Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران از آماده باش پاسگاه ها و محیط بان های این استان در ایام نورروز خبر داد و گفت: جلوگیری از تغییر کاربری و ساخت و ساز در اراضی کشاورزی نیز امسال جزو اهداف گشت و پایش های محیط بان های استان است.

نقی میرزا کریمی شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: همه ادارات شهرستانی و یگان های حفاظت محیط زیست تهران و 22 پاسگاه محیط بانی این استان در تعطیلات نوروزی برای برخورد با تخلفات زیست محیطی در حالت آماده باش قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به قاچاق آبزیان در ایام نوروز افزود: هر ساله در آستانه نوروز با خرید و فروش حیات وحش اعم از مار آبی، لاک پشت و سمندر لرستانی به ویژه در شهر تهران روبه رو می شویم.
میرزاکریمی افزود: با گشت و کنترل یگان حفاظت محیط زیست، توزیع اطلاعیه و بروشور در میادین میوه و تره بار با هر گونه خرید و فروش این گونه ها برخورد می شود.
به گفته وی، تنها در یک مورد از این پایش ها با همکاری کلانتری میدان مرکزی میوه و تره بار یک هزار و 500 لاکپشت و 800 مار آبی کشف شد همچنین ماموران یگان حفاظت شهرستان ملارد اخیرا تعداد 40 مار آبی و لاکپشت ضبط کرده اند.
وی برخورد با تصرف اراضی ملی در مناطق چهارگانه تحت حفاظت محیط زیست، ساخت و سازهای غیرمجاز در این مناطق و تخلفات شکار و صید غیرمجاز را از دیگر اهداف پایش های یگان حفاظت محیط زیست استان تهران دانست.
میرزاکریمی اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال استان تغییر کاربری ها در مناطق تحت مدیریت را به جهاد کشاورزی گزارش می کنند و طی گشت های مشترک در این زمینه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی همکاری لازم را با یگان حفاظت اراضی خواهند داشت.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تهران از شهروندان درخواست کرد: در صورت مشاهده هر گونه تخلف، آن را به سامانه 1540 سازمان حفاظت محیط زیست و یا تلفن های 77359564 و 77355781 و 773555782 گزارش دهند.
وی افزود: گشت های محیط بانی به صورت خودرویی، موتوری و گشت های پیاده ویژه ارتفاعات فعالیت خواهند کرد و در مناطقی همچون پارک ملی لار که به دلیل برف زمستانه جاده ها مسدود است، موتورهای برف رو برای پایش مناطق استفاده می شود.

*ماهی قرمز را به رودخانه نسپارید
میرزاکریمی به شهروندان توصیه کرد: از خرید حیات وحش و آبزیانی همچون لاکپشت و مار آبی خودداری کنند تا به منع قاچاق گونه های جانوری کمک کنند.
به گفته وی، ارزش این گونه ها به وجود آنها در طبیعت است، از سوی دیگر امکان انتقال بیماری با خرید و فروش آنها فراهم می شود.
وی همچنین ضمن توصیه به شهروندان برای عدم خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین افزود: ماهی قرمز جزو سنت های نوروز نیست و قدمت تاریخی ندارد و در سال های اخیر وارد فرهنگ ما شده است بنابراین بهتر است شهروندان از خرید آن خودداری کنند و در صورت خرید، این گونه ماهی را به جای آب های جاری در استخرهای بسته شهری رها کنند تا به گونه های بومی آسیب وارد نکند.
وی تاکید کرد: درآستانه ایام نوروز و بهار طبیعت از شهروندان می خواهیم حافظ طبیعت باشند، طی سفر زباله خود را به بیرون از خودرو پرتاب نکنند، زباله های خود را در محل تفریح و استراحت خود در حاشیه جاده ها و رودخانه ها، در طبیعت و یا فضای سبز جا نگذارند و آن را در سطل های زباله قرار دهند.
وی با بیان اینکه روز طبیعت، روز تخریب طبیعت نیست اضافه کرد: هر سال انبوهی از جمعیت به ویژه در روز طبیعت وارد مناطق طبیعی می شوند، بدون اینکه مسائل و توصیه های زیست محیطی را رعایت کنند و متاسفانه هر سال با انبوهی از زباله و تخریب ها مواجه می شویم.
وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر آتش سوزی در مناطق تحت حفاظت محیط زیست نداشتیم گفت: شهروندان برای جلوگیری از آتش سوزی، بهتر است از اجاق های پیک نیک استفاده کنند و در صورت نیاز، آتش را در زیر درختان آتش روشن نکنند و قبل از ترک محل از خاموش بودن آن اطمینان حاصل کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بهار فصل زاد و ولد جانوران است، شهروندان به حیات وحش و یا لانه پرندگان نزدیک نشوند.

*کشف لاشه قوچ وحشی در یک قنادی
سایت اطلاع رسانی محیط زیست استان تهران (سامات) نیز امروز از کشف لاشه قوچ وحشی در یک مغازه قنادی در شرق تهران خبر داده است.
میرزاکریمی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران در این باره گفت: حسب اطلاع رسیده مبنی بر نگهداری و فروش گوشت حیات وحش در یکی از قنادی های تهران، موضوع در دستور کارشناسان و ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان تهران قرار گرفته و بعد از تحقیقات گسترده میدانی محل مورد نظر شناسایی شد.
وی با اشاره به اینکه ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان تهران به همراه ماموران انتظامی با حضور در محل نظر و بررسی آن، لاشه یک راس قوچ وحشی را کشف و ضبط کردند، افزود: متهم دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شد و تحقیقات لازم برای چگونگی شکار و انتقال دیگر عوامل این اقدام صورت خواهد گرفت.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
تهرام/ 9754 / 1539

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۸۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود.امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

کد خبر 6089248

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر