Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@08:32:55 GMT

موزه لوور در تهران، دری نیمه باز رو به جهان غرب

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۴۲۵۹۳

موزه لوور در تهران، دری نیمه باز رو به جهان غرب

عکس: فواد اشتری/ تسنیم

به گزارش خبرنگار «پارسینه»، روزنامه فرانسوی «فیگارو» نوشت که به نمایش گذاشتن ۵۲ اثر از موزه لوور پاریس در موزه ملی تهران، به مثابه یک پل فرهنگی کم نظیر و گشایش درهای این کشور رو به جهان غرب می باشد؛ که در نتیجه ی مذاکرات دیپلماتیک متعدد، حاصل شده است.

«آر اف آی» به نقل از «فیگارو» اضافه می کند، روز ۵ مارس جمعیت چشمگیری در مقابل موزه ملی تهران، چشم انتظار بازدید از این نمایشگاه بودند و در حدود ۳۸۰ خبرنگار، مسئول پوشش دهی این رویداد بی نظیر فرهنگی و هنری بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالیست که سفر «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه به ایران برای دیدار و مذاکره با همتای ایرانی خود، دستاورد خاصی نداشته است. این نخستین باراست که یکی از بزرگترین موزه های غربی، بخشی از مهمترین آثار خود را در ایران به نمایش می گذارد و نیز نخستین بار است که نام موزه لووردر ابعاد بزرگ بر نمای بیرونی موزه ای در ایران، خودنمایی می کند.

از جمله آثاری که برای این نمایشگاه ازموزه لوور پاریس به ایران منتقل شده اند، می توان به مجسمه ابوالهول متعلق به دوره «فرعون هاکور» در چهار قرن پیش از میلاد، مجسمه یکی از فرشتگان مقبره ی «فرانسوای دوم»، یک مجسمه نیم تنه مصری، نقاشی پرتره «مصطفی دوم» سلطان امپراطوری عثمانی، پرتره ای که «رامبراند» از همسر خود «ساسکیا» با مداد قرمز کشیده بود و نیز تابلویی از «کورو» نقاش فرانسوی اشاره کرد.

دراین نمایشگاه که تا تاریخ ۸ ژوئن (18 خرداد) برپاست، موزه لوور به موازات نمایش این آثار، سیر تاریخی تشکیل مجموعه آثار خود را نیز به تصویر کشیده است. «فیگارو» می افزاید که انتخاب مجموعه آثار به نمایش گذاشته در ایران، به طور کامل توسط مسئولین موزه لوور پاریس صورت گرفته است و ایران هیچ شرط و شروطی مبنی بر در نظرگرفتن دوره تاریخی یا سبک هنری به خصوصی در انتخاب این آثار، لحاظ نکرده بوده است؛ که اگر اینچنین بود موزه لوور هرگز با برگزاری این نمایشگاه موافقت نمی کرد.

جبرئیل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران، با ابراز خرسندی اظهار داشته است که در ایران همه چشم انتظار چنین رویدادهای فرهنگی بین المللی وباشکوهی هستند. وی افزوده است که شاهکارهای هنری موزه لوور، تمام جهان را به خود مجذوب می کند؛ به طوریکه تعداد بازدید کنندگان موزه ملی ایران که پیش از این در طول روز به ۷۰۰ نفر می رسید، از تاریخ ۶ مارس و پس از افتتاح این نمایشگاه، چهار برابر شده است. به مناسبت نوروز نیز، بازدید از این موزه برای عموم رایگان است.

«فیگارو» نوشته است که تعداد زیادی از بازدیدکنندگان موزه ملی ایران بدون شک نمی دانند که طراحی این موزه را ۸۰ سال پیش، «آندره گدار» معمارو باستان شناس فرانسوی بر عهده داشته است. کسی که پژوهش، شناسایی و ثبت آثار باستانی ایران به ویژه در اصفهان و تخت جمشید و نیز مرمت آثار باستانی زیادی از جمله مسجد شیخ لطف الله اصفهان، توسط او صورت گرفته است. وی یکی از سرشناس ترین و شاخص ترین چهره هایی است که در طول تاریخ، پلی فرهنگی میان فرانسه و ایران ایجاد کرده بود و مردم فرانسه را شیفته ایران کرده بود.
 ایران در سال ۱۸۹۵ حق امتیاز انحصاری پژوهش های باستان شناسی را به فرانسه واگذار کرد و یکی از کشورهایی است که به بهترین شکل ممکن در بخش هنرهای باستانی شرق و اسلام در موزه لوور، معرفی گشته و به تصویرکشیده شده است.

«فیگارو» مطلبی را نیز به موضوع برگزاری نمایشگاهی تحت عنوان «امپراطوری گلهای سرخ» که درباره به نمایش گذاشتن مجموعه ای از آثار هنری دوره قاجار در موزه لوور شهر لانس در تاریخ ۲۸ مارس می باشد، اختصاص داده است. در حدود ۴۵۰ اثر که شامل نقاشی، جواهرات، فرش، اسلحه، لباس های سنتی، عکس و مجموعه های خصوصی و شخصی است، برای این نمایشگاه از ایران به فرانسه منتقل خواهند شد. «فیگارو» افزوده است که فرانسه نتوانسته است تاج کیانی را که به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شده بود، برای این نمایشگاه از موزه جواهرات ملی ایران قرض بگیرد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۴۲۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود

سید شمس‌الدین موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بنیاد حفظ آثار وظیفه ترویج و نشر سیرت و صورت شهدا و ارزش‌های دفاع مقدس دارد و با توجه به ظرفیت‌های استان و سرداران و فرماندهان اما هنوز تولید آثار هنری فاخر نداریم.

وی ساخت و تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس زنجان را یکی از برنامه‌های مهم خواند و گفت: ساخت موزه زنجان به تعویق افتاده اما امسال با توفیق الهی فاز یک موزه دفاع مقدس که نماد و بیرق ۳۵۳۵ شهید و ۷۰ هزار رزمنده دفاع مقدس است، در تاریخ سوم خرداد افتتاح می‌شود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به اینکه ساخت موزه تقریباً ۱۱ به طول انجامید، ابراز کرد: استانداری و شهرداری زنجان کمک‌های خوبی را در زمینه ساخت موزه داشتند و موزه‌های دفاع مقدس باید با کمک مسئولان استانی ساخته شود که امیدواریم سال آینده فاز دوم را به سرانجام برسانیم.

وی با بیان اینکه در حوزه تدوین و چاپ و نشر کتاب باید سالانه ۶۰ عنوان کتاب مکتوب ۲۰ عنوان کتاب صوتی تهیه کنیم، عنوان کرد: این کار نیز با همکاری سایر نهادهای فرهنگی انجام می‌شود.

موسوی با تأکید بر اینکه همه کارهای بنیاد باید با مشارکت نهادهای فرهنگی و نظامی استان باشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با گرانی کاغذ مواجه هستیم و ۶۰ عنوان کتاب را آماده کردیم که قسمتی از این کتاب‌ها چاپ شده و یک قسمت برای تأمین هزینه به مشکل برخوردیم.

وی تجلیل از یک میلیون نفر پیشکسوتان دفاع مقدس در سال را از دیگر برنامه‌های این بنیاد برشمرد و افزود: در تجلیل یک میلیون نفری ایثارگران ،۱۰ هزار نفر سهم استان زنجان می‌باشد

موسوی افزود: در حوزه هنر نیز تولید موسیقی، کلیپ، فیلم کوتاه و سینمایی و برگزاری جشنواره‌های مرتبط مثل فانوس و افتخار من در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به اینکه تولید فیلم هزینه‌بردار است، ادامه داد: وظیفه ما پای کار آوردن جوانان متعهد، انقلابی و دلسوز است و بر این اساس استارت فیلم سینمایی ۹۰ دقیقه‌ای شهید مخبری زده شده است.

وی هزینه مورد نیاز برای تولید این فیلم را ۵ میلیارد تومان دانست و گفت: مؤسسه روایت فتح هم قول حمایت داده و ارتش نیز در بحث ادوات و تجهیزات کمک‌هایی را ارائه می‌دهد.

موسوی با بیان اینکه تدریس درس ۲ واحدی دفاع مقدس در دانشگاه‌ها یکی از رویکردهای جدی است، یادآور شد: استان زنجان به لحاظ دارا بودن دانشگاه‌های متعدد و اساتید برجسته، ظرفیت خوبی برای حفظ حافظه تاریخی ملت و انتقال وقایع به جوانان دارد.

کد خبر 6090527

دیگر خبرها

  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی