Web Analytics Made Easy - Statcounter

راهکارهای عملی افزایش تاثیر تحقیق برای دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی ویژه کشورهای جنوب شرق آسیا در مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین‌المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، مجموعه کارگاه‌های "افزایش تاثیر تحقیق: راهکارهای عملی برای دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی" ویژه کشورهای جنوب شرق آسیا با حضور شرکت‌کنندگان از کشورهای اندونزی و مالزی، در مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت‌کنندگان شامل مقامات وزارت دیانت اندونزی و برخی از روسا و معاونان دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی اندونزی و مالزی و نیز سردبیران نشریات معتبر بودند.

برگزاری این کارگاه ها در ادامه امضا تفاهم‌نامه همکاری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با دانشگاه‌های معتبر مالزی و همچنین وزارت علوم و دیانت اندونزی با پیگیری و هماهنگی توسط دکتر عباس قنبری رایزن علمی ایران در شرق آسیا صورت گرفت.

این کارگاه آموزشی در سه پنل علمی ارائه شد که در روز اول دو پنل شامل قوانین نمایه‌سازی نشریات در ISC، متد جدید نمایه سازی نشریات، سامانه پیشرفته ارسال نشریات به ISC، نحوه استفاده از پایگاه‌های ISC ( از جمله Master Journal List،Journal Citation Reports ،Science Citation Index، و Journal Performance Indicators)، و آشنایی با پایگاه‌های ISI و Scopus به شرکت کنندگان آموزش داده شد.

پنل سوم در روز دوم راهکارهای ارتقا جایگاه دانشگاه‌ها از جمله آشنایی با نظام های رتبه بندی جهانی Times و QS، تحلیل شرایط کنونی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی جنوب شرق آسیا، مقایسه تولیدات علمی کشورهای اسلامی در مقایسه با سایر کشورهای جهان، اثرگذاری علمی، پیشگامی علمی، و نحوه تالیف علمی را شامل شد.

از آنجا که افزایش اثرگذاری یا کیفیت تحقیقات یکی از مسائل مهم برای دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی در سطح جهان محسوب می‌شود، در این سلسله کارگاه‌ها، راهکارهای ارتقا سطح اثرگذاری علمی در ابعاد مختلف فنآورانه، نوآورانه، اجتماعی، اقتصادی و دانشگاهی ارائه شد.

این امر به طور مستقیم بر رتبه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی و همچنین جایگاه دانشگاه در عرصه‌های بین‌المللی اثر می‌گذارد. در حال حاضر مهمترین شاخص برای سنجش میزان اثرگذاری یا مرجعیت علمی تعداد استنادهای دریافتی است.

در پایان این کارگاه دو روزه شرکت‌کنندگان از برگزاری چنین نشستی ابراز رضایت کردند و همکاری با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را باعث رشد کمی و کیفی تولیدات علمی و ارتقا جایگاه دانشگاه‌های خود در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی دانستند و خواستار برگزاری کارگاه های مشابه در آینده نزدیک شدند.

کمک به ارتقا سطح اثرگذاری علمی دانشگاه‌های عضو OIC و منطقه از جمله اهداف پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری است که در این راستا تاکنون کارگاه‌های مختلفی برای محققان و سیاستگذاران علمی کشورهای اسلامی برگزار شده است که از آن جمله می‌توان به کارگاه‌های برگزار شده در دانشگاه‌های پاکستان (UHS)، مالزی (UiTM USM, UTM, UPM )، و هند (دانشگاه جامیا میلیا اسلامیا، مرکز تحقیقاتی نیس کر هند، دانشگاه IIT دهلی، دانشگاه IIT رورکی) از سال 1395 تاکنون اشاره کرد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۲۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که فقر بر رشد مغز کودکان تأثیر می‌گذارد.

به نقل از ارث، آیا می‌دانستید که جایگاه شما بر روی نردبان اقتصادی، می‌تواند به شدت بر آنچه درون ذهن شما می‌گذرد تأثیر بگذارد؟

نتایج تحقیق جدید این واقعیت نگران‌کننده را نشان می‌دهد که فقر عمیقاً بر مغز تأثیر می‌گذارد، با اثراتی که می‌تواند تا آخر عمر باقی بماند.

قبل از این تحقیق، دانشمندان نکاتی در مورد چگونگی تأثیر فقر بر مغز و نتایج زندگی می‌دانستند و نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که کودکان فقیر در مدرسه با مشکلات بیشتری مواجه هستند.

تحقیقات بیشتر ارتباط بین فقر و مشکلات سلامت جسمانی را نشان دادند. این مطالعه تمام آن شواهد پراکنده را در بر می‌گیرد و آنها را در کنار هم قرار می‌دهد و تصویری واضح ایجاد می‌کند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که فقر، افراد را در معرض عوامل منفی مانند استرس، تغذیه نامناسب و سموم محیطی قرار می‌دهد. این عوامل ساختار فیزیکی و عملکرد مغز را تغییر می‌دهند، به خصوص زمانی که در دوران رشد کودک اتفاق می‌افتد.

زندگی در فقر به معنای نگرانی دائمی است. وقتی کودکی همیشه در حالت «جنگ یا گریز» است، مغزش غرق از هورمون‌های استرس مانند کورتیزول می‌شود. با گذشت زمان، کورتیزول به‌طور فیزیکی به مناطقی از مغز که مسئول حافظه، یادگیری و تنظیم هیجانی هستند آسیب می‌رساند. به این فکر کنید که مغز به آرامی تحت تأثیر استرس مداوم فرسوده می‌شود.

جوامع کم درآمد اغلب به کارخانه‌ها، بزرگراه‌ها یا دیگر منابع آلودگی هوا و آب نزدیک‌تر هستند. کودکان در این مناطق تنفس می‌کنند و مواد شیمیایی مضر را می‌بلعند.

بدترین بخش این است که این تأثیرات معامله یکباره نیستند. آسیب مغزی وارد شده در دوران کودکی می‌تواند عواقب مادام‌العمر داشته باشد. به‌عنوان مثال، کودک پر استرس که برای یادگیری در مدرسه تلاش می‌کند، احتمال بیشتری دارد که ترک تحصیل کند و چرخه فقر را در نسل بعدی تداوم بخشد.

نتایج این تحقیق در مجله Reviews in the Neurosciences منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • ببینید | آمادگی کامل ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان