Web Analytics Made Easy - Statcounter

سالی که بنام "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال "نامگذاری شد روبه پایان است اما بررسی تحقق اقتصاد مقاومتی در استان نتایج دلگرم‌کننده را نشان نمی‌دهد. ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۵:۴۹ استانها همدان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم در همدان، این روزها همه به خوبی می‌دانند که یگانه نسخه شفا بخش اقتصاد و رسیدن به رونق اقتصادی که به دنبال خود اشتغال نیروی جوان و تولید ثروت را داشته باشد، اقتصاد مقاومتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به نظر می‌رسد که اصل این مهم به حاشیه برده شده و بیشتر کارهای منصوب به این سیاست‌ها به صورت شعاری پیش می‌رود. برای بررسی این مهم باید به صورت بی طرفانه و با در نظر گرفتن همه واقعیت‌ها با مسئله برخورد کرد.

طبیعی است که حل همه مشکلات استان در دستان مسئولان استانی نیست و باید سیاست‌های کلان کشوری به کار بیفتند تا بتوان بر انبوه مشکلات فائق آمد. در این میان مهمترین عامل را می‌توان قوانین بانکی دانست چرا که بسیاری از مشکلاتی که در حوزه تولید و اشتغال و تسهیلات بانکی وجود دارد از اختیارات استان خارج است و باید در سطح کشور بررسی شود.

گره‌های بروکراسی‌های اداری و قوانین دست و پاگیر نیز باید در مجلس باز شود و در نهایت همکاری ادرات و مدیران با تولید کنندگان در استان برطرف شود. اتفاقاتی که می‌توان انجام آن را نسبی دانست. دستگاه‌هایی چون اقتصاد و دارایی اعلام کرده که کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی را برای کارشناسان دولتی برگزار کرده و این اقدامات را در دست دارد.

جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی در استان به طور مداوم در حال انجام است. استاندار همدان در آخرین اظهارات خود درباره اقتصاد مقاومتی در جمع نخبگان بسیج از افزایش 135 درصدی شاخص‌های اقتصاد مقاومتی در استان خبر داد و اعلام کرد که 600 واحد تولیدی و خدماتی با اجرای اقتصاد مقاومتی احیا شدند.

ادارات و ظایف قانونی خود را در قالب شاخص‌های اقتصاد مقاومتی گزارش می‌دهند

بسیاری از کارشناسان و ناظران اما معتقدند که ادارات کارهای معمولی و ظایف قانونی خود را در قالب شاخص‌های اقتصاد مقاومتی گزارش می‌دهند. از سوی دیگر بسیاری نیز معتقدند که هنوز شاهد نتایج سیاست‌های اقتصادی دولت در جامعه نیستیم. به عبارت دیگر ایجاد اشتغال برای جوانان، راه افتادن چرخ‌های صنعتی محسوس نیست.

البته استاندار همدان نیز در این حوزه ادعای برطرف کردن همه مشکلات را ندارد و بارها اعلام کرده است که میزان بیکاری به قدری است که آنچه تا کنون انجام شده نتوانسته همه مشکلات را برطرف کند.

در این میان آمارهای تک رقمی درباره میزان بیکاری در استان ارائه می‌شود که نماینده اول مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با استمداد از استدلال‌هایی آن‌ها را قبول ندارد و معتقد است که این آمارها باعث می‌شود استان در جذب اعتبارات لازم نتواند به همه اهداف خود دست یابد.

همدان استان برتر در اقتصاد مقاومتی

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان نیز در گفت‌و‌گو با تسنیم با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری است و مورد توجه ویژه دولت است، اظهار داشت: امسال دومین سالی است که قتصاد مقاومتی در در استان و کشور دنبال می‌شود.

اسکندر صیدایی با اشاره به اینکه در سال گذشته بر خلاف سایر استان‌های دیگر در تحقق اقتصاد مقاومتی توفیق بیشتری داشته، افزود: اقتصاد مقاومتی برنامه‌هایی دارد که یکی از این برنامه‌ها کوچک سازی دولت و واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوصی است.

وی با بیان اینکه در این زمینه برخی از استان‌ها تنها یک یا دو پروژه به بخش خصوصی واگذار کردند، تصریح کرد: استان همدان در سال 95، قرار بود که 66 پروژه به بخش خصوصی واگذار شود اما در واقع سه برابر این تعهد به بخش خصوصی واگذار شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان با اشاره به اینکه در سال 96، سهمیه ما 77 پروژه برای واگذاری بود، افزود: اما تا کنون در سال 96، 250 پروژه به بخش خصوصی واگذار کردیم.

صیدایی با بیان اینکه در مجموع حدود 500 پروژه به بخش خصوصی در لوای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی واگذار شده، اظهار داشت: استان همدان جزء استان‌های برتر در کشور است و دبیرخانه اقتصاد مقاومتی کشور این آمار را اعلام کرده است.

وی درباره سرمایه گذاری خارجی نیز گفت: در استان ظرفیت 700 مگاوات انرژی خورشیدی داریم که از این میزان حدود 6 پروژه به بهره‌وری رسیده و چندین پروژه نیز در حال انجام است که پس از تکمیل وارد مدار می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان گسترش گلخانه داری را نیز از شاخص‌های اقتصاد مقاومتی در استان دانست و افزود: حدود 100 هکتار گلخانه را طی دو سال اخیر ساماندهی کرده که موقعیت برتر در کشور است.

صیدایی اظهار داشت: در حوزه مهار آب، حدود 2 هزار چاه غیر مجاز را مسدود کرده که در حوزه آب نیز موفقیت بزرگی به حساب می‌آید.

اقدامات خوبی انجام شده اما هنوز کافی نیست

مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین استان همدان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: در حوزه اقتصاد مقاومتی اقداماتی شده اما لازم است که دامنه این فعالیت‌ها را افزایش داد.

شهرام صادقی با بیان اینکه باید به توسعه کسب و کار تأکید کرد، افزود: در این حوزه در استان همدان شاهداقداماتی بودیم که واحدهای تولیدی بدهکار به بانک با تعیین تکلیف بدهی خود به چرخه تولید بازگشتند.

وی با اشاره به اینکه حفظ منابع آب با مسدود کردن چاه‌های غیر مجاز را می‌توان یک فعالیت عمده در راه اقتصاد مقاومتی دانست که در استان همدان انجام شده، تصریح کرد: با توجه به مشکلات و محدویت‌های کم آبی این اقدامات را می‌توان مطلوب ارزیابی کرد هرچند در این حوزه ملاحظاتی وجود دارد و گاها مماشات انجام می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین استان همدان با بیان اینکه باید در حوزه مدیریت تولید محصولات پرآب‌بر در استان بیشتر تلاش کرده و به سمت تغییر الگوی کشت برویم، گفت: حرکت توسط دستگاه‌های استان در این راه انجام شده اما کافی نیست.

صادقی افزود: اقتصاد مقاومتی یک حرکت ویژه است و نباید اقدامات معمولی که وظیفه دستگاه‌های دولتی است را با پسوند اقتصاد مقاومتی معرفی کرد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر منابع ما در حال کاهش است، تصریح کرد: در سال گذشته ستاد اقتصاد مقاومتی در استان بهتر عمل کرد اما امسال در مقایسه با اقدامات انجام شده پیشین، رشد نداشتیم.

مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین استان همدان با بیان اینکه شاخص‌هایی برای کمیته‌های اقتصاد مقاومتی در استان تعریف شده، افزود: این چشم‌اندازهایی که برای ادارات تعریف شده و باید بررسی شود که نسبت به این شاخص‌ها چه وضعیتی داریم.

