Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-04@03:58:53 GMT

استیضاح فرصتی برای تبیین خدمات دولت

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۷۰۳۲۴

رویداد۲۴-وزرای کار، راه و جهاد کشاورزی امروز و فردا در مجلس شورای اسلامی استیضاح می‌شوند ۶ ماه، فرصت کمی برای تردید در اعتماد به وزراست

امروز بهارستان‌نشینان میزبان سه وزیر از کابینه‌اند؛ سه وزیری که به همراه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهوری و چند تن از معاونان رئیس‌جمهوری و وزرای دولت راهی بهارستان می‌شوند تا بعد از گذشت ٧ ماه از روی کار آمدن دولت دوازدهم نخستین استیضاح برای این دولت رقم بخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلسات استیضاح وزیران کار، تعاون و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی درحالی قرار است سه‌شنبه و چهارشنبه این هفته در مجلس مطرح شود که حسن روحانی، رئیس‌جمهوری دیروز با اشاره به این موضوع استیضاح را حق نمایندگان و فرصتی برای تبیین خدمات دولت دانسته و اظهار امیدواری کرده که استفاده از این حق قانونی با لحاظ روح و لب قانون که رعایت مصلحت کشور، مصالح عمومی و منافع ملی است، انجام شود.

او دیروز در جلسه هیأت دولت ضمن اعلام حمایت و پشتیبانی قاطع دولت از هر سه وزیر، وزرای استیضاح شده را به ارایه توضیحات دقیق و روشن از خدمات خود توصیه و مردم را در کنار نمایندگان، مخاطبان این سخنان ذکر کرد و آگاهی مردم از خدمات دولت و دستگاه‌های مورد استیضاح را مورد تأکید قرار داد.

رئیس‌جمهوری با یادآوری این‌که نمایندگان مجلس شورای اسلامی ٦ ماه قبل به همین وزرا رأی اعتماد داده‌اند، این مدت را زمان کمی برای تردید در اعتماد به آنها دانست و اظهار امیدواری کرد که این استیضاح باز هم با رأی اعتماد نمایندگان به وزرای مورد نظر همراه باشد.

دفاع روحانی از سه وزیر
روحانی دیروز در ادامه جلسه هیأت دولت با اشاره به خدمات آقای آخوندی در حوزه‌های راه‌آهن، جاده، خدمات هوایی، توسعه بنادر، مسکن و شهرسازی در خلال دولت یازدهم و نیز در مدت کوتاه دولت دوازدهم، آنها را با وجود همه محدودیت‌ها درخور اعتنا دانست و از وزیر راه و شهرسازی خواست تا درخصوص این خدمات به نمایندگان و مردم شریف توضیح دهد.

رئیس‌جمهوری همچنین از محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی خواست تا گزارشی درخصوص خدمات این وزارتخانه در افزایش تولید گندم، شکر، روغن، کلزا، بهبود تراز تجاری واردات و صادرات مواد غذایی، تأمین مواد غذایی، نیل به خودکفایی، صادرات محصولات کشاورزی، پرورش ماهی در دریا، توسعه کشت گلخانه‌ای و ترویج الگوهای نوین کشت برای نمایندگان و مردم ارایه کند.

روحانی به علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم توصیه کرد که درباره توسعه خدمات بیمه به‌ویژه در اقشار ضعیف و محروم، بهبود وضع کارگران، ساماندهی صندوق‌های بازنشستگی، افزایش خدمات رفاهی به‌ویژه در سطح دهک‌های درآمدی پایین، کودکان بی‌سرپرست و زنان سرپرست خانوار، معلولان و ارتقای تأمین اجتماعی و همین‌طور طرح‌های نوین اشتغال به‌ویژه طرح اشتغال در مناطق روستایی که در ماه‌های نخست آن هستیم، با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مردم ایران سخن بگوید.

رئیس‌جمهوری در عین حال رأی قاطع به همه وزرای استیضاح شده را موجب استحکام نظام و تقویت امید به آینده در جامعه دانست و به‌ویژه در روزهای پایانی ‌سال از نمایندگان مجلس خواست که با توجه به خدمات ارزنده، وزیران را در مسیر استمرار خدمات یاری کنند.

استیضاح پنج‌ساعته
جلسات استیضاح این سه وزیر در حالی امروز و فردا در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود که اکبر رنجبرزاده، عضو هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی مدت زمان استیضاح برای هر وزیر را پنج ساعت اعلام کرده و به ایرنا گفته که براساس مواد ١١٢ و ٢٢٣ آیین‌نامه داخلی مجلس، برای هر استیضاح ابتدا موافقان استیضاح دو ساعت فرصت دارند که به تشریح دیدگاه‌های خود نسبت به استیضاح وزیران بپردازند، محدودیت برای تعداد افراد وجود ندارد. او افزود: همچنین طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، وزیر راه و شهرسازی و (رئیس‌جمهوری) حداقل سه ساعت فرصت دارند از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند. آنان می‌توانند یک ساعت از وقت خود را حداکثر در اختیار دو نماینده موافق قرار دهند.

رنجبرزاده گفت: به احتمال زیاد اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری در جلسه سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی حضور می‌یابد.

بازار داغ شایعه
سه وزیر اصلاح‌طلب کابینه دوازدهم درحالی امروز و فردا در هفته پایانی ‌سال راهی بهارستان می‌شوند که استیضاحشان با حرف و حدیث‌هایی همراه بوده و در چند روز گذشته اخباری مبنی بر وجود پشت پرده‌هایی در این زمینه به گوش رسیده است. ازجمله این‌که نمایندگان مخالف استیضاح، استیضاح این وزرا را سیاسی دانستند.

اختلافات وزارت کار با وزارت بهداشت بر سر واریز سهم درمان تأمین اجتماعی به خزانه دولت یکی دیگر از این شایعات درباره پشت پرده استیضاح وزیر کار است و بعضی دیگر طرح ادعای احتمال هدایت استیضاح سه وزیر کابینه از درون دولت و ازجمله توسط محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری را مطرح کردند. اما دیروز یک مقام مسئول در دفتر رئیس‌جمهوری این ادعا را نشانه وجود پروژه‌ای با انگیزه‌های سیاسی، مصداق نشر اکاذیب، بی‌پایه و خلاف واقع دانست و به ایرنا گفت که دولت، مجموعه‌ای یکپارچه است و رئیس‌جمهوری، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری و مجموعه وزرا و اعضای کابینه از سه وزیر یاد‌شده قویا حمایت می‌کنند.

این مقام مسئول در دفتر رئیس‌جمهوری با تکذیب و بی‌پایه خواندن ادعای هدایت استیضاح‌ها از درون دولت و ازجمله محمود واعظی گفت: «رئیس دفتر رئیس‌جمهوری طی هفته گذشته، گفت‌وگوهای متعدد و برنامه‌ای منسجم برای حضور قوی وزرا در جلسه استیضاح را تدوین و مدیریت کرده است که جلسه اخیر وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی و نیز کشاورزی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر روحانی یکی از آنهاست.» او یادآور شد که در همین راستا رئیس دفتر رئیس‌جمهوری به همراه معاون اول رئیس‌جمهوری در جلسه بررسی استیضاح سه وزیر در مجلس شورای اسلامی حضور خواهد یافت.

محورهای استیضاح
قرار است ابتدا جلسه استیضاح علی ربیعی صبح روز سه‌شنبه (امروز) برگزار شود. اولویت‌ دادن به این استیضاح نشان‌دهنده اهمیت آن است. محور‌های استیضاح ربیعی عبارتند از: سوءمدیریت در مجموعه‌های اقتصادی، عدم واگذاری مجموعه‌های خصولتی به بخش خصوصی، افزایش بدهکاری مجموعه‌های سرمایه‌گذاری مثل سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بازنشستگی.

علی ربیعی در نخستین واکنش به طرح استیضاح خود، سوال و استیضاح را حق نمایندگان مجلس دانست و گفت که آمادگی دارد همین هفته و حتی فردا برای پاسخ به استیضاح به صحن مجلس شورای اسلامی برود و انتظار دارد استیضاح‌کنندگان مطابق سوگندی که یاد کرده‌اند، استیضاح را به همان دلیلی انجام دهند که می‌گویند. ربیعی با وجود این‌که موافقت همه اصلاح‌طلبان را در زمان رأی اعتماد به کابینه دوازدهم، با خود نداشت، اما موفق شد با ۱۹۱ رأی موافق اعتماد مجلس را کسب کند.

محور‌های استیضاح آخوندی، وزیر راه هم عبارتند از: «عدم توانایی در رابطه با بحث بحران‌های موجود در سیستم حمل‌ونقل کشور، عدم نظارت بر سیستم ناوگان حمل‌ونقل ریلی کشور، عدم اجرای برنامه درخصوص ناوگان حمل‌ونقل عمومی، بی‌انگیزگی در اداره امور وزارتخانه ذیربط و همچنین عدم پاسخگویی به وکلای ملت. «بسیاری از امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر کار، استیضاح وزیر راه را هم امضا کرده‌اند. طراحان اصلی هر دو استیضاح مشترکند. غلامرضا تاجگردون، محمد قسیم عثمانی و احمد امیرآبادی از این نمایندگان هستند.

اما سومین استیضاح که قرار است روز چهارشنبه انجام شود مربوط به عملکرد محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی است. حجتی که مردادماه با انتقادات شدید از سوی نمایندگان رو‌به‌رو شد و به سختی توانست با ۱۶۴ رأی موافق و ۹۴ رأی مخالف دوباره بر مسند وزارت بنشیند، حالا مورد استیضاح قرار می‌گیرد.

استیضاح وزیر کشاورزی ٤٤ محور داد. «کوتاهی در رسیدگی به وضع کشاورزان به‌ویژه گندمکاران و چغندرکاران، رهاسازی قنوات کشور، قصور در پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی در روستا‌ها و در میان عشایر و بی‌توجهی به اقتصاد دامداران» برخی محور‌های استیضاح وزیر جهاد کشاورزی است.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۰۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: در حالی که مردم این معضل را با پوست و گوشت خود احساس می‌کنند، مسئولان، مدعی اختصاص ارز به دارو و برطرف شدن مشکلات هستند که به گفته مدیرعامل انجمن تالاسمی این قبیل اظهارات فقط حکم پاشیدن نمک به زخم بیماران دارد.

متأسفانه واقعیتی که مسئولان از آن طفره رفته و سعی در لاپوشانی کردن آن دارند اینست که زخم عفونی تحریم هر روز عمیق‌تر شده و گستره‌های بیشتری از جامعه را زمینگیر می‌کند. متأسفانه نبود ارز، عدم تخصیص به موقع ارز به صنایع دارویی، کمبود شدید نقدینگی در زنجیره تأمین دارو باعث شده مردم نگران افزایش هزینه‌های زندگی و تهدید جدی سلامتشان باشند و تا دیر نشده، نمایندگان مجلس باید در جهت استیفای حقوق مردم، مطالبات عمومی را از مسئولان مجدانه پیگیری کنند.

این روزمامه همچنین نوشت: در این هفته فعالیت «دولت جوابیه» همچنان در زمینه پاسخگویی به رسانه‌ها، که منعکس‌کننده نظرات افکار عمومی هستند، به راه بود و این بار رسانه‌های دولتی و تعدادی از افراد همسو، هجمه سنگینی را به مرکز پژوهش‌های مجلس اصولگرا وارد کردند که نشان می‌دهد عناصری در قوه مجریه تاب پذیرش هیچ انتقاد و حتی بیان آماری از سوی نمایندگان همسو را ندارند، غافل از آنکه عدم قبول واقعیات و نپذیرفتن حقایق، بی‌تردید نتایج تلخی را در پی خواهد داشت که کمترین آن، گشودن در‌ها به سوی انواع بحران‌هاست.

دیگر خبرها

  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • همه دستگاه‌ها باید به وظایف‌شان در «طرح نور» عمل کنند
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند