Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تامین حق آبه تالاب‌های خشک شده دستور رئیس جمهور است؛ بر داخلی بودن منشا گرد و غبارهای کشور تاکید کرد و گفت: اگر حق آبه تالاب‌ها را تامین نکنیم باید گرد و غبار ناشی از آن را هم تحمل کنیم.

عیسی کلانتری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در زمستان شاهد گرد و غبار با منشا داخلی و در فصول بهار و تابستان شاهد گرد و غبار با منشار خارجی در کشور هستیم، گفت: طی دو ماه گذشت گرد و غبارهایی که در خوزستان اتفاق افتاد منشا داخلی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر نقش تالاب‌های خشک شد در بروز پدیده گرد و غبار اظهار کرد: بدیهی است که برای حل مشکل گرد و غبار باید هر رفتاری که باعث وقوع پدیده گرد غبار شده؛ تغییر داده و روند معکوس با آن را پیشه کنیم. به عبارت ساده‌تر باید حق آبه تالاب‌ها را تخصیص دهیم تا این طور نباشد که با کمترین وزش باد طوفان‌های گرد و غباری ایجاد شود.

تامین حق آبه تالاب‌ها دستور رئیس جمهور است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه رئیس جمهور دستور تامین حق آبه تالاب‌ها را داده است، گفت: در خوزستان در حال حاضر به تالاب منصوری حدود 10 متر در ثانیه آب تخصیص داده شده است. همچنین وضعیت تالاب هورالعظیم نسبتا مساعد ارزیابی می‌شود و 70 درصد آن آب دارد اما تاکنون تنها 20 درصد تالاب شادگان آب دار شده است.

وی تاکید کرد: ما باید حق آبه‌ها را از مصرف کننده‌ها پس بگیریم و مشکل همین جاست. چون منبع آبی جدیدی وجود ندارد که آن را به طبیعت تخصیص دهیم. واضح است که سهم آبی طبیعت باید از کشاورزی پس گرفته شود و به محیط زیست داده شود اما متاسفانه کشاورزان عادت کرده‌اند که مصرف کنند و وقتی سهم آبشان کم می‌شود؛ فریادشان بلند می‌شود.

رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه هم باید سهم کشاورزی خوزستان تخصیص داده شود و هم حق آبه تالاب‌های این منطقه تامین شود، گفت: تاکنون تنها آب برای کشاورزی اختصاص داده می‌شد و حق محیط زیست فراموش شده بود و تنها در صورت بارندگی شدید ممکن بود آبی هم به تالاب‌ها برسد.

کلانتری با اشاره به وخامت اوضاع تالاب شادگان، اظهار کرد: شادگان الان اصلا وضعیت خوبی ندارد، چون آبی که باید از رودخانه‌های زهره و جراحی وارد شادگان می‌شد؛ به این تالاب نرسیده است و مجبوریم با انتقال پساب‌های کشت نیشکر برای آب دار کردن نسبی شادگان استفاده کنیم تا با ایجاد رطوبت، از خیزش گرد و غبار جلوگیری کنند.

معاون رئیس جمهور در پایان اظهار کرد: اگر بخواهیم کاری نکنیم و در بالادست حوضه، هرچقدر که دوست داشتند آب را مصرف کنند و به پایین دست هیچ آبی نرسد؛ در این شرایط باید گرد و غبار ناشی از این وضعیت را هم تحمل کنیم.

به گزارش ایسنا، در طوفان‌های گرد و غباری که بهمن ماه امسال مشابه سال گذشته در تعدادی از شهرهای کشور از جمل اهواز، خرم آباد، یاسوج رخ داد؛ اگرچه بادهای جنوبی برآمده از کشور عربستان عامل خیزش این طوفان‌ها بود اما بارگیری آن در داخل کشور صورت گرفت.

بنا به گفته ضیاءالدین شعاعی-مدیر سابق ستاد ملی مقابله با گرد و غبار و عضو پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری؛ اغلب این طوفان‌های گرد و غباری که از بادهای جنوبی تولید می‌شود منشا داخلی دارد و معمولا بادهای جنوبی که از سمت عربستان می‌آید؛ روی خلیج فارس سرعت گرفته و کانون‌های گرد و غبار داخلی استان خوزستان به ویژه تالاب‌های خشک در جنوب شرق اهواز را فعال می‌کند و در نهایت طوفان‌های گرد و غباری شدید ایجاد می‌کند.

در همین زمینه: اعمال محدودیت‌ مصرف آب در سال آینده | توقف توسعه فضای سبز در شهرها ارزیابی رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست از مشکل ریزگردها و آلودگی هوای تهران آلودگی اهواز منشاء داخلی دارد | کاوه مدنی بازداشت نشده است گزارش جلسه فراکسیون محیط زیست با مسئولان رسیدگی به پرونده سید امامی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۰۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر قائمی روز دوشنبه در این زمینه اظهار کرد: آبگیری این تالاب از مدتی قبل و با استفاده از آب رودخانه «گدار» شروع شده و هم اکنون با ورود ۲ میلیون مترمکعب آب، بیش از ۵۰ درصد از این مساحت این تالاب احیا شده است.

وی اضافه کرد: احیای این تالاب در این فصل که پرندگان مشغول لانه سازی و جوجه آوری هستند، از اهمیت ویژه ای برای میزبان از پرندگان مهاجر و بومی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری این تالاب تا اوسط خرداد ماه که رودخانه «گادر» در این منطقه جریان داشته باشد، ادامه دارد و پیش بینی می‌شود بیش از ۲ میلیون مترمکعب دیگر آب وارد تالاب شود.

وی از همراهی و همکاری جوامع محلی پیرامون این تالاب به ویژه کشاورزان و باغداران در احیای این تالاب قدردانی کرد و افزود: تالاب‌ها نقش مهمی در حفاظت از منابع آب، خاک و هوا دارند و برای حفاظت از آنها با همه عوامل همکاری لازم را داشته باشند.

تالاب گرده‌قیت و میمند یکی از تالاب‌های جنوب دریاچه ارومیه است که با وسعتی حدود ۶۰۰ هکتار در هفت کیلومتری شمال نقده از جاده ارومیه -مهاباد قرار دارد از ۲۵ سال قبل خشک شده بود، این تالاب از سوی سازمان محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی می‌کنند که از این تعداد، تالاب‌های درگه سنگی، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین المللی هستند.

کد خبر 6098003

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • محمود احمدی نژاد دوباره عازم خارج از کشور شد | علت چیست؟ +تصاویر
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است