Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@02:24:36 GMT

ریل‌گذاری مناسب قطار اقتصادی زنجان در سالی که گذشت

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۷۷۵۹۳

ریل‌گذاری مناسب قطار اقتصادی زنجان در سالی که گذشت

شاخص‌های اقتصادی همواره به عنوان یکی از شاخص‌های مورد توجه جوامع بوده، به طوری که این شاخص‌ها در معیارهای توسعه‌یافتگی و رفاه جامعه موثر است و اصولا توسعه به معنی به ارمغان آوردن رفاه اجتماعی برای همه مردم است.

‌به گزارش ایسنا، رفاه‌اجتماعی و متغییرهای کلان اقتصادی متقابلا روی هم تاثیر دارند و دو روی یک سکه هستند و رابطه بین این دو شاخص غیرقابل تردید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفاه اجتماعی با نرخ بیکاری رابطه معکوس دارد، یعنی هرچه نرخ بیکاری در جامعه بالا باشد رفاه اجتماعی حداقلی، یعنی دسترسی افراد به نیازهای اساسی مانند پوشاک، مسکن، آموزش و بهداشت، کمتر است که البته همیشه داشتن شغل به معنای داشتن رفاه نیست که دو شغله بودن برخی از افراد جامعه گواه این امر است و نیز می‌توان این نتیجه را گرفت که فقط داشتن شکل به معنای داشتن رفاه نیست.

بودجه 96 استان زنجان؛ بودجه‌ای با رشد 120 درصدی اعتبارات

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان در رابطه با بودجه سال 96، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار می‌کند: بر اساس آنچه که پیش‌بینی شده بود مجموع اعتبارات هزینه‌ای و اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان افزایشی 120 درصدی داشته به طوری که از 120 میلیارد تومان سال گذشته با رشد چشم‌گیر به 260 میلیارد تومان رسید.

شهرام طهماسبی با اشاره به موضوع 27 صدم درصد مالیات برارزش افزوده، ادامه می‌دهد: 12 میلیارد تومان از این منبع برای تقویت زیرساخت‌های ورزشی استان و تکمیل پرژه‌های ورزشی پیش‌بینی شده بود که این ردیف در سال‌های قبل وجود نداشت.

وی می‌افزاید: اعتبارات استان در بخش سه درصد نفت درآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی، سه برابر شده و سهم استان به 76 میلیارد و 20 میلیون تومان رسیده و درآمدهای جاری نیز با رشد 9.3 درصدی به 731 میلیارد تومان رسیده بود.

تورم؛ شناخته‌شده‌ترین شاخص اقتصادی از جانب مردم

افزایش عمومی و مداوم در سطح قیمت‌ها تورم نامیده می‌شود که برای اندازه‌گیری تورم از شاخصی با عنوان نرخ تورم استفاده می‌شود و عللی از جمله فزونی مخارج در مقایسه با عرضه کل،‌اختلالات در عرضه کل یا شوک‌های عرضه، افزایش حجم پول و انتظارات تورمی دلایلی بر افزایش نرخ تورم در اقتصاد است.

دست‌یابی به نرخ رشد اقتصادی بالا و باثبات از جمله مسائل مهم هر کشور است و از طرفی تورم و اثرات زیانبار آن نیز یکی از مشکلات پیش‌روی کشورها است و به طور کلی می‌توان تورم را در ایران یک پدیده پولی نامید ولی صرفا نقدینگی که منجر به تولید نشده را نمی‌توان تنها عامل بروز تورم دانست.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان در رابطه با تورم، اظهار می‌کند: نرخ تورم به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های کلان اقتصادی محسوب شده و از اساسی‌ترین وظایف و اهداف دولت‌ها، کنترل آن است و مقادیر این شاخص از بررسی مستمر تغییرات قیمت کالاها و خدمات در دوره‌های زمانی ماهانه و سالانه و در سطوح استان‌ها و کشور محاسبه می‌شود.

حسین امیدمقدم در رابطه با وضعیت نرخ تورم استان در یازده ماهه امسال می‌گوید: بر اساس آخرین گزارش اعلام شده توسط مرکز آمار ایران، نرخ تورم استان در بهمن‌ماه امسال درصد تغییر ۱۲ ماهه منتهی به بهمن‌ماه ۱۳۹۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل معادل 7.1 درصد بوده که نسبت به ماه گذشته تغییری نداشته و این در حالی است که نرخ تورم کشور در همین ماه معادل 8.3 درصد بوده که نسبت به ماه گذشته یک درصد افزایش یافته است.

این مسئول خاطرنشان می‌کند: بررسی روند نرخ تورم استان طی یک سال اخیر از بهمن سال گذشته تا بهمن امسال نشان می‌دهد این نرخ در استان تا فروردین ماه ۱۳۹۶ با شیب ملایم در حال افزایش بوده ولی بعد از ماه اردیبهشت بر خلاف روند ماه‌های قبل از آن، نرخ تورم استان کاهش یافته و برهمین اساس نرخ تورم استان در بهمن‌ماه سال گذشته معادل 7.6 درصد بوده و این آمار در بهمن ماه امسال به 7.1درصد کاهش یافته است.

وی یادآور می‌شود: نرخ تورم استان در گروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» با 3 دهم درصد افزایش نسبت به آذر‌ماه امسال معادل 11.1 درصد بوده و نیز نرخ تورم استان در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با یک دهم درصد کاهش نسبت به دی‌ماه امسال معادل 5.2 درصد بوده است که این نرخ در کشور با یک دهم درصد افزایش نسبت به دی‌ماه امسال، معادل 6.6 درصد بوده است.

نرخ بیکاری؛ شاخصی مهم برای تحلیل‌گران

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های کلان اقتصادی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی هر جامعه مورد استفاده قرار می گیرد.

در رابطه با این مسئله، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان، اظهار می‌کند: طرح آمارگیری از نیروی کار مهم‌ترین منبع داده‌های مربوط به شاخص‌های اشتغال و بیکاری است و طرح نیروی کار در استان زنجان نیز به صورت فصلی همراه با سایر استان‌های کشور در ماه میانی هر فصل اجرا می‌شود.

حسین امیدمقدم ادامه می‌دهد: نرخ بیکاری استان زنجان در فصل پاییز 1396 معادل 9.6 درصد بوده و نیز نرخ بیکاری مناطق شهری استان 10.7 درصد و مناطق روستایی 7.7 درصد بوده است همچنین مقایسه نرخ بیکاری استان نسبت به کشور نشان می‌دهد که در فصل پاییز امسال نرخ بیکاری استان 2.3 درصد از متوسط کشوری پایین‌تر است.

وی می‌افزاید: بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری استان زنجان نشان می‌دهد این نرخ نسبت به فصل پاییز سال قبل2.3درصد کاهش یافته چرا که  نرخ بیکاری استان در فصل پاییز سال گذشته معادل 11.9 درصد بوده است.

تجارت خارجی، راهی برای پایداری تولید

سال 96 از سوی رهبر انقلاب سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نام گرفت که این مهم ناشی از نیاز توجه ویژه جامعه به مقوله اقتصادمقاومتی است و یکی از ارکان مهم اقتصاد مقاومتی که توجه ویژه‌ای به آن شده، صادرات به خصوص صادرات غیرنفتی است.

مدیرکل گمرک استان زنجان با اشاره به عملکرد گمرک استان زنجان در 11 ماهه، اظهار می‌کند: درآمد گمرک استان در این بازه زمانی بیش از 170 میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، 73 درصد افزایش یافته است.

حمید احمدی ادامه می‌دهد: در یازده ماهه امسال بیش از 293 میلیون دلار کالا با وزن خالص 144 میلیون کیلوگرم از استان صادر شده که به لحاظ ارزش دلاری 72 درصد و به لحاظ وزنی 54 درصد افزایش داشته است.

این مسئول در رابطه با میزان واردات، می‌افزاید: در 11 ماهه امسال واردات به لحاظ وزنی افزایش 24 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته و به رقم بیش از 303 میلیون دلار رسیده است. همچنین میزان واردات نیز در استان افزایش 118 درصدی را به همراه داشته که اغلب کالاهای واداتی به استان ماشین‌آلات و مواد اولیه خط تولید هستند.

زنده‌باد سرب و روی

زنجان با داشتن معادن متعددی در بخش روی و واحدهای فرآوری روی در استان از منظری به قطب سرب و روی در کشور تبدیل شده است که علاوه‌بر اشتغالزایی بالایی که این صنعت در استان ایجاد کرده است سبب افزایش تجارت خارجی استان در این حوزه شده است و نیز سرمایه‌گذاران و تجاری را نیز از خارج از استان جذب کرده و حال اهرمی قوی در حوزه اقتصاد و اشتغال استان شده است.

فعالیت‌های وابسته به صنعت سرب و روی چه از بخش معدن و معدنکاری گرفته تا فراوری و واردات و صادرات ماده اولیه و محصول نهایی که شمش است سبب سرمایه‌گذاری‌های بسیاری چه در سطح خرد و چه در سطح کلان در استان شده که این سرمایه‌گذاری‌ها اشتغال را به همراه دارد و استان می‌تواند با برنامه‌ریزی در مسیر توسعه این بخش آن هم به صورت اصولی و با رعایت مسائل زیست‌محیطی تا زمانی که بازارهای جهانی کششی برای این کالاهای مهم و استراتژیک استان را داشته باشد،‌ فلز روی را به روی خوش اقتصاد استان تبدیل کنند.

در رابطه با صادرات سرب و روی، امیرعلی مسیبی معاون امور بازرگانی و تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، اظهار می‌کند: در 11 ماهه امسال 82 درصد از سهم صادرات استان از حوزه صنعت بوده که حدود 45 درصد از صادرات استان به بخش سرب و روی بازمی‌گردد.

تولید؛ قلب تپنده اقتصاد

تولید محور اصلی پیشرفت و توسعه است و افزایش تولید سبب افزایش اشتغال و درآمد ملی و به تبع آن افزایش صادرات و واردات است و با توجه به اهمیت زیاد تولید، دولت‌ها باید بستری مناسب برای هرچه بهتر اجرا کردن این مهم فراهم کند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در رابطه جوازهای تاسیس و پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده توسط این سازمان، اظهار می‌کند: سال گذشته 497 جواز تاسیس با پیش‌بیینی سرمایه‌گذاری 47694 میلیارد ریال و پیش‌بینی اشتغال 165 هزار و 85 نفر صادر شد که 442 هزار و 90 میایارد ریال آن سرمایه‌گذاری داخلی بوده است.

علی کلانتری ادامه می‌دهد: 158 پروانه‌بهره‌برداری به ارزش 1280 میلیارد ریال با اشتغال‌زایی 2138 نفر صادر شد و این در حالی است که از ابتدای امسال تاکنون 177 پروانه‌بهره‌برداری با مجوز سرمایه 3507 میلیارد ریال که 3267 میلیارد ریال آن داخلی بوده با 2245 نفر فرصت شغلی ایجاد شده، صادر شده است.

وی می‌افزاید: امسال 511 جواز تاسیس با سرمایه‌گذاری داخلی 31241 میلیارد ریال و سرمایه‌گذاری خارجی 1220 میلیارد ریال در استان صادر شده است.

اعطای بیش از 49 هزار میلیارد ریال تسهیلات به زنجانی‌ها

مردم مازاد درآمدهای خود را به عنوان سپرده نزد بانک‌ها قرار می‌دهند و در یک نظام اقتصادی سالم بانکها با رقبت با پول مردم در طرح‌های تولیدی و خدماتی سرمایه‌گذاری می‌کنند و با به سوددهی رسیدن سرمایه‌گذاری‌ها بخشی از درآمدها را به حساب سپرده‌گذاران واریز می‌کنند و بخشی نیز برای آن‌ها باقی می‌ماند.

در رابطه با تسهیلات اعطا شده در استان در یازده ماه گذشته، دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی استان زنجان، اظهار کرد: در 11 ماهه امسال 49 هزار و 529 میلیارد ریال مجموع تسهیلاتی است که در استان به متقاضیان پرداخت شده است.

سید احمد طاهری می‌افزاید: در بخش کشاورزی 66868 میلیارد ریال در بخش مسکن و ساختمان 2235 میلیارد ریال در بخش خدمات و بازرگانی 12 هزار و 418 میلیارد ریال، همچنین در بخش صنعت و معدن 16 هزار و 223 میلیارد ریال، در بخش صادرات یک هزار میلیارد ریال و نیز در بخش قرض‌الحسنه 3782 میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.

مالیات؛ راهی برای تحقق عدالت اجتماعی

پرداخت مالیات مهم‌ترین عامل رشد و توسعه جامعه است و موجب رونق اقتصادی و ارتقای شاخص‌های آن، تحقق عدالت اجتماعی، افزایش خدمات و عمران و آبادانی کشور می‌شود و با وصول مالیات عادلانه از مودیان، می‌توان بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی کشور از جمله کسری بودجه سالانه، تورم و بیکاری را رفع و زمینه ایجاد عدالت اجتماعی از طریق توزیع دوباره درآمدها را فراهم کرد.

در صورتی که منابع مالی از طریق اخذ مالیات تامین شود، این امکان برای دولت فراهم می‌شود تا ارز ناشی از فروش کالاهای سرمایه‌ای را در جهت توسعه عمرانی و زیربنایی استفاده کند.

نباید فراموش کرد که مالیات از مهم‌ترین عوامل موثر جهت مقابله با تقاضای اضافی برای کالاهای مصرفی بوده که در نتیجه پیشرفت و رفاه اقتصادی ایجاد می‌شود در واقع دولت از طریق مالیات‌ها در موقعیتی قرار می‌گیرد که بتواند فشارهای تورمی در داخل اقتصاد را کنترل کند.

از سوی دیگر می‌توان با وضع تعرفه بر واردات که نوعی مالیات غیرمستقیم است البته با انتخاب سیاست مالی مناسب و موثر، واردات را کنترل کرده و موجبات حمایت ازتولیدات داخلی را فراهم آورد. همچنین یکی دیگر از مهم‌ترین کارکردهای پرداخت مالیات، کاهش شکاف بین درآمدهای طبقات ثروتمند و فقیر است.

در رابطه با دریافت مالیات در استان زنجان، میرحیدر رضوی مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان خاطرنشان می‌کند: بیش از 85 درصد مالیات پیش‌بینی شده برای استان تاکنون وصول شده است.

اقتصاد زنجان در سالی که گذشت

اقتصاد استان زنجان در سالی که گذشت رشد و پیشرفت‌هایی نسبت به سال‌های ماقبل داشته که رشد و توسعه اقتصاد استان نیازمند همکاری همه‌جانبه است و افزایش اشتغال با سرمایه‌گذاری در بخش خدمات نتایج بهتری نسبت به سایر بخش‌ها خواهد داشت که این مهم همت بخش خصوصی و حمایت بخش دولتی استان را می‌طلبد.

به طور کلی می‌توان گفت که با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که در ابتدای سال‌جاری برای اقتصاد انجام شده بود، ریل‌گذاری‌هایی بر اساس برنامه در اقتصاد استان انجام شده که با تداوم این فعالیت‌ها اقتصاد استان شاهد نتایج مثبت فعالیت‌های انجام شده در سالی که گذشت، خواهد بود.

گزارش از: پریسا یوسفی، خبرنگار ایسنا، منطقه زنجان‌


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۷۷۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد

آفتاب‌‌نیوز :

 تورم تولیدکننده، شاخصی است که این افزایش هزینه تولید را برای گروه متنوعی از کالا‌ها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی نشان می‌دهد. براساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، تورم ماهانه تولید محصولات گاوداری‌های صنعتی در بهمن ماه، ۰.۱ واحد درصد کمتر شده است. البته این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت آن‌ها نیست. بلکه نشان می‌دهد از سرعت رشد قیمت‌ها کاسته شده است. البته نرخ سالانه و نقطه‌ای این شاخص رو به افزایش رفته و از مرز ۴۹ درصدی عبور کرده است.

شواهد نشان می‌دهد که «گوساله نر زیر چهارماه» و «گاو تلیسه غیرباردار» و «گاو نر داشتی» بیشترین مقدار تورم تولیدکننده اسفند ۱۴۰۲ را از آن خود کرده اند. در مقابل «شیر» کمترین افزایش هزینه تولید را در این بازه زمانی متحمل شده است. در ادامه به بررسی تورم ماهانه، نقطه‌ای و سالانه تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

سیگنال افزایش قیمت گوشت و مواد لبنی در اسفند ۱۴۰۲

گوشت و لبنیات، یکی از محصولات اساسی تامین کننده پروتئین و مواد مغذی بوده و در سبد مصرفی خانوار نقش اساسی ایفا می‌کند. «گاوداری‌ها» یکی از اصلی‌ترین کانال‌های تامین گوشت و لبنیات مورد استفاده کشور هستند. شواهد نشان می‌دهد که افزایش هزینه تمام شده گاوداری‌های صنعتی می‌تواند منجر به افزایش قیمت بازاری این محصولات شود.

به عبارت دیگر اگر گاوداری‌ها مواد اولیه خود را به قیمت بیشتری تهیه کنند، خریدار نیز محصولات و مواد لبنی را به قیمت بالاتری از بازار تهیه خواهد کرد؛ بنابراین بررسی تورم تولید کننده گاوداری‌های صنعتی کشور دارای اهمیت بوده و سیگنالی در راستای قیمت مصرف کننده مواد لبنی و گوشتی محسوب می‌شود.

آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار حاکی از آن است که تورم ماهانه گوشت در اسفند ۱۴۰۲ کاهش یافته است. در مقابل تورم سالانه و نقطه به نقطه این محصولات بیشتر شده و از مرز ۴۹ درصد عبور کرده است. در ادامه به بررسی تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

کاهش تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی

«تورم تولیدکننده»، یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که نشان می‌دهد میزان قیمت یک سبد متنوع از یک محصول در یک بازه زمانی مشخص در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی چگونه تغییر کرده است. از این شاخص به عنوان «تورم پیشران» نیز یاد می‌شود. چرا که افزایش هزینه تولید یک محصول می‌تواند منجر به افزایش قیمت عرضه آن به بازار توسط واسطه گران شود.

جدیدترین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی ۰.۱ واحد درصد کمتر شده و به ۱.۲ واحد درصد رسیده است. باید توجه داشت که این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت محصولات لبنی و گوشتی وابسته به گاوداری‌ها نبوده است. بلکه نشان می‌دهد سرعت رشد قیمت کمتر شده و هزینه تولید محصولات مذکور در اسفند نسبت به بهمن، ۱.۲ درصد افزایش یافته است.

محصولات گاوداری‌های صنعتی از ۸ گروه تشکیل شده است. این گروه‌ها شامل؛ «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو نر داشتی» گوساله پرواری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله نر زیر ۴ ماه»، «شیر» و «کود» است.

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم ماهانه اسفندماه ۱۴۰۲ در «گاو تلیسه غیرباردار» بیشترین میزان خود را به ثبت رسانده است. به بیان دقیق‌تر هزینه تولید گاو تلیسه غیرباردار در اسفندماه ۵.۵ درصد بیشتر از قیمت آن در بهمن ماه بوده است. این رقم در مقایسه با ماه گذشته افزایش ۳.۱ واحد درصدی داشته است.

تولید «شیر» نیز در این ماه کمترین تورم ماهانه پیشران را تجربه کرده و در سطح ۰.۲ درصدی قرار گرفته است. این رقم نسبت به بهمن ماه کاهش ۰.۱ واحد درصدی را به ثبت رسانده است.

افزایش هزینه تولید محصولات گاوی نسبت به اسفند سال قبل

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم نقطه به نقطه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته و در سطح ۴۹.۴ درصدی قرار گرفته است. این نرخ نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲ هزینه تولید گوشت و مواد لبنی، ۴۹.۴ درصد بیشتر از این نرخ در فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ بوده است.

از میان ۸ گروه تشکیل دهنده محصولات گاوداری‌های صنعتی، «گاوتلیسه غیرباردار» و «گوساله نر زیر چهارماه»، تورم نقطه‌ای بالغ بر ۱۲۰ درصدی را تجربه کرده اند. این دو گروه، نهاده اصلی تولید گوشت گاو محسوب می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها، احتمال افزایش قیمت گوشت گاو در ماه‌های آتی دور از انتظار نخواهد بود.

این نرخ در سایر گروه‌ها کمتر از ۱۰۰ درصد به ثبت رسیده و محصولات «شیری» با ثبت تورم ۲۳.۳ درصدی در اسفند، کمترین مقدار این نرخ را از آن خود کرده است.

تورم سالانه ۶ گروه از محصولات گاوداری‌ها از ۱۰۰ درصد عبور کرد

تورم سالانه تولیدکننده محصولات گاوی نشان می‌دهد، میانگین هزینه تولید ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین مقدار در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ چگونه تغییر کرده است. شواهد حاکی از آن است تورم سالانه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند امسال ۵۱.۵ درصد بوده است.

«گوساله نر زیر ۴ ماه» با ثبت تورم ۱۴۲.۴ درصدی بیشترین مقدار این نرخ را داشته است. «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله پرواری» و «گاو نر داشتی»، ۶ دسته از محصولات تشکیل دهنده گاوداری‌های صنعتی هستند که میانگین تورم سالانه آن‌ها در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین رقم در بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۱۰۰ درصد بوده است.

افزایش هزینه تولید این محصولات، سیگنالی در راستای افزایش هزینه فروش محصولات لبنی و گوشتی مربوط به گاوداری‌های صنعتی به بازار می‌دهد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • نرخ مشارکت اقتصادی در زنجان بالای ۵۰ درصد است
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • اصناف در مهار تورم نقش مهمی دارند
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