Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@10:49:11 GMT

رئیس انجمن نساجی: صادرات پارچه صفر شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۳۵۸۳۲

رئیس انجمن نساجی: صادرات پارچه صفر شد

رئیس انجمن نساجی ایران درباره بلایی که تعرفه ترجیحی با ترکیه و شرکت حیات این کشور بر سر صنعت نساجی ایران آورده، سخن گفت و افزود: من به آقای نعمت‌‌زاده گفتم این ترکیه دارد ما را لُخت می‌‌کند! شما چرا متوجه این قضیه نیستید؟ ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۲ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، رئیس انجمن نساجی ایران درباره بلایی که تعرفه ترجیحی با ترکیه و شرکت حیات این کشور بر سر صنعت نساجی ایران آورده، سخن گفت و افزود: من به آقای نعمت‌‌زاده گفتم این ترکیه دارد ما را لُخت می‌‌کند! شما چرا متوجه این قضیه نیستید؟ ترکیه سالانه 300 برابر ایران پوشاک صادر می‌کند، در حالیکه صادرات ایران در حد صفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرارداد تعرفه ترجیحی با ترکیه از سال‌ها پیش مورد بررسی قرار داشت تا اینکه محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت دی‌ماه سال 93 از آغاز اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه از اول ژانویه 2015 خبر داد و گفت: 125 فقره کالای ایرانی و 140 فقره تعرفه کالاهای ترک مشمول تعرفه ترجیحی می‌شود، این قرار داد، در حالی با موافقت طرفین امضا و اجرا شد که تولیدکنندگان ایرانی، نحوه اجرا و بندهای قرارداد را مورد انتقاد قرار داده‌اند.
بعدها در خرداد 95 هم محمد مهدی رئیس‌زاده، دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه دولت در زمینه امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی با ترکیه عجله کرد، گفت: در این شرایط که رکود دائماً تعمیق می‌شود، این عجله باعث بدتر شدن شرایط شده است.
همچنین مجتبی خسروتاج، قائم‌مقام وزیر در امور بازرگانی نیز درباره بهره‌برداری ایران از این قرارداد گفت: اگر قرار بود بنده تعرفه ترجیحی را به کشور ترکیه پیگیری کنم، قطعاً به این شکل امضا نمی‌کردم؛ چراکه عمدتاً محصولات کشاورزی صادر و محصولات صنعتی وارد می‌شود.
خسروتاج همچنین گفت که ترکیه‌ای‌ها در انتخاب کالاهای خود دقت نظر بالایی داشتند، اما این تعرفه لطمه‌ای به تولیدات داخلی پوشاک وارد نکرده است؛ چراکه مجموع حجم آن بین 60 تا 70 میلیون دلار است که از این رقم 22 تا 23 میلیون دلار پوشاک به‌شکل رسمی از ترکیه وارد شده است. به‌گفته خسروتاج، در زمینه صادرات محصولات کشاورزی مانند خرما، پسته، هندوانه و کیوی بعضاً 50 تا 70 درصد رشد ایجاد شده، اما صادرات محصولات ترکیه به ایران با رشد بالاتر بوده و آنها قرارداد را برای ورود به بازار ایران حرفه‌ای‌تر تنظیم کرده‌اند.
حال با گذشت سه سال از امضای این قرار‌داد نه‌تنها تجدید‌نظری در آن به‌وجود نیامده، بلکه پوشاک ترک بازار ایران را قبضه کرده است.
در این خصوص جمشید بصیری، رئیس انجمن نساجی ایران در گفت‌وگو با تسنیم به بلایی که تعرفه ترجیحی با ترکیه و شرکت حیات این کشور بر سر صنعت نساجی ایران آورده اشاره کرد و گفت: در سال 2016 صادرات کشور ترکیه 11میلیارد دلار بود و امروز سهم این کشور از کل صادرات جهانی 725 میلیارد دلار شده است. پاکستان در سال 2016 حدود 9 میلیارد دلار صادرات داشت، این دو کشور 10 برابر کشور ما صادرات دارند، در مورد صادرات پوشاک وضع اسفبارتر است؛ به‌طوری‌که ارزش صادرات پوشاک ترکیه در سال 2016، 15‌میلیارد دلار و صادرات پاکستان در سال 2016 حدود 6/5 میلیارد دلار بوده است. این آمار نشان می‌دهد ترکیه به‌تنهایی 300 برابر و پاکستان 100 برابر ما در سال پوشاک صادر می‌کنند. ترکیه که 1980 در بخش نساجی صفر بود امروز چه اتفاقی افتاده که در این جایگاه قرار گرفته است؟!
وی افزود: علاوه بر دو رقیب منطقه‌‌ای بنگلادش 28‌میلیارد، ویتنام 25 میلیارد، اندونزی 7میلیارد و کامبوج 6 میلیارد دلار صادرات دارند، اما صادرات ما را ببینید. صادرات غیرنفتی ما روی همدیگر فقط 44میلیارد دلار است.
بصیری تأکید کرد: بلایی که این تعرفه ترجیحی سر ما آورد اصلاً قابل گفتن نیست. من به آقای نعمت‌‌زاده گفتم: این ترکیه دارد ما را لُخت می‌کند! نعمت‌زاده گفت: حالا که ما با هزار بدبختی یک شرکت خارجی پیدا کردیم که حاضر به سرمایه‌گذاری در ایران است آن را هم فراری می‌‌دهید؟! گفتم: آقا اینها دارند ما را لُخت می‌‌کنند! شما چرا متوجه این قضیه نیستید؟

بانک جهانی 3 دهه پیش فاتحه صنعت نساجی ایران را خوانده بود

رئیس انجمن صنایع نساجی از جلسه‌ای گفت که اوایل دهه 1980 میلادی در بنگلادش برگزار و فاتحه بانک جهانی برای صنعت نساجی ایران در آن جلسه خوانده شد.
بصیری گفت: در همان دهه 80 میلادی به‌عنوان نماینده اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران از بخش خصوصی و دبیر انجمن صنایع نساجی ایران به بنگلادش دعوت شدم. ساختمان انجمن صنایع نساجی آنها در داکا بود، یادم هست آن روز آنقدر باران آمده بود که من در خیابان‌های بدون آسفالت آنها حتی نمی‌‌توانستم پایم را از داخل گِل بیرون بکشم و تا قوزک پا در گل فرو رفته بودم. با هر سختی خودم را به دفتر انجمن رساندم، دیدم آنجا همه بدتر از من هستند، حتی بعضی‌ها پاچه شلوارشان هم در گل رفته بود. بگذریم جمع بزرگی از تمام کشورهای منطقه به آن دفتر دعوت شده بودند تا در آنجا راجع به صنعت نساجی آسیا و به ویژه خاورمیانه صحبت کنیم. ما آن زمان در دوره خوب حیات صنعت نساجی کشور بودیم، این در شرایطی بود که ما مسائل جنگ و... را تجربه کرده بودیم، اما آنها نه جنگ و نه تحریم داشتند.
وی افزود: خلاصه من در آن جلسه درباره آینده ایران و وضعیت ایران صحبت کردم. یک فردی که از بانک جهانی به این جلسه آمده بود از روی میز پنج دانه گیلاس برداشت و به من نشان داد و گفت: شما فکر می‌‌کنید قیمت این پنج گیلاس در توکیو چقدر است؟ گفتم: نمی‌‌دانم! گفت: حدود 35سنت است، شما با 35 سنت در ایران چند کیلو گیلاس مشهد می‌توانید بخرید؟ گفتم: نمی‌دانم، گفت: شما حدود سه کیلو گیلاس می‌توانید بخرید. بعد گفت ایران یکی از سه کشور دنیا است که خدا بهترین چیزهای دنیا را به آن داده است، شما که آنقدر معادن غنی، ذخایر نفت و گاز و حتی شرایط آب و هوایی مناسب دارید، می‌‌خواهید نساجی را هم داشته باشید؟!
بصیری اظهار داشت: وقتی من از بنگلادش برگشتم یک گزارش برای رئیس اتاق آماده کردم و گفتم آنها می‌خواهند فاتحه نساجی ما را بخوانند. همان زمان به مسئولان کشور گفتم که رقبای خارجی برای ما دردسر درست می‌کنند، اما آقایان باور نمی‌‌کردند!
وی افزود: امروز بانک جهانی تمام تلاش خود را در خصوص تصویب عضویت بنگلادش در سازمان تجارت جهانی می‌گذارد، اما ما را هنوز راه نداده است، در نتیجه اگر ما و بنگلادش پارچه‌ای را تولید و بخواهیم صادر کنیم، بازار آلمان از ما تعرفه 13درصدی می‌گیرد، اما بنگلادش به واسطه عضویت در WTO تعرفه‌ای پرداخت نمی‌کند. این رفتارها نشان می‌دهد رقبا با محدودیت شرایط اقتصادی مشکلات ما را هر روز افزایش می‌دهند. در مسائل بانکی هم مشکلات داریم، حتی معاملات خرید و فروش با تجار خارجی به سختی انجام می‌شود. همین تشدید اوضاع نابرابر رقابت اقتصادی عاملی شده تا امروز بنگلادش 28 میلیارد دلار صادرات نساجی داشته باشد، اما صادرات ما صفر است.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۳۵۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت با اشاره به افزایش تجارت خارجی کشور در ماه گذشته، تصریح کرد: بر اساس گزارش گمرک ایران، تجارت خارجی کشور در فروردین ماه ۱۴۰۳ با رشدی ۴۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

وی اضافه کرد: تراز تجاری در فروردین ماه که بخش عمده‌ای از آن در کشور ما با توجه به آغاز سال جدید تعطیل است، حتی بدون احتساب نفت نیز مثبت شد.

گفتنی است؛ تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

کد خبر 6095892

دیگر خبرها

  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم