Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- سخنگوي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران گفت: تاکنون در مجموع 55 ميليارد و 300 ميليون دلار خطوط اعتباري تامين مالي خارجي کوتاه‌مدت، ميان‌مدت و بلندمدت با بانک‌هاي کشورهاي اروپايي و ساير کشورهاي بزرگ آسيايي امضا کرده ايم.

«محمدعلي کريمي» امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا با اشاره به کاهش ريسک اعتباري کشور از رتبه هفت در ابتداي دولت يازدهم به رتبه پنج در امسال افزود: بهبود اين رتبه، چشم‌انداز مثبتي براي ورود سرمايه‌هاي خارجي به کشور ترسيم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: گسترش روابط کارگزاري با بانک‌هاي کشورهاي اروپايي هلند، ايتاليا، بلژيک و اتريش و کشورهاي آسيايي مانند چين و کره‌جنوبي و مذاکره با بانک‌هاي عمان و قطر با هدف توسعه روابط بانکي و تجاري، محصول تلاش مستمر نظام بانکي بود که «اميد» و «اعتماد» را به شبکه بانکي روزافزون مي‌کند.
اين مسوول در بانک مرکزي تاکيد کرد بسياري از مشکلات کشور در زمينه نقل و انتقال منابع مالي در سال هاي اخير حل شده است و ابراز اميدواري کرد با اصلاح نظام بانکي و بکارگيري استانداردهاي بين المللي اين روند بيش از گذشته بهبود يابد.
کريمي اضافه کرد: نگراني‌ها نسبت به جايگاه کشور در گروه ويژه اقدام مالي (اف.اِي.تي.اف) در زمينه مبارزه با تامين مالي تروريسم و پولشويي از مواردي است که بايد براي بهبود آن تلاش کرد.
وي گفت: در اين زمينه دولت سه لايحه در زمينه مبارزه با پولشويي، مبارزه با تامين مالي تروريسم و اصلاح برخي مواد قانوني را به مجلس شوراي اسلامي ارائه کرده است که تصويب اين لوايح مي‌تواند ديدگاه جهاني را نسبت به بانک‌هاي داخلي و روند پولي و مالي در داخل کشور تغيير دهد و چشم‌انداز روشن تري پيش روي نظام بانکي ترسيم کند.
** عملکرد امسال شبکه بانکي
سخنگوي بانک مرکزي در ارزيابي عملکرد امسال شبکه بانکي گفت: امسال شاهد تداوم اصلاحات در نظام بانکي بوديم که نمونه بارز آن حذف موسسه هاي غيرمجاز از بدنه نظام پولي کشور بود و با همکاري سه قوه، بانک مرکزي و بانک ها به خوبي برچيده شد.
وي تلاش براي اصلاح صورت هاي مالي بانک ها، افزايش شفافيت در نظام بانکي و انطباق با استانداردهاي بانکداري بين المللي را از ديگر اقدام هاي بانک مرکزي در سال 1396 برشمرد و گفت: در کنار آن بانک ها توانستند در 10 ماهه امسال 4620 هزار ميليارد ريال به بخش هاي مختلف اقتصادي وام پرداخت کنند.
کريمي درباره رويکرد نظام بانکي در حمايت از بنگاه هاي کوچک و متوسط افزود: اين سياست پارسال در نظام بانکي پيگيري و در مجموع 170 هزار ميليارد ريال به بيش از 24 هزار بنگاه‌ توليدي کوچک و متوسط پرداخت شد که اين رقم امسال به 140 هزار ميليارد ريال به 19 هزار و 400 بنگاه تا پايان بهمن ماه رسيد.
وي رشد اقتصادي 4.1 درصدي ايران در نيمه نخست امسال بدون احتساب نفت را يادآور شد و گفت: اعطاي تسهيلات قرض‌الحسنه ازدواج، تقويت تامين مالي بخش مسکن، اجراي طرح ضربتي وام ازدواج و پرداخت 98 هزار ميليارد ريال تسهيلات قرض الحسنه ازدواج به بيش از يک ميليون نفر از ديگر رويدادهاي مهم امسال در نظام بانکي بود.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2025*1961
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۰۲۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرچم تجارت بالا می‌رود؟

فعالان تجاری در نخستین ماه سال جاری با ثبت تراز مثبت تجاری به کار خود خاتمه دادند. ترازی که هم با احتساب نفت، برق و خدمات فنی و مهندسی و هم بدون آن مازاد دارد. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که اعداد و ارقام ثبت‌شده در ماه فروردین نمی‌تواند معیار درستی برای پیش‌بینی وضعیت تجارت تا پایان سال باشد.

به گزارش دنیای اقتصاد، تجارت خارجی ایران که سال‌گذشته را با تراز تجاری منفی ۱۶‌میلیارد دلار به پایان رساند و یک رکورد تاریخی به‌ثبت رساند، نخستین ماه امسال وضعیت مناسبی را تجربه کرده‌است. براساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی گمرک ایران، تجارت خارجی ۴۸‌درصد رشد کرده و تراز تجاری نیز بدون احتساب صادرات نفت مثبت شده‌است. تصمیم جدید دولت برای اعلام آمار تجارت خارجی از سال‌گذشته، اعلام آمار تجارت خارجی به‌علاوه صادرات نفت، برق و خدمات فنی‌مهندسی بوده‌است.

این موضوع موجب می‌شد تا برخی از مقامات تراز تجاری را با اضافه‌کردن این موارد، مثبت ارزیابی کنند. این موضوع از یک‌سو توان بررسی ارقام تجارت خارجی را از کارشناسان می‌گرفت و از سوی دیگر واقعیت‌های تجارت خارجی را در حاشیه می‌برد. البته از یک‌سو، آمار‌های صادرات نفت، برق و خدمات فنی‌مهندسی به‌صورت شفاف اعلام می‌شد؛ چیزی که تا پیش از این سابقه نداشت.

با آغاز سال‌جدید تجارت خارجی کشور روی‌خوش به خود دید و بنا بر اعلام گمرک ایران، تراز تجاری با احتساب نفت، برق و خدمات فنی‌مهندسی و بدون احتساب آن مثبت ارزیابی شده‌است. البته باید توجه داشت که فروردین به دلیل تعطیلات نوروز معمولا یکی از کمترین ارقام تجارت خارجی را در طول دوازده ماه ثبت می‌کند، بنابراین نمی‌توان بر مبنای این ارقام پیش‌بینی درستی درخصوص تجارت در سال‌جاری ارائه کرد، ولی گزارش گمرک نشان می‌دهد که در نخستین ماه سال، ارزش صادرات به نسبت مدت مشابه سال‌گذشته کمتر بوده‌است.

تجارت ۱۰.۵ میلیاردی فروردین

گمرک جمهوری‌اسلامی ایران اعلام کرد؛ با افزایش ۴۸‌درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه از سال، تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد. به گزارش گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت‌خام، میعانات گازی، خدمات فنی‌مهندسی و برق در فروردین ماه سال‌جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰‌ میلیارد و ۴۲۰‌ میلیون دلار رسید. از مجموع صادرات و واردات کشور، هفت‌میلیارد و ۶۸۰‌میلیون دلار به صادرات و ۲‌ میلیارد و ۷۴۰‌ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت‌خام، میعانات گازی، خدمات فنی‌مهندسی و برق در فروردین ماه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال‌قبل به میزان چهار‌میلیارد و ۹۴۰‌میلیون دلار مثبت بوده‌است. این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت‌خام، میعانات گازی، خدمات فنی‌مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه‌میلیارد و ۱۷۰‌میلیون دلار بوده‌است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون‌نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰‌میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت‌خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال‌جاری چهار‌میلیارد و ۱۸۰‌میلیون دلار بوده‌است. همچنین ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۱۶.۸۵درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین۱۴۰۳ به پروپان مایع‌شده با ۲۱۸‌میلیون دلار، متانول با ۲۰۱‌میلیون دلار و قیرنفت با ۱۸۰‌میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر‌تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده‌است. در این مدت، ۹‌ میلیون و ۷۰۰‌ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته‌است.

چین؛ مقصد نخست صادرات

عمده‌ترین مقاصد کالا‌های صادراتی ایران در فروردین ماه سال‌جاری شامل کشور‌های چین، عراق، امارات‌متحده‌عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده‌است که این هفت کشور، ۷۸‌ درصد از وزن و ۸۳‌ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند. براساس این گزارش، در فروردین ماه سال‌جاری، میزان صادرات کالا‌های پتروشیمی سه‌میلیون و ۳۰۰‌هزار تن به ارزش یک‌میلیارد و ۴۰۰‌میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷درصد و از حیث ارزش ۲۴‌درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالا‌های صادراتی، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی‌شکل مایع‌شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع‌شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع‌شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال‌جاری، می‌افزاید: در این مدت ۲‌میلیون و ۴۰۰‌هزار‌تن کالا به ارزش ۲‌میلیارد و ۷۰۰‌میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶درصد کاهش داشته‌است.

