Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از  روابط عمومی سازمان صنعت معدن تجارت استان آذربایجان‌شرقی، غلامعلی راستی در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان با اشاره به گزارش 11 ماهه صادرات غیر نفتی اظهار داشت: در این مدت شاهد رشد 6.9 دهم درصدی وزنی و 8.6 درصدی ارزش کالاهای صادر شده از استان به 101 کشور از همه گمرکات کشور بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سهم 58 درصدی گمرکات استان در صادرات کالاهای غیرنفتی ادامه داد: در این مدت از گمرکات استان یک میلیارد و 111میلیون دلار انواع کالاهای غیرنفتی صادر شده است که این عدد نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد 21 درصدی به لحاظ ارزشی و رشد 30 درصدی به لحاظ وزنی مواجه شد.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت معدن و تجارت استان آذربایجان‌شرقی به ترکیب کالاهای صادرشده نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت به ترتیب کالاهای صنعتی با 45 درصد کالاهای کشاورزی با 12 درصد ، محصولات شیمیایی و پتروشیمی 11 درصد، فلزات 7 درصد، فرش و صنایع دستی 7.5 درصد، سنگ و مواد معدنی5.2 درصد در مقام های اول تا ششم سهم صادرات کالاهای غیرنفتی استان آذربایجان شرقی قرار داشتند .

وی عمده کشورهای هدف صادراتی کالاهای غیر نفتی استان را 11 کشور دانست و گفت : عمده بازارهای هدف صادراتی استان به ترتیب عراق (420 میلیون دلار) ، ترکیه (395 میلیون دلار)، افغانستان(70 میلیون دلار) ، ارمنستان (53 میلیون دلار)، گرجستان (41 میلیون دلار) ، آذربایجان (39 میلیون دلار)، روسیه (35 میلیون دلار) ، پاکستان (29 میلیون دلار)، ایتالیا (29 میلیون دلار) و بلغارستان (26 میلیون دلار) بود.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت معدن و تجارت استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به دو نکته اساسی در صادرات کالاهای غیر نفتی استان در سال 96 متذکر شد: مجموع صادرات محصولات شیمیایی و پتروشیمی استان از رشد 111.4 درصد برخوردار است که عمده دلیل آن افزایش تعداد کشورهای هدف ازجمله (کره جنوبی، چین، فرانسه، ارمنستان وآذربایجان ) و همچنین افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از جمله پلی استایرن مقاوم،پلی اتیلن سنگین وسبک،پلی استایرن معمولی و بوتادین است.

وی ادامه داد: صادرات از منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارس 133.3 درصد افزایش یافته است که این افزایش به دو دلیل رفع محدویت در امر صادرات و واردات محصولات کشاورزی از جمله خشکبار و همچنین افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از منطقه آزاد به دلیل تسهیل در امر قیمت گذاری کالاهای صادراتی پتروشیمی است.

انتهای پیام/ذ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۵۹۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر فتح‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: تولید مواد معدنی همواره به عنوان نقطه آغازین یک زنجیره تأمین با ارزش در بخش‌های تأمین کننده مواد اولیه بخش صنعت و مصالح مورد نیاز برای ساختمان، بنادر، سدها، فرودگاه‌ها و … محسوب می‌شود.

وی افزود: استان آذربایجان‌شرقی از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی، یکی از مناطق غنی کشور به شمار می‌رود؛ به طوری که همواره ذخایر غنی مواد معدنی را به عنوان یک امکان بالقوه در توسعه صنعتی استان در نظر می‌گیرند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در این استان تاکنون ۵۲ ماده معدنی متنوع شناسایی شده است و همواره معادن فلزی استان را رنگین‌کمانی از معادن توصیف کرده‌اند.

وی توضیح داد: آخرین نتایج منتشر شده از نتایج حاصل از اجرای طرح معادن فعال استان در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۷۹ واحد معدنی در استان فعال بوده که از نظرتعداد، ۴.۸ درصد از کل معادن فعال کشور را به خود اختصاص داده و برای هفت هزار و۲۸۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است که سهم ۵.۴ درصدی از کل شاغلان بخش معدنی کشور را در برمی‌گیرد.

فتح‌زاده ابراز داشت: فعالیت‌های صورت گرفته در بخش معدنی استان، منجر به ایجاد ارزش افزوده‌ای به مبلغ ۱۸۱ هزار و ۳۵۸ میلیارد ریال شده است که با نسبت ۷ درصدی، رتبه ۴ کشوری از کل ارزش افزوده ایجاد شده را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین نتایج نشان می‌دهد نسبت به سال ۱۴۰۰ میزان رشد ارزش افزوده ایجاد شده در معادن فعال استان حدود ۱۳.۷ درصد بوده است.

وی افزود: میزان رشد ارزش سرمایه گذاری صورت گرفته در معادن در حال بهره برداری کل کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ برابر ۶۹.۴ درصد بوده که این میزان در آذربایجان شرقی دارای ۲۱۱.۵ درصد رشد بوده است و با ۹ هزار و ۴۹۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، ۷ درصد از کل میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش‌های معدنی کشور را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 6098239

دیگر خبرها

  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • صادرات ۱۰۸ هزار تنی کالا به روسیه در فروردین ماه
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