‌ای از مردم این استان به عنوان مدافعان مرز داده شد و پس از خاتمه جنگ این اسلحه‌ها به مراکز نظامی عودت داده نشد و هم اکنون در حاشیه شهر کرمانشاه و روستاهای این استان به وفور اسلحه یافت می‌شود و دسترسی به سلاح گرم معضلی برای مردم این استان شده است.

وی فقر و تنگناهای مالی خانواده ها را سبب بروز بسیاری از معضلات اجتماعی دانست و گفت: مشکلات اقتصادی به حدی به مردم فشار وارد کرده که عده‌ای از مردان جوان این شهر از زباله های بازیافتی به دنبال امرار معاش هستند که این خود باعث آلودگی های محیطی و دامن زدن به مشکلات و معضلات اجتماعی می‌شود.

انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۶۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس کل دادگستری استان اصفهان با اشاره به ظرفیت دستگاه قضا در حمایت از تولید و پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: بخشی از مشکلات و موانع در مسیر سرمایه‌گذاری و مشارکت مردم در بخش‌هایی، چون صنعت، گردشگری، کشاورزی و ... قابل شناسایی است و برنامه‌ریزی برای رفع آن امکان پذیر است.
حجت الاسلام اسداله جعفری از رسیدگی مساله محور به مشکلات تولید و اقتصاد در این ستاد خبر داد و افزود: پیش از این در بیشتر مواقع، رفع مشکلات واحد‌های تولیدی و فعالان اقتصادی در ستاد اقتصاد مقاومتی به شکل موردی و مصداقی بود، اما مصوبه جدید اعضای ستاد به این نحو است که مشکلات و موانع به صورت مسأله محور بررسی شود چرا که با برطرف شدن یک مانع به شکل ریشه‌ای و کامل، ممکن است مشکلات چند واحد تولیدی در این خصوص، همزمان برطرف شود.

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم
  • مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند
  • تلاش دستگاه قضایی برای تحقق شعار سال
  • دانش آموزان نقش مهمی در رفع مشکلات کشور دارند
  • نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری باید تک رقمی شود
  • خیرین و مسؤولان در رفع مشکلات مراکز نگهداری معولان کمک کنند
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است