Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@03:26:03 GMT

مویدی: در مورد تعداد معتادان سیاه‌نمایی نکنید!

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۵۶۹۰۵

جامعه > آسیب‌ها - ایسنا نوشت: قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه حدود 96 درصد از افراد جامعه در حوزه اعتیاد سالم هستند، گفت: اگرچه وجود حتی یک نفر معتاد هم قابل تحمل نیست اما نباید در مورد تعداد معتادان در جامعه سیاه نمایی کرد و ارائه خدمات برجسته در جامعه را نادیده گرفت.

علی مویدی که در نشست تخصصی، آموزشی - توجیهی ویژه مدرسان و روحانیون آموزش دیده عرصه پیشگیری اولیه از اعتیاد صحبت می‌کرد با تاکید بر اینکه مشکل ما از ابتدای انقلاب تا کنون در عرصه مقابله با مواد مخدر، فقر دانش در حوزه اعتیاد است، گفت: اگرچه در مورد معتادان متجاهر تلاش می‌کنیم تا زشتی‌ها و پلشتی‌های این آسیب را از سطح جامعه جمع‌آوری کنیم اما این راه حل‌ها مسکن هستند و موضوع اعتیاد اینگونه حل نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها برنامه مبارزه با این آسیب اجتماعی مبتنی بر کنترل، مهار و مدیریت اعتیاد با تمرکز بر پیشگیری است، گفت: امروزه ما چشم انداز روشن، شفاف، قابل دفاع و با منطق علمی و دانشگاهی در این حوزه داریم. کار علمی و فرهنگی در حوزه اجتماعی نیازمند پروسه زمانی و طی مراحل خاص خودش است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه صحبت از ریشه کنی مواد مخدر حرف درستی نیست، گفت: اصطلاح ریشه کنی مواد مخدر اگرچه آرزوی ماست اما تحقق این نگاه بسیار دشوار است. هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که از تهدید مواد مخدر در امان باشد.

مویدی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه مبارزه با مواد مخدر با ترکیب حوزه، دانشگاه و مباحث آموزشی وارد عمل شده‌ایم ادامه داد: به فرموده مقام معظم رهبری همه ما در حوزه آسیب‌های اجتماعی غفلت کرده‌ایم و باید اعتراف کنیم که در این فرآیند حساس آن گونه که باید عمل نکرده‌ایم.

او با تاکید بر توفیقات جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف و به ویژه مبارزه با مواد مخدر گفت: با این وجود اهداف ما برای ایمن سازی جامعه، به ویژه جوانان و نوجوانان به شکل ایده‌آل تحقق نیافته است اما این به آن معنا نیست که تلاش و زحمتی صورت نگرفته است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه شرایط آغاز انقلاب ایجاب می‌کرد که با نگاهی تهاجمی و سخت افزارانه به مبارزه با قاچاق مواد مخدر بپردازیم گفت: بعد از گذشت چند دهه و ابلاغ سیاست‌ها، ساختارها، آئین‌نامه‌ها و قوانین این حوزه با رویکرد دیگری وارد این اقدامات شده‌ایم و نگاه آسیب شناسانه نشان می‌دهد که بسیاری از رفتارهای تهاجمی مشکل اعتیاد را برطرف نمی‌کند بلکه حتی تبعات منفی نیز دارد.

مویدی با انتقاد از اینکه بسیاری از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 85 تا کنون نادیده گرفته شده‌اند اظهار کرد: هنوز بسیاری از دستگاه‌ها به ابتدایی‌ترین وظایف‌شان در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری توجه نداشته و ندارند.

او با اشاره به اینکه سیاست‌های مبارزه با مواد مخدر متاثر از شرایط خاص اجتماعی هر جامعه است، گفت: با این وجود موضوعات مشترکی در حوزه مواد مخدر در دنیا وجود دارد که می‌توان از تجارب مشترک جهانی در این حوزه استفاده کرد.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه ماندگارترین اقدام در حوزه مبارزه با مواد مخدر بحث توانمندسازی است تصریح کرد: این رویکرد با اقبال خوبی از سوی مقامات مختلف از جمله وزیر آموزش و پرورش، حوزه‌های علمیه و ... همراه بوده است اما اگر دولت استراتژی و نظارت مشخصی نداشته باشد این طرح‌ها ناخودآگاه به سمتی می‌روند که کارآیی لازم را نداشته باشند. انتظار ما نظم، انضباط و هوشمندی در فرایند اجرای این طرح‌ها است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی در تکمیل پروژه‌های مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد در جامعه توضیح داد: باید از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد، ائمه جماعات و ... برای تکمیل پروژه استفاده کنیم. همچنین بنابر تاکید رهبر به استفاده بهینه از ظرفیت فضای مجازی، باید از این فضا در جهت پیشگیری از اعتیاد به ویژه برای نوجوانان استفاده کرد.

مویدی با اشاره به ظرفیت مراکز علمی کشور در حوزه پیشگیری از اعتیاد نیز گفت: انتظار داریم تا صدا و سیما نیز در تحقق این اهداف با ما همکاری کنند زیرا معتقدیم امروز رسانه در کاهش آسیب‌ها و یا حتی پیشگیری از بی بند و باری و فساد نقش موثری دارند. از آنجایی که رسانه‌های ما نیز دلسوزانه در این عرصه تلاش می‌کنند می‌توانند به عنوان مرجع تاثیرگذار در این عرصه فعال باشند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه بنابر گفته رهبری 50 درصد از منابع، پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه پیشگیری متمرکز شده است، تصریح کرد: رئیس جمهور نیز فرموده‌اند که این میزان کف اختصاص منابع در حوزه پیشگیری باشد. چرا که هر چه این میزان هزینه در حوزه پیشگیری صرف شود از هزینه درمان اعتیاد در جامعه می‌کاهد.

مویدی در ادامه با بیان اینکه سیاه نمایی در کشور به دنبال توطئه دشمنان ایجاد می‌شود افزود: بیش از 90 درصد از افراد جامعه ما سالم هستند و تدین، فرهنگ و غیرت و تعصبات ملی باعث شده است تا آسیب‌های اجتماعی را مدیریت کنیم.

مویدی همچنین با اشاره به وضعیت کشور روسیه در حوزه اعتیاد نیز گفت: بنابر آمارهای به دست آمده از وضعیت اعتیاد این کشور، روسیه پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نزدیک به 150 هزار نفر معتاد داشت که این میزان بعد از فروپاشی در جمعیت 30 میلیونی تبدیل به 10 میلیون معتاد شناسنامه دار در کشور شده است. همچنین گفته می‌شود بین 10 تا 21 میلیون نفر از جمعیت این کشور نیز به شکل تفننی از این ماده مخدر استفاده می‌کنند.

 

 

۴۲۲۳۸

کلید واژه‌ها : ستاد مبارزه با مواد مخدر - مواد مخدر - معتاد -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۵۶۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۷۰ کیلوگرم تریاک با همکاری پلیس استان سمنان کشف شد

به گزارش خبرنگار مهر، سردار جلیل موقوفه ای صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران به میزبانی ستاد فرماندهی انتظامی سمنان بیان کرد: با همکاری پلیس مبارزه با مواد مخدر استان سمنان و در ادامه فرایند مبارزه با قاچاق چیان با سودارگران مرگ در دو مرحله عملیات جداگانه در استان های جنوبی مقدار تقریبی ۵۷۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شده است.

وی با بیان اینکه این محموله ها ۲۹۰ و ۲۸۰ کیلوگرم تریاک را شامل می شود، افزود: سه نفر از قاچاقچیان بعد از تعقیب و گریز و تیراندازی دستگیر شده اند.

فرمانده انتظامی استان سمنان از تجهیزات شناسایی و عملیاتی پلیس خبر داد و تاکید کرد: با قدرت و بدون مماشات با هرنوع تخلف در زمینه مواد مخدر برخورد جدی صورت می گیرد.

موقوفه ای با بیان اینکه افراد دستگیر شده در این پرونده به دستگاه قضایی ارجاع داده شدند، افزود: دستگاه قضایی با این افراد برخورد عبرت آموزی خواهد کرد.

کد خبر 6092795

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • سازمان‌های مردم نهاد مشارکت بیشتری برای مبارزه با مواد مخدر داشته باشند
  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • دستبند پلیس بر دستان فروشندگان مواد مخدر در آبادان
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • ۵۷۰ کیلوگرم تریاک با همکاری پلیس استان سمنان کشف شد