Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ بهاره کاشانی موحد از پژوهشگران این طرح با بیان اینکه، این مطالعه در پاییز 1396 با شرکت 200 نفر از سالمندان شهر تهران به صورت توصیفی – مقطعی انجام شد، اظهار کرد: بر اساس سرشماری سال 1395، جمعیت سالمندان کشور روبه افزایش است و پیش‌بینی می‌شود در سال­‌های آتی کشور با بحران سالمندی مواجه شود، از همین رو مطالعه بر روی گروه هدف سالمندان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی وقوع تغییراتی در سطح سلامت روانی سالمندان را یکی از مسائل مهم دوران سالمندی بیان کرد و گفت: شناسایی عوامل تأثیرگذار بر سلامت روانی و عوامل موثر در پیشگیری و بهبود آن اهمیت فراوانی دارد.

وی افزود: اخیرا پژوهشگران حوزه سلامت روان و روانشناسی مثبت نگر مفاهیم جدیدی همچون هوش معنوی و بهزیستی روانشناختی را مطرح کرده‌اند. در همین راستا، در این مطالعه سعی شده رابطه فعالیت بدنی با سازه‌­های هوش معنوی و بهزیستی روانشناختی بررسی شود.

به گفته این پژوهشگر، هوش معنوی بیانگر مجموعه‌ای از توانایی‌ها و ظرفیت‌ها و منابع معنوی است که کار در جهت آن‌ها موجب افزایش انطباق‌پذیری در نتیجه‌ سلامت روان افراد می‌شود. همچنین بهزیستی روان‌شناختی، به تلاش فرد برای تحقق توانایی‌های بالقوه‌ واقعی خود گفته می‌شود.

وی با اشاره به نتایج این مطالعه که در مجله پژوهش در دین و سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتشر شده است، خاطرنشان کرد: نتایج این پژوهش نشان داد که سالمندان با فعالیت بدنی منظم از هوش معنوی بالاتری برخوردارند. همچنین هوش معنوی با بهزیستی روانی سالمندان نیز رابطه‌ مستقیم و معنی‌داری دارد.

کارشناس معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین تاکید کرد: اتخاذ سبک زندگی سالم و داشتن فعالیت بدنی منظم در سالمندان می­‌تواند علاوه بر فوایدی که برای سلامت جسمانی سالمندان دارد، بر سلامت روانی از جمله هوش معنوی و بهزیستی روانشناختی نیز موثر باشد.

بر اساس اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، کاشانی موحد در پایان با بیان اینکه نتایج این مطالعه می‌تواند به سیاستگذاران و برنامه‌ریزان حوزه سالمندی کمک کند، تصریح کرد: می‌توان با در نظر گرفتن تاثیرات مثبت فعالیت بدنی منظم بر سلامت سالمندان، زمینه­‌های توسعه و گسترش فضاهای ورزشی را برای حضور سالمندان فراهم آورد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۴۶۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلاء به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف می‌کردند، ۵۶ درصد کمتر بود.

علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوه‌های بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلاء به آمفیزم در آنها کاهش می‌یابد.

«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلاء به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»

جکسون افزود: «این یافته‌ها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخاب‌های رژیم غذایی افراد و سلامت ریه‌ها، از جمله کاهش خس‌خس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان می‌دهند همخوانی دارد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آنها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.

همه آنها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامه‌هایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آنها پر کرده بودند.

بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آنها ایجاد شده است یا خیر.

آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها رخ می‌دهد و میزان اکسیژنی را که این کیسه‌ها می‌توانند به جریان خون منتقل کنند، محدود می‌کند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس می‌کنند.

نتایج نشان می‌دهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.

جکسون گفت: «یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به سیگاری‌ها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند، کمک کند.»

جکسون در ادامه افزود: «ما می‌دانیم که ترک سیگار طولانی‌مدت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به درمان‌های مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»

وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخاب‌های غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».

کد خبر 6097584

دیگر خبرها

  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • نتیجه تحقیقی تازه درباره نشستن و تحرک
  • همکاری ۲۰۰ داوطلب هلال‌احمر زنجان در نذر سلامت
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال احمر زنجان در نذر سلامت
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال زنجان در نذر سلامت با قرارگاه جهادی الکفیل
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند
  • بهره‌مندی ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان