Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرار است امروز آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری به عنوان رئیس کمیته عالی مشترک ایران و عراق در رأس یک هیأت عالیرتبه سیاسی، اقتصادی برای یک دیدار رسمی وارد بغداد شود.

روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق در یک دهه گذشته همواره گسترش یافته و در یک سال گذشته از شتاب بیشتری برخوردار شده است و در سال جاری بارها مقامات عالی از دو کشور دیدار کردند از جمله چندین بار نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس مجلس، وزیر خارجه و دیگر مقامات عراقی از تهران دیدار و متقابلاً مقامات کشورمان از جمله رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری و وزرای مختلف از عراق دیدار کردند، این سفرها موجب توسعه روابط میان دو کشور در ابعاد مختلف از جمله اقتصادی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به طوری که امروز عراق دومین مقصد صادراتی کالاهای غیر نفتی جمهوری اسلامی است و در 9 ماهه اول سال جاری این رقم به 132/6 میلیارد دلار رسیده است. علاوه بر این، صدور انرژی (گاز و برق) از ایران به عراق افزایش یافته و درآمد بسیار خوبی را برای کشور به همراه آورده است. سفر آقای دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری کشورمان به عراق نقطه عطفی در روابط دو کشور محسوب می‌شود و سبب شتاب بیشتر در توسعه روابط در کلیه زمینه‌ها خواهد شد.
و می‌توان انتظارداشت در یک دوره پنج ساله در صورت تمایل طرفین مبادلات اقتصادی فیمابین به 20 میلیارد دلار در سال برسد. بدون شک اراده و تدبیر مقامات عالیه دو کشور موجب شده است که روابط فیمابین به یک روابط راهبردی تبدیل و به گونه‌ای طراحی شود که مرزهای دو کشور تبدیل به مرزهای ثبات، همکاری، دوستی و در یک کلام تبدیل به مرزهای صلح، توسعه، امنیت و بالندگی شده و به عنوان الگویی موفق از همکاری در روابط بین‌الملل مطرح شود.
دلایل گسترش روابط دو کشور :
- اراده رهبران و مردم دو کشور با توجه به بصیرت و آگاهی آنها برای رشد و گسترش روابط در کلیه زمینه‌ها.
- همسایگی دو کشور و مرز طولانی زمینی و آبی بین دو کشور.
- از بین رفتن موانع عدم گسترش رابطه از جمله متلاشی شدن حکومت دیکتاتوری در این کشور.
- همکاری دو کشور در مبارزه با تروریست و داعش
- اداره دو کشوربر مبنای آرای مردم در انتخابات و مردم سالاری
- اهداف و منافع مشترک فیمابین از جمله اصول سیاست خارجی طرفین و زمینه‌های همکاری
- همکاری دو کشور برای مبارزه با تروریسم و اشغالگری
- انتقال تجربه کشورمان در بازسازی
- صدور خدمات فنی و مهندسی جمهوری اسلامی ایران به عراق با توجه به اینکه از این رابطه هردو می‌توانند سود ببرند.
- همکاری‌های جهانگردی به طوری که هرساله بیش از پنج میلیون جهانگرد به خصوص جهانگرد مذهبی از دو کشور به کشور دیگر مسافرت می‌کنند.
- هماهنگی‌های سیاسی و بین‌المللی بین دو کشور در مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی
- گسترش روابط علمی و فرهنگی میان دو کشور زمینه دیگری است که می‌تواند مبنای روابط قرار گیرد و جمهوری اسلامی همان گونه که بارها اعلام کرده است، آمادگی دارد دستاوردهای علمی خود را در زمینه‌های مختلف در اختیار همه قرار دهد و بدون شک کشورهای همسایه در اولویت هستند.
- یکی دیگر از زمینه‌های مهم همکاری می‌تواند همکاری در محیط زیست باشد که کشورهای منطقه و بخصوص ایران و عراق به همکاری بیشتر در این خصوص نیازمند هستند.
با این اوصاف می‌توان انتظار داشت، ارتقای روابط دو کشور موجب افزایش امنیت، ثبات و صلح در منطقه خواهد شد، همچنین این روابط می‌تواند الگویی برای همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شود.
*سفیر فوق العاده و تام‌الاختیار ایران در عراق
منبع: روزنامه ایران 16/12/1396
پژوهشم**1197**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۸۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی  در این دیدار ضمن خوش‌آمد گویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیوند عمیق دو کشور تأکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد، تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملاً متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تأکید بر حفظ تعاملات با کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: با این رویکرد و با ظرفیت‌سازی، ‌ به دنبال خلق فناوری هستیم زیرا بسیاری از کشورهای جهان در این عرصه با ما همکاری نمی‌کنند. با توجه به این شرایط، ما به دنبال پیشرفت و توسعه فناوری‌های نوین رفتیم و با توکل به پروردگار متعال اکنون در جایگاه خوبی قرار داریم.

