Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ مجید رجبی معمار شب گذشته(شنبه) در مراسم «آیین چراغ خاموشی نیست» ویژه هنرمندان درگذشته سال جاری افزود: ششمین دوره این آیین ادای دین به هنرمندانی که از بین ما رفته اند است همه ما این تعبیری که می‌گویند تا مجلس بعدی چه کسی زنده است یا مرده را زیاد شنیده ‌ایم. خیلی از هنرمندان ما در شهرستان ‌ها زندگی می کردند و مردم نامشان با نشنیده اند از موسیقی دانان تا مترجمان و محققان که این نشان از کم اطلاعای ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: بعضی از هنرمندان بعد از برگزاری «ایین چراغ خاموشی نیست» فوت کردند مانند علی معلم که همه فعالان هنری او را می شناسند و امروز هم لوون هفتوان و استاد شهنواز را از دست دادیم.
رجبی معمار گفت: امسال 110 هنرمند در رشته‌ های مختلف هنری از بین ما رفتند و ما این آیین را برای آنها برگزار کردیم که سازمان‌ های مختلفی در این امر ما را همراهی کردند.

** هنرمندان به فضل هنر راه جاودانگی در پیش می گیرند
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: مرگ مهمترین موضوع مشترک‌ همه موجودات است، هنرمندان در مواجه با این موضوع به خاطر هنرشان راه جاودانگی را پیش می‌ گیرند و اگر چه بهار را بدون آنها سپری خواهیم کرد، اما می ‌دانیم که آنها زنده ‌اند و در کنار ما هستند.
سید مجتبی حسینی افزود: هنرمندان به فضل هنر راه جاودانگی در پیش می گیرند و با افرینش گردی خود موت را بی اثر می کنند.
در ادامه امید معلم پسر علی معلم با اشاره به اینکه فوت پدرش برایش غیر قابل باور بوده است، اظهار کرد: بعد از مرگ پدر هیچ لحظه لذت بخشی نداشته ام پدرم همیشه می گفت، آدم ‌ها بعد از مرگ راجع به انها قضاوت می‌شود و امروز که او نیست تاثیری که او در عرصه سینما، فرهنگ، اقتصاد و حتی سیاست داشته آنقدر روشن شد که هیچ کسی نتوانسته جایش را پر کند.
وی بیان داشت: پدرم علاوه بر اینکه بر مباحث نظری و نظریات علمی تسلط داشت در عمل هم پرتلاش بود البته تعداد آدم هایی که بتوانند تاثیر داشته باشند زیاد نیست متاسفانه از توانایی پدرم به خوبی استفاده نشد.
امید معلم ادامه داد: باعث تاسف است که ما از وجود آنها تا هستند استفاده نمی کنیم و بعد از دست دادن‌ شان تاسف می ‌خوریم اما چه جایگزینی برای آنها داریم؟! ما باید پاسخگو پروردگار باشیم که چرا توجه درستی به آنها نداریم و تحمل انتقاد را نداریم و احترام پیشکسوتان را نمی‌ دانیم و این اتفاق ترسناکی است که برای جامعه ما افتاده است .

** از غم فقدان عزیزان در مسیر سازندگی خود وجامعه استفاده کنیم
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و پدر محمد توکلی عکاس و هنرمند تجسمی که چندی پیش از دنیا رفت نیز در این مراسم اظهار کرد: هنرمند از دل صحبت می ‌کند و دل قسمتی از وجود را می ‌سازد و کسی که دل دارد نسبت به غم و شادی بندگان خدا بی‌ تفاوت نیست.
احمد توکلی گفت: صبر خوب است و این دوری از عزیز از دست رفته زیاد طول نمی‌ کشد برای غم پایانی نیست از غم فقدان عزیزان باید در مسیر سازندگی خود و جامعه استفاده کنیم.

** حمایت از حقوق هنرمندان،حمایت ازجامعه است
نویسنده، شاعر، مستندساز و کارگردان نیز افزود: معتقدم که روح جاودانه است و روح این هنرمندان زنده است و به این دنیا باز می‌ گردند و در واقع آثارشان همان جسم آنها است و فقط روحشان است که با ما نیست. آنها با جسم‌ شان و چیزی که تجسم کردند، در میان ما هستند.
محدرضا اصلانی افزود: انها شمع خاموش نیستند و در هنگام مرگ با تعالی جسمشان روبروییم و حمایت از حقوق هنرمندان حمایت از جامعه است.

** هنرمند حافظه قومی جامعه خود است
هنرمند نقاش افزود: بسیاری از این‌ هنرمندانی که بخشی از زندگی سالیان عمر من بودند از بین‌ ما رفته‌اند. به همین دلیل است که خیلی احتیاط می ‌کنم که این آدمها را زیاد ببیینم و حضورشان را درک‌ کنم زیرا نمی ‌دانیم‌ آخرین‌ بار چه زمانی است که آنها را می ‌بینیم.
آیدین آغداشلو گفت: هرکسی سهمی دارد از این جامعه و ان را ادا می ‌کند. هنرمندان با معنا سر و کار دارند به همین خاطر است که ستودنی هستند.هنرمند حافظه قومی جامعه خود است که تاریخ محسوس دوران خودشان را می‌ نویسند و به یادگار می ‌گذارند البته کار آنها با نوشتن تاریخ رسمی متفاوت است تاریخ توسط هنرمندان نوشته می ‌شود.
وی بیان داشت: حمایت از هنرمند توسط مردم انجام می ‌شود. شاید تنها بشود از دولتمردان تقاضا کرد که این تاریخ انکار و دست کاری نشود. تقاضای عمده ‌ای است زیرا در طول تاریخ، هر حکومتی هنرمندان محبوبش را برمی‌ گزیند. اما می توان درخواست کرد که هر کسی بیاید و روایت خودش را از جامعه بیان کند.
آغداشلو با اشاره به اینکه هنرمند حافظه تاریخی است، گفت: گاهی این حافظه توسط حادثه‌ ها مخدوش می ‌شود و اگر مردم حواسشان نباشد این حافظه از بین خواهد رفت نگذاریم این‌ امر با بی ‌اعتنایی طی شود چون مردم زیادی در تاریخ بودند که بیماری فراموشی گرفتند و در این میان فرهنگ از بین رفت.
این هنرمند با بیان اینکه با رفتن هنرمندان می‌ توان دید که چطور فرهنگ خاموش می‌ شود، گفت: باید مراقب هنرمندان باشیم من خودم هیچ گاه خواسته ای نداشته ام .

** همه از مقام والای هنرمندان آگاهند
داریوش کاردان بازیگر و دوبلور پیشکسوت نیز گفت: همه از مقام والای هنرمندان آگاه هستند اما مسئولانی که با هنرمندان سرو کار دارند باید در عمل به وضعیت معیشتی آنها رسیدگی کنند.
وی افزود: هنرمند باید بتواند به راحتی در باره مسولین و دولتمردان صحبت کند نه اینکه تاکار آنها با هنرمندان تمام می شود آنها را فراموش کنند.
در ادامه کیومرث پوراحمد کارگردان سینما یادی از برادر فقید خود کرد و گفت: منوچهر پور احمد بود که بذر هنر را در خانواده ما کاشت بدون او من امروز در سینما جایی نداشتم.
در ادامه آرش یداللهی برادر افشین یداللهی بعد از پخش کلیپی از این هنرمند، با بیان بعد از اتفاقی که برای افشین افتاد و در اثر یک تصادف جانش را از دست داد یک کمپینی راه انداخته ‌ایم، گفت: کمپین ایمن رانندگی کنیم را به راه انداخته ‌ایم و خواهش میکنم که هر کسی می‌ تواند در این کمپین حضور داشته باشد.
در ادامه مراسم ماهور نصیریان دختر وحید نصیریان کارگردان انیمیشن با حضور در جایگاه بیان کرد: پدرم با داغ ندیدن فیلمش، از دنیا رفت و هشت سال منتظر نمایش این فیلم بود و این مقدار نصف زندگی من بود. پس از سالها انتظار این فیلم بر روی پرده است ولی او نیست که آن‌ را ببیند. تقاضا من این است که برای این فیلم تبلیغ کنید و او را با دیدن فیلمش خوشحال کنید.
سپس با حضور محمد جواد حق شناس، محمد سریر، مجید رجبی معمار، حسین مسافر آستانه، کیومرث پور احمد و فریدون شهبازیان از کتاب یادبود هنرمندان درگذشته در سال ۹۶ رونمایی شد.
در ادامه خانواده علی معلم، افشین یداللهی، منوچهر پوراحمد، نقی سلیمانی، وحید نصیریان و داود باروقی، با اهدای لوح از آنها تقدیر شد.
ششمین مراسم «آیین چراغ خاموشی نیست» ویژه 110 هنرمند در گذشته در سال 96 در تالار ایوان شمس برگزار شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۳۸۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون

«دیدار در سنگلج» به تهیه کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی، تولید جدید شبکه مستند، پرتره استاد سعید امیرسلیمانی از چهره‌های پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون است و به مرور به زندگی شخصی و حرفه‌ای این هنرمند می‌پردازد.

توکلی با اشاره به روند تولید این فیلم مستند گفت: تصویربرداری این مستند از اوایل پاییز سال ۱۴۰۲ شروع شد. ابتدا برای پیش تولید اثر با آقای امیرسلیمانی به گفتگویی دوستانه نشستیم تا از خاطرات و صحبت هایشان نکاتی را برای ساخت و چگونگی تولید دریافت کنیم. در این گفتگو، همراه با استاد آلبوم ها، عکس‌ها و نشریات قدیمی که مربوط به سال‌های فعالیت شان در عرصه بازیگری و اجرای تئاتر در سنگلج را مرور کردیم. ایشان به زیبایی تمام از آنها تعریف می‌کردند که گویی هنوز خودشان و خاطراتشان را در «سنگلج» زنده نگه داشته بودند، برای همین بود که همان لحظه ایده شروع تصویربرداری از این مکان به ذهن مان رسید.

توکلی همچنین در این باره گفت: در این فیلم خانم علی پور، همسرآقای امیرسلیمانی برای کمک به بالاتر بردن کیفیت این فیلم با در دست داشتن نشریات و عکس‌های قدیمی که در طول فعالیت هنری استاد جمع آوری کرده بودند کمک زیادی به ما کردند که بار تصویری کار ارتقاء پیدا کند. همچنین کمند و سپند امیرسلیمانی فرزندان استاد همکاری و همراهی خوبی با من در تولید این اثر داشتند.

وی افزود: استاد ایرج راد از پیشکسوتان مطرح عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون ایران با وجود مشکلاتی که داشتند، در تولید این مستند همکاری و کمک شایانی کردند.

از دیگر عوامل تولید می‌توان به مدیر تولید: امیرمهدی صادقی، تصویربردار: ابوالفضل اعلایی و صدابردار: مهرداد مقدسی اشاره کرد.

رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» از تولیدات جدید شبکه مستند روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، ساعت ۱۸ در فرهنگسرای ارسباران واقع در تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان جلفا برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • ادای احترام زیبای طرفداران پاری سن ژرمن به لیدر فقید هواداران دورتموند / عکس
  • رونمایی از پوستر رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر
  • ادای احترام وینیسیوس به کروس پس از پاس گل محشر ستاره رئال مادرید / عکس
  • ادای احترام معلمان و دانش آموزان قم به شهید آیت‌الله مطهری
  • ادای احترام معاون وزیر میراث‌فرهنگی به مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس
  • ادای احترام معاون وزیر میراث‌فرهنگی به مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس در ارومیه
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • ادای احترام جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا به شهدای هویزه
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون