Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@12:16:29 GMT

پایان ماه عسل عربستان و ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۲۲۱۱۸

پایان ماه عسل عربستان و ترکیه

روزنامه صهیونیستی اسرائیل الیوم نوشت، سیاست‌های ترکیه در پیشبرد راه حل سیاسی بحران سوریه، تقویت همکاری با ایران و نارضایتی از نزدیکی سعودی‌ها به تل آویو، روابط آنکارا-ریاض را متشنج کرده است.

خبرگزاری فارس: روزنامه صهیونیستی «اسرائیل الیوم» در یادداشتی با عنوان پایان ماه عسل عربستان و ترکیه»، به تحلیل گفت: وگوی اخیر «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد سعودی با روزنامه «الشروق» مصر در جریان سفر اخیرش به قاهره پرداخت که در آن به ترکیه تاخته و این کشور را از اضلاع مثلث شرارت در کنار ایران و گروه‌های اسلامی تندرو خوانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این روزنامه عبری زبان آورده است: بن سلمان ترکیه را به تلاش برای احیای امپراطوری عثمانی متهم کرد، اما با وجود اینکه سفارت عربستان در آنکارا اظهار داشت که منظور بن سلمان جنبش اخوان المسلمین و دیگر گروه‌های تندرو و نه ترکیه بوده، تنش در روابط ریاض-آنکارا کاملا برملا شده است.

اسرائیل الیوم افزود: این تنش به دنبال حمایت ترکیه از قطر و همکاری آن با ایران و روسیه در مسیر دستیابی به توافقی درباره سوریه پدید آمد، آنکارا این توافق را مهم برشمرده، چون به دنبال مقابله با پیشروی نیرو‌های کُرد در شمال سوریه و به راه افتادن موج دیگری از آوارگان است بخصوص که در حال حاضر حضور ۳.۵ میلیون نفر از آوارگان سوری در خاک ترکیه برای این کشور مشقت بار شده است.

این روزنامه آورده است: عربستان نیز از انتقاد‌های شدید آنکارا از «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهور مصر و همچنین از حمایت ترکیه از اخوان المسلمین راضی نیست و در سایه قلع و قمع بی رحمانه قاهره علیه این جنبش، تبعیدی‌های سیاسی به استانبول گریختند که موجب تشدید تنش شد.

اسرائیل الیوم با بیان اینکه ترکیه بازیگر اصلی در صحنه نمایش منطقه‌ای محمد بن سلمان بود، افزود: آنکارا درصدد مهار نفوذ روز افزون ایران برآمد و از آنجایی که ترکیه یک قدرت منطقه‌ای سنی مذهب است می‌تواند وزنه خوبی علیه ایران را تشکیل دهد.

این روزنامه ادامه داد: با این وجود تنش‌های داخلی اهل تسنن بر رفتار قدرت‌های منطقه‌ای تاثیر می‌گذارد به گونه‌ای که دستکمی از شکاف بین اهل تسنن و شیعیان ندارد و عربستان محور اخوان المسلمین را که شامل ترکیه و قطر است خطری ایدئولوژیک به حساب می‌آورد.

اسرائیل الیوم ادامه داد:، ولی عهد سعودی در گفت‌وگو با روزنامه الشروق مصر بحران با قطر را دراز و کش‌دار ارزیابی کرد و همین ناامیدی عربستان به دلیل پافشاری قطری‌ها بر مواضعشان تا حدی خصومت علیه ترکیه را توجیه می‌کند.

در ادامه یادداشت آمده است: ترکیه در سایه بحران شدید با غرب و انزوای منطقه‌ای نسبی آن درصدد است تا حد امکان روابط طبیعی خود با ایران را حفظ کند و از دخالت بیش‌تر در کشمکش بین تهران-ریاض پرهیز کند و این نیز به دلیل وابستگی ترکیه به واردات انرژی از ایران است علاوه بر اینکه ترکیه مایل به افزایش حجم مبادلات تجاری خود با ایران در پی رفع تحریم‌های اقتصادی ایران است.

به نظر می‌رسد تنش کنونی بین ترکیه و عربستان به دوران همکاری بین دو کشور پایان می‌دهد برای مثال، ترکیه به ائتلاف اسلامی ضد تروریسمی ملحق شده که توسط، ولی عهد سعودی در سال ۲۰۱۵ تاسیس شد و این کشور‌ها همچنین شورای همکاری راهبردی بین یکدیگر تشکیل دادند کما اینکه عربستان و ترکیه بر سر اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل با یکدیگر تنش دارند.

عربستان که نظر مثبتی به سیاست دولت ترامپ در قبال ایران دارد به دنبال رویارویی با آمریکا در خصوص مساله قدس نیست از همین رو درصدد است به کاخ سفید در پیشبرد نقشه صلح بین اسرائیل و فلسطینیان کمک کند بخصوص که فلسطینیان را برای منعطف کردن مواضع خود و انطباق با طرح ترامپ تحت فشار قرار می‌دهد.

از سوی دیگر ترکیه در راس منتقدان سیاست آمریکا در موضوع اورشلیم است به تازگی هم امان و آنکارا در خصوص این قضیه به هم نزدیک شده‌اند با وجود اینکه اردن به کمک‌های اقتصادی عربستان وابسته است و سیاست هماهنگ بین اردن و ترکیه درباره مساله اورشلیم می‌تواند تا قبل از انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به اورشلیم مشکلی ایجاد کند.

از دیدگاه ریاض شکاف داخل اهل تسنن اهمیت پیوستن به اسرائیل علیه ایران را تقویت می‌کند با این وجود بدون پیشرفت روند سازش اسرائیل با فلسطین، عربستان نمی‌تواند اقدامی در خصوص اورشلیم انجام بدهد.

علاوه بر این، سیاست خارجی پویای، ولی عهد سعودی که برخی آن را شتاب‌زده توصیف می‌کنند واکنش‌های مخالفی در منطقه به همراه خواهد داشت بعضی از این واکنش‌ها ممکن است که قبل از هر چیز از سوی تهران و آنکارا، اسرائیل را به چالش بکشد.

اسرائیل الیوم در پایان آورده است: بعید است که در دراز مدت هیچ دو کشوری بیش‌تر از عربستان و اسرائیل در خصوص تهدید ایران دیدگاه مشابهی داشته باشند و در این خصوص پایان ماه عسل عربستان وترکیه سر آغاز تعمیق رابطه بین ریاض و اورشلیم است. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Kfa

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۲۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • لغو دیدار اردوغان و بایدن
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • ندای آزادی
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک‌های ایران را زد
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک های ایران را زد
  • اربکان: اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه موشکهای ایران را زد
  • (تصاویر) اعتراض مردم ترکیه به سفر رئیس جمهور آلمان به آنکارا