Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@03:49:37 GMT

محرومیت یک منطقه ومظلومیت یک مردم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۲۶۶۷۶

محرومیت یک منطقه ومظلومیت یک مردم؟

به گزارش برنا-ایلام ; بلندای گردنه های شاهبداغ، بلوران،مله مازگ و آهوران آغاز سرزمینی است که نام واعتبار خود را از تمدنهای اولیه ایران زمین برگرفته و خواستگاه مردمانی است که تاریخ دیرپای ایران زمین را تجربه کرده اند.

خاک هلیلان و زردلان با جنگلهای انبوه و دره های شگفت انگیز هزار و یک رنگ زردلان وخروش رودهای تمدن ساز لکستان یعنی سیمره و جزمان در پرتو جان وروح افزای خورشید از فراز کوههای قدبرافراشته ومحصور کننده هلیلان وزردلان وغارهای بی نظیر ومحل تمدن انسانهای اولیه همچون مرآو  وسراب هیشه جوشان وباغ مشجر وهمیشه سبز کهره و کوههای سربه فلک کشیده قلعه سام با قلعه معروف آن،قلعه کاژه ور محل شهر تاریخی ماسبذان به همراه قبرستان پهلوانان، وجودبیش از یکصد وشصد تپه باستانی وتاریخی، آسیابهای آبی ودهها اثر دیگر که به تایید باستان شناسان داخلی وخارجی رسیده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجودبیش از دهها گورستان تاریخی از دوره اشکانی تا ساسانی واسلام وآتشکده های چم بور و دارپروشه که هرکدام بیش از صدهزار سال قدمت دارند.

همجواری این منطقه با زیارتگاه شاهزاده محمد(ع) که زمانی جزء لاینفک این منطقه بوده زمینه را برای حضور مهمانان فراهم نموده است.

در کنار جاذبه های فوق ساختمان قلعه والی معروف به قلعه عبدالحسین خان که در سال 1311توسط مرحوم علیرضاخان شهاب الدوله از والیان وحاکمان پشتکوه احداث گردیده حائز اهمیت است.هرچند مکان فوق بعلت کم توجهی وعدم مرمت ونگهداری اساسی هم اکنون خساراتی را متحمل شده ولی با اندکی توجه وعنایت مسئولین میراث فرهنگی وارشاد اسلامی می تواند عظمت از دست رفته خود را باز یابد.

این مکان تا سال 1350یکی ازمکانهای زیبا ودیدنی ترین مکانهای منطقه غرب ایران محسوب میگردید وشخصیتهای کشوری ولشکری ازجمله امیراسداله اعلم نخست وزیر پهلوی،سیدحسن امامی امام جمعه وقت تهران،استادان دانشگاه،استانداران وفرماندهان نظامی بارها به این مکان رفت وآمد داشته اند.

اگر به ارتفاعات محصورکننده کهره واستقرارقلعه در این مکان توجه کنیدبه اهمیت وارزش وتفکر دفاعی سازندگان آن با توجه به وضعیت نظامی آن زمان پی خواهید برد.

 ازجمله تپه روبروی قلعه که هم اکنون محل ویادمان شهدای گرانقدر و گمنام دفاع مقدس بنام تپه شهدا نامگذاری گردیده که با استقرار برآن بعنوان بام هلیلان تمام منطقه را میتوان دیده بانی داد.

باتوجه به مطالب فوق:

حوادث وسوانح طبیعی بی گمان دردآور وحزن انگیز هستند اما گاهی صحنه هائی از محرومیت مناطق استان ایلام از جمله هلیلان وزردلان اشک از دیدگان انسانیت جاری میسازد.

مردم ما با احساسات پاک خود در تندبادحوادث چون قله های کوههای سربه فلک کشیده منطقه ایستاده اند ونظاره گر مسئولین و دست اندرکاران محترم ومعظم استان هستند هرچند رقابتی از نظر عمران وآبادانی درجهت بدست آوردن مقام اول و دوم شدن درکار نیست وحفره محرومیت این مناطق هر روز ژرفتر و عمیق تر میگردد که هر اقدام مسئولین را در خود هضم می نماید.

 توجه مدیران فرهنگی به ظرفیتهای منطقه ازجمله ساختمان وفضای فعلی قلعه والی هلیلان و اجرای سیاستهای فرهنگی خردمندانه میتواند یکی از اهداف تمدنی این منطقه محسوب گردد.

اگربه فرهنگ این مردم توجه کرده باشیم متوجه خواهیم شد زمانیکه ققنوس شهدای دیار لکستان به گوش خلایق میرسید زنان ومردان هلیلان وزردلان مویه سر میدهند.وقتی جشنواره های خیرین فرا میرسد این مردم همه غم گرانی و تورم را به فراموشی می سپارند ویا در کمک به بازسازی زلزله و مدارس ومدرسه سازی،جشن نیکوکاری ودیگر امورات خیرخواهانه صحنه های بی بدیل بوجود می آورند.

در این راستا توجه مدیران میراث فرهنگی و ارشاداسلامی که همواره با تخصص وتعهد ودرک ظرافتهای پیچیده فرهنگی همراه می باشند، مردم مارا برآن داشته تا در فضایی آرام مسیر چشم انداز توسعه منطقه هلیلان وزردلان را در چارچوب قانون نظام مقدس جمهوری اسلامی و منویات رهبری معظم انقلاب پیگیری نمایند.

برما تکلیف است که به تحقق این خواسته های به حق خودهمت گماریم واز شورای اداری استان،شهرستان وبخش بخواهیم توجه ویژه ای به این منطقه محروم مبذول دارند.

 

هم اکنون که میراث فرهنگی قصدبازسازی ومرمت قلعه والی در هلیلان را دارد پیشنهادات زیر ارائه  میگردد انشاء ا.. با درایت شما عزیزان سال آینده شاهدحضور مهمانان نوروزی وسایر عزیزان باشیم.

 

1-حفظ وضعیت ساختمانهای موجود وتعمیرومرمت اساسی آنها

2-محوطه سازی اطراف آن براساس وضعیت قبلی وحفظ زیبائی وطبیعی آن

3- بازسازی قنات اصلی از سرچشمه اصلی وبازنمودن مسیر آن که بطول چهارصدیاپانصدمتر بیشتر نمیباشد واستفاده از آب آن با لوله وتموشه هائی شبیه وضعیت قبلی جهت فواره ها حوضها کانالها واستخربزرگ آن.

4-هرچند فضای باغهای قبلی تخریب وجای آنرا ساختمانهای مسکونی وتجاری گرفته لذا حفظ وضعیت موجود وبازسازی ونهال کاری با درختانی با همان خصوصیات قبلی امکان پذیر ومیتواند زیبایی وخاطرات گذشته آنرا تداعی نماید.

5- مشارکت بخش خصوصی واستفاده از امکان این بخش درجهت احداث وایجاد مهمانسرا یا مهمانپذیر درخارج از مجموعه فوق وبراساس فرهنگ بومی میتواند زمینه پیشرفت واشتغال در این زمینه را تسهیل نماید.

درصورت لزوم اینجانب آمادگی خودرا جهت هرگونه همکاری ومساعدت فکری اعلام میدارم.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۶۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک

به‌گزارش خبرگزاری مهر، وحید نواداد با اشاره به اهمیت تاریخی قلعه ضحاک و لزوم ساماندهی مطلوب این اثر تاریخی برای سهولت دسترسی گردشگران گفت: سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک که شامل ساماندهی ویترین موزه‌ای قلعه، تابلوهای راهنمای گردشگری، نصب حفاظ، پوشش برای یافته‌های معماری تاریخی قلعه و ایجاد مسیرهای دسترسی متنوع، تبیین شده و اجرای این سرخط‌ها در دستورکار معاونت میراث‌فرهنگی استان طی سال جاری قرار گرفت.

معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: برای نمایش هرچه بهتر یافته‌های معماری و حفاظت از شواهد معماری تاریخی موجود در این قلعه، ساخت و تعبیه ویترین‌های موزه‌ای در قلعه ضحاک هشترود با طراحی و نورپردازی منحصربه‌فرد جلوه زیبایی به این قلعه خواهد بخشید.

او افزود: ساماندهی و نصب تابلوهای راهنمای گردشگری برای تعیین مسافت‌ها و راهنمایی گردشگران به بومگردی‌ها و سایر مراکز خدماتی رفاهی هم‌جوار با قلعه و همچنین توجه ویژه به ایجاد مسیرهای دسترسی متنوع برای سهولت صعود به قلعه، از جمله موارد حائز اهمیت درخصوص ساماندهی این قلعه تاریخی‌ست که در طول سال جاری مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

کد خبر 6090406

دیگر خبرها

  • کاوش در فلک‌الافلاک / سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • جدیدترین قیمت مسکن در منطقه ۱۹ تهران
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • وضعیت اطلاع‌رسانی در کاشان مطلوب نیست
  • میزبانی قلعه فلک‌الافلاک از ارکستر سمفونیک تهران
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • در بزرگداشت روز میمند خاستگاه گل و گلاب جهان چه گذشت؟
  • ‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است
  • بررسی آخرین وضعیت کشتی توقیف شده اسراییلی حامل پرچم پرتغال | امیر عبداللهیان: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست
  • لزوم توجه به پیوست فرهنگی و رسانه‌ای جهت اجرای شعار سال