Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی به نقل از  روابط عمومی سازمان صنعت معدن تجارت استان، غلامعلی راستی در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان با اشاره به گزارش ۱۱ ماهه صادرات غیر نفتی اظهار داشت: در این مدت شاهد رشد 6.9 دهم درصدی وزنی و 8.6 درصدی ارزش کالاهای صادر شده از استان به 101 کشور از همه گمرکات کشور بودیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سهم 58 درصدی گمرکات استان در صادرات کالاهای غیرنفتی ادامه داد: در این مدت از گمرکات استان یک میلیارد و ۱۱۱میلیون دلار انواع کالاهای غیرنفتی صادر شده است که این عدد نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد 21 درصدی به لحاظ ارزشی و رشد 30 درصدی به لحاظ وزنی مواجه شد.

راستی به ترکیب کالاهای صادرشده نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت به ترتیب کالاهای صنعتی با 45 درصد کالاهای کشاورزی با ۱۲ درصد ، محصولات شیمیایی و پتروشیمی ۱۱ درصد، فلزات 7 درصد، فرش و صنایع دستی 7.5 درصد، سنگ و مواد معدنی5.2 درصد در مقام های اول تا ششم سهم صادرات کالاهای غیرنفتی استان آذربایجان شرقی قرار داشتند .

وی عمده کشورهای هدف صادراتی کالاهای غیر نفتی استان را 11 کشور دانست و گفت : عمده بازارهای هدف صادراتی استان به ترتیب عراق (420 میلیون دلار) ، ترکیه (395 میلیون دلار) ، افغانستان(70 میلیون دلار) ، ارمنستان (53 میلیون دلار) ، گرجستان (41 میلیون دلار) ، آذربایجان (39 میلیون دلار) ، روسیه (35 میلیون دلار) ، پاکستان (29 میلیون دلار) ، ایتالیا (29 میلیون دلار) و بلغارستان (26 میلیون دلار) بود .

جانشین سازمان صنعت معدن و تجارت استان با اشاره به دونکته اساسی در صادرات کالاهای غیر نفتی استان در سال 96 گفت: مجموع صادرات محصولات شیمیایی و پتروشیمی استان از رشد 111.4 درصد برخوردار است که عمده دلیل آن افزایش تعداد کشورهای هدف ازجمله (کره جنوبی،چین،فرانسه،ارمنستان وآذربایجان ) و همچنین افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از جمله پلی استایرن مقاوم،پلی اتیلن سنگین وسبک،پلی استایرن معمولی و بوتادین می باشد.

وی ادامه داد: صادرات از منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارس 133.3 درصد افزایش یافته است که این افزایش به دو دلیل رفع محدویت در امر صادرات و واردات محصولات کشاورزی از جمله خشکبار و همچنین افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از منطقه آزاد به دلیل تسهیل در امر قیمت گذاری کالاهای صادراتی پتروشیمی است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۰۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 444 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۵۴۹  میلیون دلار و برای خدمات ۱۲۱ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۷۴۷ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 

 

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۷ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.   معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۰۹ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۴۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۷۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۴۹ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۰۱ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۲۸، ۳۳، ۱۸۸، ۱۰۸ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۹ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۳۵۹ تومان، یورو با نرخ ۴۷ هزار و ۴۵۶ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۷۸ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۴۱۸ تومان، یورور با نرخ ۴۴ هزار و ۳۰۸ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۲۷۸ تومان بود.

 

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • افزایش ۷۲ درصدی سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت
  • سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت