Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌مراد اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس، در مورد آخرین وضعیت اجرای طرح‌های آبیاری نوین در سال 96 خاطرنشان کرد: امسال حدود 290 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در حال اجرا داریم که امیدواریم تا پایان سال مالی یعنی تیر ماه 97 این طرح‌ها به اتمام برسد.

وی اضافه کرد: به ازای اجرای هر هکتار آبیاری تحت فشار 4 هزار مترمکعب آب صرفه‌جویی می‌شود که طبق یک محاسبه سرانگشتی می‌توان گفت، یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب در این حوزه صرفه‌جویی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حجتی در پاسخ به این سؤال که چه فکری برای کشت نشدن محصولات آب‌بری همچون هندوانه در استان‌های کم‌آب مانند سیستان و بلوچستان یا خراسان رضوی کرده‌اید، گفت: ما نمی‌توانیم به کشاورز بگوییم که هیچ محصولی را کشت نکند، بلکه سیاست ما این است که کشت گیاهان آب‌بر را به فضاهای کنترل شده (گلخانه) ببریم و اکنون توسعه گلخانه‌های کشور به شدت در حال اجراست.

اکبری در ادامه به این نکته اشاره کرد که سعی کرده‌ایم، تا گیاهان آب‌بر و ردیفی مانند سبزی و صیفی را از تحت ‌آبیاری تیپ (نواری) با راندمان 90 درصد کشت کنیم که اکنون در جیرفت، بندرعباس و بوشهر تمام اراضی که در عرصه تولید صیفی و سبزی فعالند از سیستم میکرو استفاده می‌کنند. 

وی همچنین استفاده از مالچ‌پاشی در بین مزارع برای کاهش سطح تبخیر را یکی دیگر از راهکارهای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: اگر گیاهانی همچون هندوانه و خربزه که آب‌بری‌شان زیاد است در فضای کنترل شده تولید شوند، نیز اقتصادی است و جای نگرانی ندارد. 

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه، این نگرانی وجود دارد که میزان بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته بسیار کاهش یافته که در کشت محصولات مؤثر است، گفت: تا دو هفته اخیر میزان بارندگی‌ها 30 تا 35 درصد منفی بوده است، اما در اسفند ماه بارش‌های خوبی داشته‌ایم که امیدواریم وضعیت بهبود یابد، اما در نهایت باید گفت استان‌هایی که بین 10 تا 15 میلی‌متر بارندگی دارند، معمولاً نفوذ عمقی خوبی دارند که برای کشت برخی محصولات می‌توان از آن بهره برد.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۸۰۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اطلاعات بارشی سازمان هواشناسی کشور از ابتدای سال جاری آبی تا پایان روز گذشته (۷ اردیبهشت) بیشترین کاهش بارش با منفی ۴۰.۸ درصد مربوط به استان قزوین است. همچنین بارش‌ها در استان سمنان ۴۰.۵ درصد و در تهران ۳۸ درصد کاهش یافته است. در ۲۵ استان کشور بارش‌ها نیز با کاهش بوده که می‌توان به هرمزگان با کاهش ۲۵.۵ درصدی، گیلان با رشد منفی ۲۶.۳ درصد، فارس کاهش ۲۸.۳ درصد، بوشهر با ۲۷.۲ درصد و البرز با کاهش ۲۵.۲ درصد اشاره کرد.

در ۶ استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد بارش‌ها مثبت شده است. میزان کاهش بارندگی‌ها در استان تهران ۸۶.۴ میلیمتر در مقایسه با دوره بلندمدت است. در استان قزوین کاهش بارش‌ها ۱۰۲.۵ میلیمتر بوده است. در مجموع براساس اطلاعات سازمان هواشناسی، از ابتدای سال جاری تا (۷ اردیبهشت) بارندگی در کشور ۱۲.۷ درصد یا به عبارت دیگر ۲۵.۹ میلیمتر کاهش داشته است.

کد خبر 5999568 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • ۴ سازه‌ تاریخی آب ایران در انتظار ثبت جهانی
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد