Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای شهر رشت گفت: مجوز تغییر کاربری عمارت خلیل رفیع به موزه مشروطه صادر شد.

به گزارش ایلنا از رشت، رئیس شورای شهر رشت بیان کرد:  بیستم اسفند ماه و در جلسه شورای فنی میراث فرهنگی گیلان، طرح مصوب شورای شهر رشت مبنی بر تغییر کاربری ساختمان اداری شورای شهر رشت (عمارت میرزا خلیل رفیع) به خانه مشروطه ارایه و این کمیته ضمن موافقت با چنین تغییر کاربری، صدور مجوز برای ایجاد موزه مشروطه را تصویب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید امیر حسین علوی افزود: طرح دوفوریتی نه تن از اعضای  شورا، مبنی بر تغییر کاربری خانه میرزا خلیل رفیع، نخستین شهردار رشت و از مشروطه خواهان بنام گیلان به خانه مشروطه در جلسه ۲۸صحن شورا مصوب شد.

وی ابراز کرد: این طرح که پیشتر در حضور طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی و صنایه دستی کشور نیز مورد تایید و موافقت قرار گرفته بود، در صحن شورابه تصویب رسید. با این حال فرمانداری به مصوبه شورا اشکال شکلی و نه قانونی وارد نمود مبنی بر اینکه این موصوبه نیازمند اخذ مجوز از مراجع ذی صلاح می باشد.

وی اضافه کرد: در جلسه روز گذشته کمیته فنی میراث فرهنگی گیلان -که هر دو ماه یکبار با حضور اساتید و مسئولان میراث کشور برگزارمی شود- این طرح مجدد مورد بررسی قرار گرفت و با توضیحات و دفاعیه نماینده شورا در پیگیری امور بناهای میراثی، طرح تغییر کاربری خانه میرزا خلیل مصوب شد.

علوی تاکید کرد: این کمیته ضمن استقبال از حرکت خوب فرهنگی شورای شهر رشت مصوب نمود که به جای خانه مشروطه، موزه مشروطه جایگزین شود تا موزه مشروطه رشت ضمن پیوستن به شبکه موزه های کشور بتواند از مزایا و خدمات سازمان میراث فرهنگی کشور به موزه ها نیز بهره مند شده و سازمان میراث فرهنگی کشوز نیز بتواند بخشی از اشیای موزه ای مربوط به گیلان را به این موزه اختصاص دهد.

رئیس شورای شهر رشت با اشاره به ضرورت مرمت دوباره این بنا یادآور شد: متاسفانه تغییرات غیر اصولی در عمارت در دوره دوم شورای شهر رشت صورت گرفته و با حذف فضای موسوم به گربه رو در کف بنا، باعث شده رطوبت ساختمان میرزا خلیل- که از زمان مرمت به عنوان ساختمان اداری شورای شهر رشت استفاده می شود- تشدید گردد.

علوی تاکید کرد: از آنجا که این عمارت فاخر با معماری استثنایی به شماره ۲۰۲۷۱ و در تاریخ ۲۷/۸/۱۳۸۶ در فهرست بناهای میراثی کشور به ثبت رسیده است، می باید طرح مرمتی عمارت مورد تایید سازمان میراث فرهنگی قرار گیرد. بنابراین مدیریت شهری ملزم می باشد تا طرح مرمت و احیای عمارت را با نظارت سازمان میراث فرهنگی آماده و هرچه سریعتر اجرایی نماید.

انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۶۵۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا ایزدی بعدازظهر شنبه ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج و حضور در جلسه هم‌اندیشی که با حضور، مشاور امور مجلس و استان‌ها، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، معاون میراث‌فرهنگی و کارشناسان این اداره‌کل در استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم.

وی با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج عنوان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود.

در این جلسه مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود.

عمارت قاجاری خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کد خبر 6090228

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی