Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@02:48:19 GMT

رئیس انجمن نساجی: ترکیه سال ۱۹۸۰ یک متر پارچه تولید نمی‌کرد، اما امروز در دنیا پنجم شده، چرا؟ + فیلم

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۱۰۴۱۶

تسنیم نوشت: صنعت نساجی کشور این روزها حال و روز خوشی ندارد و تولیدکنندکان این صنعت روزهای سختی را سپری می کنند. بر همین اساس بر آن شدیم تا با جمشید بصیری تهرانی رئیس انجمن صنایع نساجی ایران که از قدیمی های صنعت نساجی کشور است، گفتگو کنیم.

بخشی از گفتگوی تفصیلی بصیری با که به وضعیت نساجی کشور در سالهای خیلی دور اختصاص داشت به شرح زیر است: 

"سال 1300 بزرگترین کارخانه نساجی کشور به نام «وطن اصفهان» در اصفهان تاسیس شد اما به خاطر تاج­گذاری رضاشاه در سال 1304 تابلوی سال تاسیس کارخانه را به سال 1304 تغییر داده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن دوره تمام ارتشی­‌ها بچه­ های مدارس و کارمندان ادارات دولتی موظف بودند لباسِ کارخانه وطن را بپوشند و به همین دلیل به تولیدات این کارخانه می­‌گفتند پارچه­ وطنی.

وقتی سال1354 شخصاً از طرف بانک صنعت و معدن برای بازسازی این کارخانه رفتم  ماشین­‌های آن برای سال­های 1290 بود آنجا این سوال برایم به وجود آمد که ما می­‌خواهیم چه چیزی را به چه چیزی تبدیل بکنیم؟ روزی که من وارد آن کارخانه شدم 26 سال از جوانترین کارگر کارخانه جوانتر بودم، کارگرهایی در آنجا کار می کردند که نه بیمه داشتند و نه رسیدگی به آنها می‌شد. یادم هست هر روز از پشت پنجره صدای لا اله الا الله می­ آمد و  یک نفر که پای ماشین بافندگی، ریسندگی، رنگ رزی و دیگ بخار فوت کرده بود را بین پتوی وطن گذاشته به قبرستان می­‌بردند.

به عبارتی کارگرهای آنجا مانند ماشین­­‌ها فرسوده شده بودند اما همچنان لباس ارتش را تولید می­‌کردند. امروز هیچ کدام از این جوان­ها و حتی خود بنده و هیچ کدام از انسان­هایی که در ایران زندگی می­‌کنند نمی­‌توانند آن لباس را بپوشند چون آن پارچه وطنی از الیافی که برای فرش دستباف بود تولید می‌شد، از این پارچه آن زمان کیسه حمام تولید می­‌کردند و 90 درصد آدم­‌ها به دلیل استفاده از این پارچه اِگزما و بدن­شان خارش داشت اما نمی­‌دانستند به چه دلیل است.

در سال 57 به 8 هزار واحد نساجی رسیده بودیم بازار و قسمت فروش منسوجات بزرگ و بزرگ­تر شد اما  هنوز صحبتی از قاچاق نبود. در سال 1980 ترکیه 1 متر پارچه هم تولید نمی­‌کرد که ما از آن بترسیم، چین اصلاً در حدی نبود که جنسی به کشور وارد و در بازار بفروشد. البته جمعیت کشور هم کم بود و بخش زیادی از نیاز بازار توسط کارخانجات داخلی تامین می‌شد. رقابت هم در بازار زیاد بود و هر واحد تولیدی سعی در تولید محصول باکیفیت برای جذب مشتری می‌کرد.

 از 57 تا 62 حتی روند مدرنیزه کردن کارخانجات تولیدی هم با  همکاری دانشگاه‌ها انجام می شد و افراد متخصص و کاربلد با ماشین‌ها کار می‌کردند. در این فاصله زمانی اتفاقات عجیب و غریبی در دنیا رخ داد که سال 1980 بحبوحه این قضایا بود.

در سال 1980 که من معاون اتاق بازرگانی ایران بودم رئیس جمهور ترکیه به ایران سفری کرد و بعد یک سخنرانی در اتاق بازرگانی، از او پرسیدم شما راجع به صنعت چیزی نفرمودید! گفت می‌خواهم سه کار مهم در اقتصاد انجام دهم نخست فوراً صنعت گردشگری­ را به حد اعلاء حمایت خواهم کرد، دوم صنعت خودروسازی­مان را به حد اعلاء خواهیم رساند و صنعت نساجی­ مان را هم دو چندان حمایت می کنیم با اجرایی شدن این کارها  مابقی بخش ها خودش درست می­شود، دقت کنید رئیس­ جمهور یک کشور با سه جمله سیاست کلی یک کشور را برای من توضیح داد.

در آن مقطع ترکیه اصلا در بخش نساجی حرفی برای گفتن نداشت اما امروز پنجمین تولیدکننده بزرگ جهانی و دومین تامین­ کننده اتحادیه اروپا است. واقعاً چرا اینها اینگونه شدند و ما در این وضعیت قرار داریم؟"

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۰۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به صنعت کفش در مستند «پاپوش»

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این مستنداز نگاهی به گذشته تاریخی نوع پاپوش‌های بومی و ملی ایرانیان آغاز می‌شود و با گذری کوتاه به قصه الگو‌ها و طرح‌های مورد استفاده اقوام مختلف می‌رسد.

استفاده از کالای با کیفیت داخلی برای زنده ماندن این صنعت یکی از اهداف اصلی فیلم است. البته تلاش شده است تا با استفاده از گرایش نسل امروز به تنوع در پوشش و میل به برند پوشی، این باور که برند ایرانی هم ارزش افتخار کردن دارد، به بینندگان منتقل شود.

این فیلم درباره صنعت ریشه دار تولید کفش با نگاهی افتخار آمیز؛ ولی گذرا به تاریخچه آن است و همچنین نگاهی علمی، اجتماعی و نقادانه به نوع سلیقه نسل امروز دارد.

مستند۴۰ دقیقه‌ای «پاپوش» به تهیه کننده و کارگردانی امیر یوسفی، با مشارکت دفتر تبلیغات هوشمند و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تولید شده و تکرار آن ساعت ۲۴ بامداد و پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت ساعت ۱۰ صبح است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نگاهی به صنعت کفش در مستند «پاپوش»
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • سهم بالای بخش نفت و گاز در رشد اقتصادی کشور
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • بازدید  رئیس جمهور از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرایند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • رد شکایت سپاهان و نساجی از صنعت نفت آبادان
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور