Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛سمعک به عنوان وسیله کمکی برای افراد کم شنوا یا ناشنوا، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند به کمک افراد ناتوان از شنیدن صدا‌ها بیاید.


با این حال، موضوعی که این روزها، بیشتر از قبل خودنمایی می‌کند، وجود انواع سمعک با برند‌های مختلف در بازار تجهیزات پزشکی کشورمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در جایی که می‌توان ردپای سمعک‌های چینی را هم پیدا کرد. اما، در این بین، قیمت سرسام آور برخی از سمعک‌هایی است که در گوش افراد ناشنوا و کم شنوا کار گذاشته می‌شود.

بر اساس آمار سال ۹۵ و ابتدای ۹۶، به صورت کلی بار بیماری ناشنوایی در کشور، ۵.۶ درصد گزارش شده است. از نظر سال‌های سپری شده با ناشنوایی نیز این مسئله جزو سومین عامل در دنیا و ایران محسوب می‌شود.

در سال‌های ۹۵ و ۹۶، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نوزاد در کشور غربالگری شده‌اند که از این میزان ۳۴۰۰ مورد تشخیص قطعی کم شنوایی خفیف تا عمیق گزارش شده است.

میانگین بروز کم شنوایی عمیق در ایران ۲.۷ مورد در هر هزار تولد و بروز کم‌شنوایی خفیف تا عمیق ۴.۷ در هر هزار تولد است. این آمار در برخی استان‌ها به دلیل ازدواج‌های فامیلی و مسائل ژنتیکی از میانگین کشوری بسیار بالاتر است.

طبق آمار‌هایی که در زمینه غربالگری شنوایی در کشور به دست آمده است، شیوع آن به دلیل التهابات گوش میانی که از آن مطلع نمی‌شوند، ۵.۲ درصد اعلام شده است.

سمعک یک کالای پزشکی است که برای درمان کم شنوایی‌های مختلف به کار می‌رود و انواع آنالوگ، دیجیتالی و هوشمند دارد و امروزه در مدل‌های داخل گوشی و پشت گوشی قابل سفارش هستند.

واردات سمعک در ۶ ماهه اول سال ۹۶ حدود ۶ تن بوده یعنی حدود ٢٠ هزار سمعک وارد کشور شده است. یعنی در طول یک سال حدود ٤٠ هزار سمعک وارد بازار شده که این تنها یک دوم ۱۲۰ هزار سمعک مورد مصرف در کشور است. یعنی بیش از دو سوم سمعک‌ها غیرقانونی وارد کشور می‌شود.

این در حالی است که واردات سمعک توسط تعداد محدودی شرکت تجهیزات پزشکی انجام می‌شود. البته گزارشات حاکی از این است که تنها برخی از شرکت‌های وارد کننده سمعک،از طریق قانونی این واردات را انجام می‌دهند و مابقی شرکت ها، از مسیر‌های غیرقانون برای واردات سمعک اقدام می‌کنند.

به تازگی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، اعلام کرده که برچسب اصالت از سال ۹۷ بر روی سمعک‌ها نصب خواهد شد که دارای کد اختصاصی برای هر سمعک بوده و تا حدی می‌تواند جلوی قاچاق کالا را بگیرد.

اما، نکته مهم این است که برچسب اصالت تجهیزات پزشکی به سرنوشت برچسب شبنم دچار نشود که شاهد نمونه‌های جعلی آن در بازار بودیم.

اصولا تجویز سمعک توسط شنوایی شناس‌ها که در کلینیک‌های شنوایی مستقر هستند، صورت می‌گیرد و البته برخی از افراد هم مستقیم به سراغ فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی می‌روند و متقاضی خرید سمک می‌شوند که البته نوع دوم، کمتر اتفاق می‌افتد.

این در حالی است که قیمت سمعک، از هیچ دستورالعمل و مصوبه‌ای تبعیت نمی‌کند و شاهد بازار گرمی در فروش سمعک به بیماران هستیم تا حدی که سمعک به دو تا سه برابر قیمت واقعی به فروش می‌رسد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

بازار سمعک در ایران

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۰۱۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز

  برای بررسی ماجرا باید به یک هفته قبل برگردیم؛ زمانی که خبری کوتاه در فضای مجازی جنجالی شد. براساس این خبر، ۲۹ شرکت‌کننده در یک مهمانی شبانه در باغی دراطراف شیراز به علت استفاده ازمشروبات الکلی تقلبی مسموم وبه بیمارستان‌های شیراز منتقل شدند. ساعتی بعد مشخص شد، شرکت‌کنندگان در مهمانی، پزشکان سرشناس استان فارس بودند. 

مرگ پزشک مشهور 
دو روز بعد ازحادثه اعلام شد یک پزشک خانم متخصص پوست و مو و رتبه هفتم این تخصص به علت استفاده ازاین مشروبات، جانش را از دست داده وهمسرش که متخصص چشم‌پزشکی است،دچارعارضه کلیوی شده است.یک مقام آگاه در این باره به جام‌جم گفت: «مهمانی دراطراف شیراز برگزار شده بود ومیزبان اقدام به خرید مشروباتی کرده بود که به صورت دست‌ساز پر شده بودند. میزبان خودش پزشک نبودامااغلب مهمانان ازپزشکان بودند؛خانم دکتر پس ازمصرف مشروب، فوت کرد.دستگاه قضایی به این ماجرا ورود کرده است.با توجه به میزان صدمات مصرف مشروبات الکلی، مهمانان مقدار زیادی مشروب خورده بودند.» 

واقعیت ماجرا چیست؟
در حالی که اخبار در فضای مجازی از مسمومیت ۲۹‌پزشک دراین حادثه خبر می‌داد اما افشین محمدی دره شوری معاون دادستان شیراز و سرپرست دادسرای جنایی و جرایم امنیتی این شهر درباره جزئیات این حادثه گفت: در این ماجرا شش نفر دچار مسمومیت شدند که یک خانم دکتر جانش را از دست داده است.وی افزود: در حال حاضر همه مسمومان از بیمارستان مرخص شده و کسی در بیمارستان بستری یا در کما نیست. اطلاعات منتشر شده در فضای مجازی غیر‌واقعی است.  به گفته معاون دادستان شیراز تاکنون سه نفر در رابطه با این حادثه بازداشت شده و تحقیقات برای دستگیری افراد مرتبط با این حادثه ادامه دارد. 
دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اشاره به این‌که افراد مسموم آن تعدادی که مطرح شده نیستند، تاکید کرد: اعدادی که ازافراد مسموم و بستری اعلام می‌شود واقعی نیست؛ این حادثه در یک مهمانی شخصی رخ داده و اکثر افراد حاضر در آن جزو کادردرمان بخش خصوصی بودند.وی افزود: تمام افرادحاضر در مهمانی پزشک نبودند و این ادعاها هم درست نیست.یکی از کاربران فضای مجازی مدعی شده، مشروبات استفاده شده در این مهمانی مرگبار، ویسکی پلمب شده بود که به اصطلاح اصل نامیده می‌شود اما در واقعیت، این مشروبات تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است.
روابط عمومی سازمان نظام پزشکی شیراز هم به جام‌جم اعلام کرد، دراین رابطه پرونده‌ای درنظام پزشکی مطرح نشده و پزشک فوت شده عضو نظام پزشکی جهرم بود‌. 

دیگر خبرها

  • انواع کیف دوشی های مناسب برای استایل بهتر + 3 مدل عک
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • علت تفاوت قیمت زیاد در انواع مختلف قهوه چیست؟
  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • رونمایی از استراتژی آینده چری EXEED در نمایشگاه خودرو پکن
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • سه پیشنهاد جنجالی برای هدایای تبلیغاتی