اقلام عمده وارداتی

ذرت دامی با ۳۵۳‌میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱‌میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶‌میلیون دلار، سه قلم عمده کالا‌های وارداتی در فروردین ماه سال‌جاری بوده‌اند. بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم نخست کالا‌های وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتابگردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت. متوسط ارزش گمرکی هر‌تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال‌جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۳۳.۵۴درصد کاهش داشته‌است.

مبادی اصلی واردات

بر اساس این گزارش، هفت‌کشور نخست طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال‌جاری شامل امارات‌متحده‌عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع ۷۲‌ درصد از وزن و ۷۸‌ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند. میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال‌جاری با ۴۷‌ درصد افزایش، به رقم یک‌میلیون ۶۰۰‌ هزار تن رسید.

تداوم افزایش ترانزیت خارجی از مسیر ایران

همچنین گمرک ایران اعلام کرد: ترانزیت خارجی از مسیر ایران در اولین ماه از سال‌۱۴۰۳ با تداوم شیب افزایشی در ماه‌های اخیر، به رقم یک‌میلیون و ۶۰۰‌هزار تن رسید. این میزان ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین ماه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۴۷‌درصد افزایش را نشان می‌دهد. براساس این گزارش، بیشترین میزان ترانزیت خارجی در مدت یاد شده از مبدا گمرکات پرویزخان در استان کرمانشاه و شهیدرجایی و باشماق در استان کردستان انجام گرفته‌است.

این گزارش می‌افزاید: در فروردین ماه سال‌جاری، ۴۸۶‌هزار‌تن کالا از مبدا گمرک پرویزخان، ۳۷۷‌هزار تن از مبدا گمرک شهیدرجایی و ۲۰۳‌ هزار تن از مبدا گمرک باشماق ترانزیت شده‌است.

نخستین ماه‌های سال چگونه گذشته است؟

نگاهی اجمالی به آمار‌های تجارت خارجی در نخستین ماه سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ نشان می‌دهد روند تجارت در طول سال معمولا از این ارقام تبعیت نمی‌کند. در سال‌۱۳۹۹ صادرات ارزشی معادل یک‌میلیارد و ۶۴۳‌میلیون دلار و واردات ارزشی معادل یک‌میلیارد و ۸۷۷‌میلیون دلار داشته‌است. این رقم، کمترین رقم در صادرات و واردات سال‌۹۹ است و در هیچ‌یک از ماه‌های بعد تکرار نشده‌است.

در سال‌۱۴۰۰ صادراتی با ارزش ۲‌ میلیارد و ۹۵۵‌ میلیون دلار انجام‌شده و کالا‌هایی با ارزش ۲‌ میلیارد و ۷۹۵‌ میلیون دلار به کشور واردشده‌است. در این سال‌نیز آمار صادرات در فروردین ماه از سایر ماه‌ها کمتر بوده و واردات نیز از قاعده تبعیت کرده‌است. اما در سال‌۱۴۰۱ صدور کالا به ارزش ۴‌ میلیارد و ۲۴۱‌ میلیون دلار ثبت‌شده و واردات نیز به ۳‌ میلیارد و ۶۵۴‌ میلیون دلار رسیده‌است.

در این سال‌صادرات در فروردین به نسبت حداقل ۷ ماه، وضعیت بهتری در صادرات رقم خورده؛ اما در واردات همچنان کمترین ارزش مربوط به فروردین ماه است. در سال‌۱۴۰۲ نیز ۳‌میلیارد و ۸۱۵‌ میلیون دلار کالا صادرشده و در ازای آن ۳‌ میلیارد و ۸۶‌میلیون دلار به کشور واردشده که در این سال، صدور کالا در فروردین نسبت به ۱۱ ماه بعد از آن چندان پایین نبوده و در چند ماه شاهد ثبت ارقامی کمتر از فروردین ماه بودیم، اما در واردات کمترین ارزش مربوط به همان ماه نخست سال است.

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