اسلامی گفت: دستیابی به فناوری‌های نوین همچون هسته‌ای نتایج بسیار مثبتی برای ایران داشته؛ البته این مسئله موجب ناخرسندی کشورهای مخالف جمهوری اسلامی ایران و استکبار جهانی شده است.

وی با اشاره به رویکرد عربستان سعودی در زمینه توسعه فناوری‌های نوین عنوان کرد: عربستان سعودی رویکرد جدیدی را در پیش گرفته و به دنبال توسعه فناوری هسته‌ای است که ما آماده همکاری با کشورهای منطقه به‌ویژه عربستان هستیم. در این زمینه نکته مهم، بحث رویکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است زیرا رویکرد آژانس اساساً باید مبتنی بر حمایت از توسعه فناوری هسته‌ای در کشورهای گوناگون باشد.

اسلامی تأکید کرد: ایران بیشترین همکاری‌ها را در زمینه بازرسی‌ها با آژانس داشته و دارد. در چارچوب پادمان و «ان.پی‌. تی» همچنان همکاری‌های لازم را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهیم داشت.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین به لزوم توسعه نیروگاه‌های اتمی و گسترش میزان تولید رادیو داروها برای استفاده بیماران تأکید کرد و گفت: سالانه یک میلیون بیمار ایرانی از این رادیو داروها استفاده می‌کنند بنابراین توسعه تولید این‌گونه داروها بسیار ضروری است و در این زمینه آماده همکاری با سایر کشورها هستیم.

اسلامی با اشاره به ضرورت توسعه کاربرد پرتوها در حوزه‌های مختلف عنوان کرد: توسعه کاربرد پرتوها توسط یک شبکه دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داده و دنبال می‌کنیم و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به پیشرفت‌های خوبی دست یافته است.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در ابعاد و سرفصل‌های مختلف صنعت هسته‌ای به موفقیت‌های فراوانی دست یافته و بسیار مؤثر عمل کرده؛ اظهار کرد:‌ با توجه به موارد ذکر شده اکنون شاهد توسعه و گسترش فناوری هسته‌ای در حوزه‌ها و بخش‌های گوناگون کشور هستیم.

اسلامی با بیان اینکه از ظرفیت‌های خوب پژوهشی و ‌آموزشی در زمینه فناوری هسته‌ای برخورداریم، خاطرنشان کرد: آماده همکاری و ارائه تجارب و دانش خود در زمینه‌های پژوهشی و آموزشی به سایر کشورها هستیم.

سفیر عربستان سعودی در ایران نیز ضمن تشکر از دعوت محمد اسلامی به‌منظور حضور در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیشرفت و توسعه تعاملات میان دو کشور تأکید کرد.

عبدالله بن سعود العنزی در این دیدار، ‌ایران را کشور همسایه، دوست و برادر دانست و گفت: شاهد پیشرفت‌های بیشتر در حوزه‌ همکاری‌های دوجانبه و در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است