Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبر گزاری برنا ؛ غلامرضا شریعتی  در حاشیه بازدید از زهاب های شرکت کشت و صنعت نیشکر در جنوب اهواز در جمع خبرنگاران با اشاره به هدر رفت زهاب نیشکر  گفت : در خوزستان زهاب زیادی وجود دارد که از طرح های مختلف کشاورزی و به ویژه نیشکر به تالاب هایی که ساخته شده هدایت می‌شوند.

وی گفت: خروجی این آبها و EC آنها به نحوی است که می توانیم کشت جدید با آنها انجام دهیم که می تواند موجب اشتغال شده و نیز افزایش بهره وری را به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طرحی مبنی بر استفاده بهینه از زهاب کشتهای نیشکر استان در دست اقدام است که براساس آن می توان از این زهاب ها در زمینه های مختلف از جمله کشت محصولات کشاورزی استفاده کرد.

استاندار خوزستان تاکید کرد: در راستای اجرای این طرح شرکت صنایع نیشکر متولی کار خواهد بود و مطالعه ای را ظرف سه ماه با همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز انجام خواهد داد.

شریعتی بیان کرد: کانون شماره 2 ریزگرد های اهواز در جوار کشت و صنعت میرزاکوچک خان واقع شده است و حدود 35هزار هکتار وسعت دارد و زهاب نیشکر با میزان EC مختلف از نزدیکی این کانون می گذرد که می توان این زهاب را برای مهار این کانون ریزگرد استفاده کرد.

وی با بیان این که استفاده بهینه از زهاب نیشکر ارزشی کمتر از نیشکر ندارد ادامه داد: این کار همت بلند دستگاهای بزرگ استان و تجارب دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشکده علوم آب را می طلبد.

شریعتی توضیح داد: همچنین در نظر داریم در حوزه آب کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی و مدیریت پساب های استان به انجام مطالعاتی علمی با دانشگاه ها استان و دانشگاه های صاحب تجربه بازنگری جدی انجام دهیم تا بتوانیم مدیریت بهتری بر حوضه های آبی و پساب کشاورزی داشته باشیم و استان را از این شرایطی که در 15 سال اخیر با آن رو به رو شده خارج کنیم.

وی یادآور شد: دنیا با بحران آب، گرمای زمین و مشکلات زیست محیطی مواجه است و استان خوزستان نیز از این مساله مستثنی نیست یه طوریکه در حال حاضر آورد آب رودخانه ها از 30 میلیارد متر مکعب به 16میلیارد مترمکعب رسیده است.

استاندار خوزستان گفت: در دنیا با بهره وری در مصرف آب ، بحران آب را مدیریت کرده اند به این معنی که در عین حال که سطح زیرکشت و تولید را افزایش می دهند اما بهره وری از نیازهای مختلف چون آب را به سمت مطلوب تری هدایت می کنند.

استان خوزستان حدود 15 سال است که به دلیل کمبود منابع آبی با مشکلاتی از جمله بروز ریزگردها مواجه شده به طوریکه در مواردی زندگی مردم نیز مختل می شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۷۹۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد

سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش را نشان دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهادهای دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهادها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد که ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

او با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور گفت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

او در مورد توزیع بذر کلزا گفت: امسال نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع ارقام داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف حدود ۴ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • پیگیری ویژه شورای شهر مشهد برای رفع کمبود پارکینگ اطراف حرم رضوی
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • شهر صدرا کمبود مدرسه دارد/ آماده استقرار ادارات مختلف هستیم
  • امیدی که در «هفت‌تپه» زنده شد