صادقی با اشاره به اینکه شاخص‌های اقتصاد مقاومتی در استان نسبت به استان‌های دیگر بهتر است، تصریح کرد: البته دستاوردهای آن چندان به چشم نیامده است و ما باید در حوزه اشتغال و تولید شاهد اتفاقات بهتری باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه‌هایی که در سال‌های گذشته نیز انجام می‌شده در حال انجام است، گفت: با این حال باید برنامه‌های مشخصی را در نظر گرفت و بدون حاشیه آن‌ها را پیش برد و بیش از آنکه به کمیت پرداخته شود باید به کیفیت بپردازیم.

ادامه روند فعلی در اقتصاد مقاومتی امیدوار کننده نیست

مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین استان همدان اظهار داشت: با روند فعلی نمی‌توان منتظر اتفاق خاصی در حوزه اقتصاد مقاومتی و اهداف ترسیم شده در آن در استان باشیم و چندان از سال گذشته تا کنون شاهد تغییرات خاصی نبودیم.

صادقی با بیان اینکه حدود 2 میلیارد تومان در سال جاری تسهیلات در حوزه بسیج سازندگی در اختیار داشتیم، افزود: از این میزان 90 درصد جذب شده و حدود 100 واحد تسهیلات دریافت و راه‌اندازی شدند.

وی با اشاره به اینکه به سمت ایجاد صنایع تبدیلی حرکت کردیم، تصریح کرد: در هر شهرستان ظرفیت‌های موجود در این حوزه را شناسایی کردیم و هر شهرستان را در آن راستا تقویت کردیم.

مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین استان همدان تأکید کرد: اگر یک قدم کوچک، مناسب با هدف گذاری مناسب برداریم در دراز مدت می‌توانیم به دستاوردهای بزرگی برسیم.

انتهای پیام/ش

R41405/P1361/S6,75/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۰۰۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی

جانشین فرماندهی سپاه شهدای آذربایجان غربی  پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری گرامیداشت هفته بسیج سازندگی گفت: با اعتباری بالغ بر هزار میلیارد تومان آبرسانی در ۶٠٠ روستا در آذربایجان غربی در حال اجراست که ۱۶۵ روستا از آنها در شهرستان بوکان در جنوب استان واقع شده است.

سرهنگ تقی نجمی ادامه داد: در طول یک سال گذشته ۵٠ هزار بسته معیشتی توزیع، ۵۵١ جهیزیه به نوعروسان مناطق محروم اهدا، ١۵ باب مسکن مددجویان احداث و ١۵ پروژه آبرسانی افتتاح شده است.

وی از فعالیت  ۶١٠٠ گرو‌ه  جهادی در سطح استان خبر داد و افزود: با یاری این گروه های جهادی در یک سال گذشته یک هزار و ۶۰۶ فرصت شغلی ایجاد شده،  ٢٢٠ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در حوزه اقتصاد مقاومتی پرداخت و  ۴ هزار ٢۵٠ دوره آموزشی کارآفرینی برگزار شده است.

جانشین فرماندهی سپاه شهدای آذربایجان غربی تاکید کرد: دیدار با خانواده معظم شهدا، رزمایش جهادگران فاطمی، افتتاح ٧٠ طرح اقتصاد مقاومتی با اعتبار ١٢ میلیارد تومان، مرمت ۶۵ واحد روستایی، برپایی میز خدمت در مناطق محروم، اعزام اکیپ‌های پزشکی و دامپزشکی، دیدار جهادگران با مقام عالی استان، افتتاح ٩ کیلومتر راه روستایی بین مزارع، افتتاح نمایشگاه مقاومتی در کل شهرستان‌ها، واگذاری ١٠ هزار تن قیر رایگان به روستاها، افتتاح ۵ پروژه ورزشی و چندین طرح و پروژه در هفته گرامیداشت بسیج سازندگی در دستور کار قرار گرفته است.

سرهنگ نجمی اظهار کرد: یکی از مأموریت‌های مهم مجموعه سپاه محرومیت زدایی و بسیج سازندگی است که اقدامات خوبی در سطح استان در حال انجام است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان