Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای اروپایی ۱+۵ با ادعای مضحک راضی کردن ترامپ تحریم‌های جدیدی را علیه ایران پیشنهاد کرده‌اند. همزمان عراقچی اذعان کرده است که انتظارات مردم از برجام برآورده نشده است. لازم است تا دولت با یک عذرخواهی، ریل را عوض کند. ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۸ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان، تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به بهانه برنامه موشکی ایران و نقش تهران در سوریه برای قانع کردن ترامپ به ماندن در برجام، پیشنهاد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تسنیم، دو مقام آگاه در این‌باره به رویترز گفته‌اند که، نمونه‌ای از این سند، روز جمعه (25 اسفند) در اختیار 28 کشور اروپایی قرار گرفته است؛ چراکه تصویب این تحریم‌ها به حمایت همه‌ کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیاز دارد.
به گزارش رویترز، این پیشنهاد بخشی از راهبرد اروپا برای جلوگیری از فروپاشی برجام به دست ترامپ است.
رویترز افزود: در سندی که اروپایی‌ها برای پیشنهاد تحریم‌های جدید علیه ایران توزیع کرده‌اند آمده است: در روزهای آتی، فهرستی از افراد و شرکت‌هایی که به باور ما بایستی با توجه به نقششان مورد تحریم قرار گیرند ارائه خواهیم کرد.
درخصوص گزارش رویترز باید گفت، برخلاف فضاسازی رسانه‌های غربی درخصوص خروج آمریکا از برجام و نقش اروپا در حفظ برجام، آمریکا و اروپا در اقدامی هماهنگ و با اجرای بازی «پلیس خوب-پلیس بد» در پی امتیازگیری مجدد از ایران و تکرار خسارت محض برجام در دیگر مولفه‌های قدرت کشورمان هستند.
روزنامه وال‌استریت ‌ژورنال به نقل از مقام‌های اتحادیه اروپا گزارش داده وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه قصد دارند با معرفی تحریم‌هایی جدید فشارها بر برنامه موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را افزایش دهند.
وال استریت ژورنال در ادامه نوشت: انگلیس، فرانسه و آلمان روز جمعه نامه‌ای درخصوص اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران توزیع کردند. در این نامه از اتحادیه اروپا خواسته شده تحریم‌های معینی علیه افراد دخیل در برنامه موشکی ایران و فعالیت‌های این کشور در سوریه اعمال شود. دولت‌های سه کشور اروپایی اعلام کرده‌اند در روزهای آینده به طور مشخص به نام‌های این افراد‌اشاره خواهند کرد.
واکنش کاخ سفید
«سارا سندرز» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روز جمعه از اظهارنظر درباره خبر رویترز درخصوص تحریم‌های پیشنهادی اروپایی‌ها علیه ایران برای حفظ برجام خودداری کرد.
«سندرز» در پاسخ به سؤال یک خبرنگار در این خصوص گفت: در حال حاضر اعلانیه‌ای درخصوص تحریم‌ها نداریم، اما همانند همیشه به دنبال بهترین بررسی راه‌ها برای پیشبرد منافع مردم آمریکا و محافظت از آنها هستیم.
برای خوشایند ترامپ
عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه و رئیس‌ ستاد پیگیری اجرای برجام گفت: اگر برخی اروپایی‌ها به دنبال اقداماتی همچون اعمال تحریم‌های غیرهسته‌ای بر ایران جهت خوشایند ترامپ باشند، مرتکب‌اشتباه محاسبه بزرگی شده و نتایج مستقیم آن را بر برجام و ادامه حیاتش خواهند دید.
عراقچی افزود: بهتر است کشورهای اروپایی همانطور که تاکنون عمل کرده‌اند به دنبال پایبندی مستمر آمریکا به تعهدات خود در برجام بوده و آن کشور را به اجرای موثر برجام در تمامی بخش‌ها همراه با حسن نیت و در فضایی سازنده ترغیب نمایند، چرا که هیچ راه دیگری برای حفظ برجام جز پایبندی کامل آمریکا و دیگر طرف‌های برجام به همه تعهدات خود، متصور نیست.
وی درباره اینکه آیا در مورد بحث‌های موشکی با طرف‌های دیگر انجام شده؟ تصریح کرد: ما در بحث موشکی با هیچ کس مذاکره‌ای نکرده و نمی‌کنیم؛ چرا که بحث امنیت ملی است، در عین حال ما در هیچ صحنه‌ای خجالت نمی‌کشیم که مواضع خودمان را بیان کرده و از موشک‌ها و برنامه موشکی خود دفاع کنیم. ما درخصوص برنامه موشکی و آینده صنعت موشکی کشور، نه از کسی اجازه گرفته‌ایم، نه این کار را در آینده خواهیم داشت و نه مذاکره و مصالحه‌ای داشته‌ایم.
انتظارات برآورده نشد
عراقچی همچنین در مصاحبه با مهر گفت: اگر آمریکا از برجام خارج و تحریم‌های یکجانبه آنها برگردد، حتما ما برجام را ادامه نخواهیم داد چرا که منافع ما تامین نخواهد شد. هم به دلیل بازگشت تحریم‌های آمریکا و هم به دلیل نقض فاحش برجام توسط آمریکا، تصور ما این است که برجام ادامه پیدا نخواهد کرد.
وی افزود: دولت آمریکا متعهد شده که برجام را با حسن نیت و در یک فضای سازنده اجرا کند و فضایی که اکنون وجود دارد، سازنده نیست و اینها مواردی است که ما مدعی هستیم که آمریکا نقض برجام انجام داده و حسن نیت لازم را در این خصوص نداشته، نتیجه آن هم این شده که خیلی از شرکت‌ها با ایران همکاری نمی‌کنند.
معاون وزیر خارجه با تأکید بر اینکه در حوزه بانکی هنوز به حالت عادی قبل از تحریم‌ها برنگشته ایم، گفت: این مسئله علل متعددی هم دارد، یکی همین فضایی است که آمریکا ایجاد کرده، یکی محدودیت‌هایی است که FATF به دلیل پولشویی اجرا کرده که بحث خود را دارد، یکی تحریم‌های اولیه آمریکا است که هنوز وجود دارد و موضوع برجام هم نبوده و بخشی از مشکلات هم به بانک‌های داخلی خودمان باز می‌گردد، با این حال همه این‌ها به این معنی نیست که در بن‌بست بانکی قرار داریم.
عراقچی با بیان اینکه شرکت‌ها و بانک‌ها بعضا از ترس اینکه مورد جریمه آمریکا قرار گیرند با ایران وارد تعامل نمی‌شوند، اظهار داشت: بنابراین انتظاری هم نبوده که بعد از برجام، آمریکا دشمنی خود را با ایران کنار بگذارد و مثلا همکاری‌های اقتصادی ما با آمریکا شکل بگیرد و یا گسترش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که مشهود و درست هم هست این است که انتظارات اقتصادی مردم پس از برجام برآورده نشده است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز پس از بازگشت از سفر به باکو و آستانه در جمع خبرنگاران درباره آینده برجام به واشنگتن هشدار داد که اگر آمریکا این ‌اشتباه را مرتکب شود که بخواهد از برجام خارج شود حتماً این‌اشتباه دردناکی برای آمریکایی‌ها خواهد بود.
گفتنی است در ماه‌های گذشته ظریف اذعان کرد که «به دلیل پابرجاماندن تحریم‌ها حتی نمی‌توانیم یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم». در هفته‌های گذشته نیز عراقچی در اندیشکده چتم هاوس در انگلیس گفت که: «ایران برجام را داستانی موفق نمی‌داند چرا که از آن بهره‌مند نشده و تحریم‌ها برداشته نشده است». همچنین در هفته‌های گذشته، فرودگاه آلمان در اقدامی توهین‌آمیز از ترس تحریم‌های آمریکا، از سوخت‌رسانی به هواپیمای حامل آقای ظریف خودداری کرد.
واکنش منفعلانه
مجلس شورای اسلامی- مهرماه 94- در زمان بررسی برجام، قانونی با عنوان «قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» تصویب کرد. در بند 3 این قانون آمده است: «دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو موثر تحریم‌ها یا بازگرداندن تحریم های لغو شده یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به طوری که ظرف مدت 2 سال ظرفیت غنی‌سازی کشور به 190 هزار سو افزایش یابد.»
این ماده قانونی به وضوح تکلیف دولت در برابر هرگونه نقض برجام را مشخص کرده است اما متاسفانه دولت تاکنون علیرغم نقض فاحش برجام از سوی آمریکا که به دفعات صورت گرفته است، به گلایه و تذکر شفاهی بسنده کرده است. اقدامی که نتیجه آن تحریم‌های بیشتر و گستاخی روزافزون طرف مقابل بوده است.
مقامات ارشد دولت آقای روحانی در حالی که مدیران قبل از خود را ملامت می‌کردند و تاکید داشتند که «10 تا 30 درصد مشکلات اقتصادی مربوط به تحریم‌هاست و 70 تا 90 درصد بقیه، مربوط به سوء مدیریت و معطلی ظرفیت‌هاست»، قریب به پنج سال است که ظرفیت‌های عظیم داخلی را به واسطه «توافق به هر قیمت» و سپس «حفظ برجام به هر قیمت» معطل گذاشتند.
در حال حاضر با توجه به عیان شدن چندین باره خسارت محض برجام و به عینیت رسیدن هشدارها و انتقادهای دلسوزان نسبت به دستاورد تقریبا هیچ، لازم است تا دولت آقای روحانی در گام اول ضمن عذرخواهی و اجرای 29 شرط ابلاغی، به گستاخی‌های آمریکا پاسخ قاطع و متقابل دهد و در گام دوم با تکیه بر اقتدار درونی و ظرفیت‌های عظیم داخلی، ریل‌گذاری خود را در جهت پیشرفت روزافزون کشور تغییر دهد.

منبع: کیهان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۴۷۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ایران و افغانستان با بیان اینکه کریدور ریلی خواف ـ هرات، افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد و به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند، گفت: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی است.

به گزارش ایسنا، مصطفی رضایی اظهار کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ کریدورها و سهم‌خواهی از کریدورهای منطقه‌ای و ترانزیت بین‌الملل است، کریدور ریلی خواف ـ هرات، کریدوری استراتژیک که افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد. این تعبیر را هیئت حاکمه افغانسان برای این کریدور به کار می‌برند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این کریدور، افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌شود،‌ گفت: این کریدور گلوگاهی است که می‌تواند تجارت یک‌سویه ایران و افغانستان را که اکنون تنها به صادرات به افغانستان محدود است،‌ به یک تجارت دوسویه تبدیل کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه ادامه داد: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی هم است. مشابه کریدرو شلمچه - بصره که سه سال پیش با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال آغاز بهره‌برداری بود اما با لغو قرارداد توسط مدیریت راه‌آهن، متوقف شد و الان هم بهره‌برداری از آن متوقف است و چشم‌انداز مثبتی در حوزه ایفای نقش در حمل‌ونقل ترانزیت کالا ندارد.

بیشتر بخوانید راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند

رضایی با بیان اینکه این کریدور هم با مقاومت‌های شدید در مدیریت راه‌آهن مواجه شد، افزود: اما این بار تصمیم وزارت راه و دولت بر این بود که کارهای برون‌مرزی کریدور خواف - هرات توسط کنسرسیوم انجام شود که با موفقیت هم این اتفاق افتاد.

وی درباره اظهارات مسئولان راه‌آهن مبنی‌بر بی‌اطلاعی نسبت به ترانزیت کالا از افغانستان بیان کرد: من به شدت تکذیب می‌کنم که مسئولان راه‌آهن می‌گوید با آنها هماهنگی صورت نگرفته است. به جز مکاتبات متعددی که از جانب دستگاه‌های دولتی با راه‌آهن شده، مورخ ۲۰ فروردین‌ماه نامه‌ای در مکاتبات خود راه‌آهن است که یکی از مدیران کل به معاون بهره‌برداری نوشته که کنسرسیوم بنا به اعلام استانداری خراسان رضوی، قطار وارد کشور می‌کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد:‌ یعنی از ۱۰ روز قبل مکاتبات راه‌آهن این را نشان می‌دهد. این مکاتبه داخلی هم به همان دستگاه‌های متولی مرز ارجاع شده‌ است. چطور می‌شود به ادعای راه‌آهن، قطاری بدون هماهنگی وارد کشور شده باشد، مرزبانی و گمرک آن را پذیرش کرده باشند و تنها در انتظار تاییدیه راه‌آهن باشد؟

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • سرکوب جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از دانشجویان آزادیخواه اروپا و آمریکا +تصاویر