Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-26@17:01:35 GMT

صابر ابر مهمان صد مادربزرگ شد

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۳۶۸۰۳

صابر ابر مهمان صد مادربزرگ شد

رکنا: پروژه فرهنگی-هنری صابر ابر با نام «تا هفت‏ خانه آنورتر» که از فروردین ماه 1396 کلید خورده بود، وارد مراحل پایانی شد. این پروژه با رونمایی کتاب نفیس، نمایش سریال مستند و برپایی نمایشگاه هنری در آینده نزدیک همراه خواهد بود.

«تا هفت خانه آنورتر» که بر اساس طرح مشترک صابر ابر و آرش صادقی اجرا شده است، به روایت زندگی مادربزرگ‌هایی‌ از گوشه و کنار ایران و با تأکید بر آشپزی ایرانی می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صابر ابر بازیگر Actor وکارگردان سرشناس سینما Cinema و تئاتر در این‌‌باره گفت: «برای این پروژه 100 مادربزرگ از اقوام مختلف ایرانی و شهرهای گوناگون، برای آشپزی و معرفی یک غذای بومی انتخاب شدند. اما آشپزی تنها هدف این پروژه نبوده؛ بلکه بهانه‌ای برای پرداختن به فرهنگ، آداب و رسوم اصیل خانواده‌های ایرانی و پاسداشت مقام مادربزرگ بوده است. از میان 100 مادربزرگی که تصاویرشان ثبت و ضبط شد، روایت 20 نفر در فیلم‌هایی مستقل و به صورت سریالی به نمایش در خواهد آمد. در این فیلم‌ها، گفت‌وگوهایی با مادربزرگ‌ها هنگام طبخ غذا صورت گرفته و در کنار آشپزی، درباره خانه و کاشانه، علایق، سلایق، خاطرات و عواطفشان نیز صحبت‌هایی به میان آمده است. در نهایت نیز هر یک از مادربزرگ‌ها، شیئی از آشپزخانه‌شان را به رسم یادگار به برنامه اهدا کردند که قرار است در یک نمایشگاه هنری به نمایش گذاشته شوند.»

صابر ابر همچنین درباره تجربه خود از این پروژه فرهنگی-هنری گفت: «ما به این بهانه به گوشه و کنار ایران سفر کردیم. به خانه مادربزرگ‌ها رفتیم؛ خانه‌هایی متفاوت در مکان‌هایی متفاوت و با سلیقه‌های متفاوت، اما همگون و با یک ریتم آشنا. همه پذیرای ما شدند و زندگی امروز خود را در نهایت مهر با ما تقسیم کردند. انسان‌های نازنینی که شاید هرگز زمانی برای صحبت کردن با جامعه خود پیدا نکردند؛ زمانی برای سفر کردن به آن‌ها داده نشد و شاید حتی هیچ‌وقت پا از محل تولدشان بیرون نگذاشتند. به عقیده من، پروژه «تا هفت خانه آنورتر» با بهانه آشپزی، نگاهی ساده و بی‌پرده به هنری بزرگ دارد که کار هرکسی نیست؛ هنری که به‌سرعت در حال فراموشی است. نام این هنر Art زندگی است و بس!»

امین دوایی مدیر پروژه و مجری طرح «تا هفت خانه آنورتر»، با اشاره به مراسم رونمایی از کتاب این پروژه در اردیبهشت ماه سال 97‌ گفت: «این پروژه فرهنگی-هنری قرار است در قالب ابزارهای مختلفی ارائه شود. علاوه بر انتشار یک کتاب نفیس دو زبانه و تصویری، 20 فیلم مستقل از سفرها و تجربیات حاصل از زندگی، آشپزی و شیوه زندگی مادربزرگ‌ها نیز ساخته شده است.»

وی با اشاره به اهمیت پاسداشت میراث فرهنگی اقوام ایرانی و حفظ و ثبت آن‌ها برای انتقال به نسل‌های آینده گفت: «باور داریم که خروجی‌های این پروژه به همین جا ختم نمی‌شود چرا که تکثیر داستان‌های زندگی مردم در جای‌جای ایران عزیزمان، خود داستان‌های دیگری را در پی خواهد داشت و اثرات معنوی آن بیش از این‌ها خواهد بود. تلاش خواهیم کرد سفیر و پیغام‌رسان صدا و تصویر بخش کوچکی از فرهنگ والای ایرانیان باشیم و در این راستا تلاش خواهیم کرد با همکاری نهادهای ذیربط به ثبت روز ملی مادربزرگ‌ و همچنین ثبت ذائقه و غذاهای ایرانی نیز اقدام کنیم.»

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۶۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال + تصاویر

بر اساس اعلام مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران قرار است بلدیه تهران پس از ۵۰ سال در محدوده میدان امام خمینی(ره) بازآفرینی شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز بازدید خبرنگاران از 3 پروژه شهری از جمله مجتمع ورزشی امامزاده یحیی، میدانگاه سبزه‌میدان و خانه بلدیه (خانه شهر) انجام شد.

مسعود حق‌لطفی؛ مدیر عامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران اظهار کرد: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه 12 و در محدوده بافت فرسوده قرار دارد که احداث این پروژه پیش از این در اختیار شهرداری منطقه بود که با هماهنگی ایجاد شده فرآیند احداث این پروژه به سازمان عمرانی معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران سپرده شد.

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده مجموعه آبی، توپی، بیلیارد و ... در مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در نظر گرفته شده و ان‌شاءالله این مجموعه در زمان معین و مشخص به بهره‌برداری خواهد رسید.

حق‌لطفی در پاسخ به این سؤال چرا پارکینگی برای مجتمع ورزشی امامزاده یحیی(ع) پیش‌بینی نشده ادامه داد: با توجه به اینکه قرار است از این مجموعه ورزشی اهالی این محله و منطقه استفاده بکنند پارکینگی برای آن پیش‌بینی نشده است.

وی تصریح کرد: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه 12 در زمینی به مساحت 1100 متر و شامل 2 بلوک است که بلوک اول دو طبقه ساخته و مجموعه مختلف ورزشی در این مجتمع در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران به عنوان بازوی اجرایی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در پروژه‌های بزرگ‌مقیاس ورود پیدا کرده است، افزود: از جمله این پروژه‌ها می‌توان به پردیس شماره سه و چهار، ساختمان شهرداری منطقه 6، احداث سوله‌های بحران، احداث شتاب‌نگاره‌ها برای مدیریت بحران، احداث میادین میوه و تره‌بار و همچنین احداث مراکز نگهداری برای مجموعه سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران جهت نگهداری معتادان متجاهر، اشاره کرد.

وی افزود: یکی از پروژه‌های مهمی که در دستور کار سازمان عمرانی قرار دارد،‌ همان خانه بلدیه است. این پروژه در محدوده میدان امام خمینی در حال اجرا است.

حق لطفی در ارتباط با هزینه اجرای این پروژه گفت: پیش بینی ما از احداث و تجهیزات و بهره‌برداری از این مجموعه رقمی حدود 30 میلیارد تومان است.

مدیر عامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران در رابطه با جزئیات احداث ساختمان شهر (ساختمان بلدیه) اظهار کرد: ساختمان بلدیه‌ای در سال 1303 در همین محدوده ساخته و در سال 1305 به بهره‌برداری رسید که بهره‌برداری آن فراتر از شهرداری بود و اقداماتی در حوزه اقتصاد و دارایی انجام می‌شد.

وی ادامه داد: در سال 1348 ساختمان بلدیه تهران تخریب و جای آن را به پارکینگ اتوبوس‌های بین شهری داد و در ادامه از سال 96 بازآفرینی بلدیه یا خانه شهر در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت.

حق‌لطفی با اشاره به اینکه در حال حاضر این پروژه 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: ان‌شاءالله قبل از روز تهران و در شهریورماه امسال این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران درباره کاربری خانه شهر (بلدیه) تهران اظهار کرد: رویکرد و کاربری در این مجموعه فرهنگی و تاریخی است البته قرار است بخشی از روابط عمومی شهرداری تهران در این مجموعه جهت نگهداشت این ساختمان حضور پیدا کنند.

وی درباره نحوه دسترسی به خانه شهر (بلدیه) گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پارکینگی برای این مجموعه پیش‌بینی نشده است و افراد می‌توانند از مترو که به این مجموعه متصل شده است استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه
  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد
  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | اعتراف عجیب مجری زن جنجالی صدا و سیما با چاشنی آشپزی
  • بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال + تصاویر
  • اختصاصی: انصراف صابر کاظمی از تیم ملی!
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • تکرار قصه ناتمام زن‌کشی/ زیبا؛ زن ارومیه‌ای که تاوان طلاقش را با مرگ داد
  • اخاذی با مهریه سنگین!