Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@17:09:20 GMT

چرا ترامپ برای حل بحران خلیج فارس عجله دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۶۰۵۹۴

چرا ترامپ برای حل بحران خلیج فارس عجله دارد؟

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم به تلاش ها برای حل بحران خلیج فارس به ویژه تلاش ترامپ و دلایل پشت این تلاش ها پرداخت و نوشت: زندگی بار دیگر به رگ های میانحی گری و میانجی گران در بحران خلیج فارس پس از مدتی«مرگ بالینی» به مدت چند ماه، بازگشت این در حالی بود که بسیاری به دلیل ناپدید شدن این میانجی گری  از رادارهای توجه کشورهای مربوطه و ملت های آنها و دستگاه های رسانه ای شان، در حال فراموش کردن آن بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو فرستاده آمریکایی یعنی ژنرال بازنشسته«آنتونی زینی» و «لبندر کنگ»معاون وزیر خارجه آمریکا اکنون در حال انجام سفری دوره ای به کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند که از کویت آغاز شد و دوحه ایستگاه دوم آن بود و در این دو جا با وزرای خارجه دو کشور دیدار کردند.

این قابل توجه بود که دوحه نقش بارزی را در این سفرها و تماس ها بازی کند و این قابل ملاحظه بود که شیخ« صباح الاحمد» امیر کویت فرستاده ویژه اش یعنی شیخ«محمد العبدالله المبارک الصباح» را به همراه یک نام دست نویس به «تمیم بن حمد آل ثانی»امیر قطر فرستاد. این یعنی از رهبران قطر خواسته می شود که امتیازهایی بدهند یا عقب نشینی هایی بکنند تا هر گونه میانجی گری در آینده موفقت آمیز باشد.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکاپشت همه تلاش ها و اقدامات برای فعال سازی دوباره میانجی گری کویت است و تماس های تلفنی با امیر قطر،ولیعهد عربستان سعودی شاهزاده «محمد بن سلمان» و شیخ«محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی برقرار کرد و از هر سه برای سفر به واشنگتن دعوت کرد تا مقدمه ای برای برگزاری نشست سه جانبه در«کمپ دیوید» در ماه می آینده برای رسیدن به راه حل نهایی بحران شود.

رئیس جمهور آمریکا می خواهد که بحران خلیج فارس که مدت آن طولانی شد(از ماه ژوئن گذشته آغاز شد) و نزدیک به تکمیل کردن سال نخست خود است، حل شود آن هم بنابر چند دلیل: اول اینکه این بحران اهدافش به پایان رسید زیرا ترامپ به بیش از 550 میلیارد دلار از چهار کشور خلیج فارس درگیر بحران به شکل قراردادهای سلاح و سرمایه گذاری دست یافت و دوم: تمایل ترامپ برای بسیج کردن این کشورها در ائتلاف علیه ایران.

چهار کشور تحریم کننده قطر عجله ای برای رسیدن به راه حل برای بحران ندارند و به نظر می رسد خود را آماده همزیستی با آن برای سالهای آینده می کنند با این حساب که خودشان از این بحران متضرر نمی شوند بلکه برعکس قطر است که متضرر می شود.از سویی، قطر می گوید که زهر شوک تحریم را گرفته و با آن کنار آمده است و آماده دادن هر گونه امتیازی که مخالف حاکمیتش باشد، نیست.

کشورهای چهارگانه تحریم کننده قطر به نظر می رسد که از این تحرک آمریکا راضی نیستند و پس از تماس های ترامپ با سه رهبر کشورهای حاشیه خلیج فارس بیانیه ای صادر کردند و در آن تأکید کردند تنها میانجی گری مورد قبول میانجی گری کویت است و برای مشارکت در نشست پیشنهادی کمپ دیوید  استقبال سردی از خود نشان دادند و این یعنی آنها ادامه وضع کنونی را ترجیح می دهند زیرا به نیت های آمریکا اعتماد ندارند و از فشارهای بیشتر بر آنها برای نشان دادن نرمش هراس دارند.

سفر شاهزاده «بن سلمان» به واشنگتن در 19 مارس کنونی چه بسا در این زمینه سرنوشت ساز باشد و در سایه تفاهم هایی که از دل دیدار با ترامپ بیرون می آید سرنوشت موفقیت یا شکست میانجی گیری تعیین می شود.

اطلاعاتی که اخیرا به بیرون درز کرده و به شکل گسترده ای طی روزهای اخیر به آن پرداخته شد و شامل اتهام هایی به «جارد کوشنر» داماد و مشاور رئیس جمهور آمریکا در جانبداری از چهار کشور در بحران در پی مخالفت دولت قطر با دادن قراردادهای تجاری به شرکت هایش برای بیرون آمدن شان از مشکلات مالی می شود، پیچیدگی های جدیدی به تلاش های آمریکا برای میانجی گری می افزاید به رغم آن که رسما مورد تأیید قرار نگرفته است. از طرفی دیگر، این اطلاعات ترامپ رئیس جمهور آمریکا و دولتش را در موضع بدی قرار می دهد.

ژنرال زینی در سال 2002 به عنوان فرستاده ویژه ایالات متحده آمریکا انتخاب شد تا میان اسرائیلی ها و تشکیلات خودگردان میانجی گری کند و هرگز نتوانست پیشرفتی حاصل کند و در تلاش هایش به مدت تقریبا دو سال شکست مفتضحانه ای خورد، حالا آیا در ماموریت کنونی اش در بحران خلیج فارس خوش شانس تر خواهد بود،تردید بسیاری در این زمنیه داریم.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۰۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901651

دیگر خبرها

  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • گرامیداشت روز خلیج فارس (عکس)