Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی شهرستان کوهدشت به جای آماده شدن برای خدمات درمانی به مردم، شخم زده شده و زیر کِشت رفت! ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۹ استانها لرستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، شهرستان کوهدشت در غرب استان لرستان و سومین شهرستان پرجمعیت استان است. این شهرستان با 218 هزارنفر جمعیت تنها یک بیمارستان دارد؛ بیمارستان 120 تختی امام خمینی کوهدشت جوابگوی نیازهای درمانی مردم نیست و به گفته اغلب شهروندان در ارائه خدمات درمانی به بیماران ناتوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذشت 24 سال از افتتاح این بیمارستان عمومی، هم چنان حفره‌های درمانی سلامت شهرستان کوهدشت را آزار می‌دهد، به‌طوری که برخی از بیماران مجبور هستند برای درمان با رنج فرسنگ‌ها راه به شهرهای دیگر بروند.

وعده‌های ساخت بیمارستان دوم کوهدشت

کمبودهای درمان و تجهیزات در شهرستان کوهدشت، مسئولان استان لرستان را برآن داشت که احداث بیمارستان دوم این شهرستان را با وعده‌های مختلفی در دستور کار خود بدهند.

«هوشنگ بازوند»، استاندار سابق لرستان در سفری به شهرستان کوهدشت در 26 مرداد 1394 وعده پیگیری ساخت بیمارستان دوم شهر که مجوز آن از ماده 215 تأمین شده بود را داد.

او در سفر خود به شهرستان کوهدشت گفته بود احداث بیمارستان دوم در کوهدشت یکی از طرح‌های بلندمدت ارتقای سلامت در این شهرستان است که به‌واسطه اخذ موافقت مجوز ماده 215 در زمره طرح‌های شناسنامه‌دار و پروژه‌های ملی با اعتباری بالغ بر 1200 میلیارد ریال قرار گرفته که تا پایان سال 94 وضعیت نقشه‌های فاز 1 و 2 آن تعیین تکلیف و در سال آینده نیز عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد!

در حالی استاندار سابق لرستان، عملیات اجرایی بیمارستان دوم شهرستان کوهدشت را به سال 95 موکول کرده بود که در وعده‌ای دیگر رئیس شبکه بهداشت و درمان این شهرستان در نشست خبری با خبرنگاران در دی 94 گفته بود که در سفر وزیر بهداشت به شهرستان کوهدشت کلنگ بیمارستان دوم کوهدشت نیز به‌زمین زده خواهد شد!

زمین بیمارستان کوهدشت به‌زیر کشت رفته است

وعده‌ها برای افتتاح بیمارستان جدید این شهرستان در حال فراموشی بود که بار دیگر در بهمن‌ماه امسال با حضور خادمی استاندار لرستان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و مسئولان شهرستان کوهدشت کلنگ احداث بیمارستان 250 تختوابی رازی در زمینی به‌مساحت 120 هکتار در غرب میدان امام حسین کوهدشت و با اعتباری بیش از 60 میلیارد تومان به‌زمین زده شد.

هنوز دو ماه از کلنگ‌زنی بیمارستان جدید کوهدشت نگذشته که زمین اختصاص یافته برای احداث این بیمارستان شخم زده شده و به‌زیر کشت رفته و هیچ نشانی از عملیات ساخت این بیمارستان مشاهده نمی‌شود!

در حالی عملیات ساخت بیمارستان دوم کوهدشت متوقف شده که استاندار لرستان در سفر خود به شهرستان کوهدشت گفته بود که کلنگ بدون برنامه و اعتبار بر زمین زده نمی‌شود و برای همین عملیات اجرایی این بیمارستان باید هرچه سریع‌تر آغاز و پیگیری شود.

امیدی که مردم را ناامید کرد!

یکی از شهروندان کوهدشت به خبرنگار تسنیم می گوید: مردم شهرستان کوهدشت منتظر احداث بیمارستان جدید کوهدشت بودند اما به یک باره شاهد شخم زدن زمین و کشاورزی در آن هستیم.

وی در حالیکه  با ناراحتی از مسئولان کوهدشت انتقاد می کند گفت: هنوز چند هفته‌ای از وعده‌های مسئولان به مردم برای حل مشکلات بهداشت و درمان شهرستان نمی‌گذرد که این اتفاق رخ داده است و زمین بیمارستان 250 تختخوابی شخم زده شد.

یکی از شهروندان کوهدشت که برای انجام چند آزمایش به خرم‌آباد رفته به «تسنیم» می‌گوید امکانات موجود در بیمارستان کوهدشت پاسخگوی نیاز مردم منطقه نیست و مشکل اصلی این بیمارستان کمبود پزشک متخصص است، به‌طوری که در کوهدشت تنها یک مطب متخصص‌ پزشک زنان وجود دارد.

آن‌طور که «اتیوند» می‌گوید مردم کم‌درآمد کوهدشت و روستاهای اطراف در کنار هزینه‌های درمان باید هزینه انتقال بیمار به مراکز استان‌های همجوار را نیز پرداخت کنند و این رفت‌وآمدها هزینه‌های مالی آن‌ها را افزایش می‌دهد.

این شهروند معتقد است اغلب بیماران در شهرستان کوهدشت مجبور هستند از ساعات اولیه‌ صبح برای نوبت‌دهی به درمانگاه تخصصی این شهرستان مراجعه کنند و به‌دلیل ازدحام مردم نوبت‌دهی به بیماران با کندی پیش می‌رود.

مردمی که سهمی از طرح تحول سلامت ندارند

یکی دیگر از شهروندان در گفت‌وگو با «تسنیم» می‌گوید در برخی از شب‌ها که برای درمان به بیمارستان کوهدشت مراجعه کرده، پزشک متخصص در بیمارستان نبوده و برای ادامه درمان مجبور شده به کلینیک‌های درمانی در خارج از استان مراجعه کند.

او معتقد است وقتی خبر ساخت بیمارستان دوم کوهدشت را پس از سال‌ها وعده از شنیده، نه‌تنها خوشحال شده، بلکه آن‌روز را در تقویم جیبی خود ثبت کرده‌است.

 به گفته«حسینی» این خوشحالی مردم از ساخت بیمارستان دوم کوهدشت دوام نیاورده و بار دیگر وعده‌ ساخت بیمارستان به‌زیر کِشت رفته تا هم‌چنان آبِ خوش از گلوی سلامت و درمان در شهرستان کوهدشت پایین نرود.

او می‌گوید پس از سال‌ها وعده بیمارستان در شهرستان کوهدشت، آیا باید این‌گونه با اختصاص زمین بیمارستان به زمین کشاورزی با درمان مردم بازی شود؟ آیا مردم کوهدشت در طرح تحول سلامت جایگاهی ندارند؟

به گزارش تسنیم، برای پیگیری این ماجرا با رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کوهدشت تماس گرفتیم که با ادبیاتی غیرمسئولانه با خبرنگار برخورد کرده و نه تنها پاسخگو نبود بلکه با کلماتی وقیحانه خبرنگار را مورد حمله قرار داد.

 

گزارش: فاطمه نیازی

انتهای پیام/م

R41450/P1486/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۶۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی

مشکلات پایان ناپذیر کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، باعث شده برخی از پزشکان و پرستاران، خدمت در بخش خصوصی را به ماندن در بیمارستان‌های دولتی ترجیح دهند.‌

به گزارش مشرق، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • اهدا آمبولانس به بیمارستان جاسک
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • انتظار ۵ ساله مردم شهر جدید سهند برای احداث بیمارستانی مجهز
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود
  • تکمیل بیمارستان رازی کوهدشت تا پایان سال ۱۴۰۴