Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما پايگاه اينترنتي «گاردين» نوشت: انگليس و آمريکا بايد از دامن زدن به جنگ خونين سعودي در يمن دست بردارند.
اين روزنامه انگليسي در مقاله‌اي به قلم پاتريک ويلکن، محقق عفو بين الملل در امور حقوق بشر و کنترل تسليحات نوشت از آلمان تا کانادا، کشورها در نهايت از فاجعه يمن آگاه شده اند ولي متحدان باقيمانده عربستان بخشي از مشکل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 پايان اين هفته سالگرد سه سال فاجعه بار براي مردم يمن است که به علت بمباران ويرانگر - و اغلب بي هدف - ائتلاف نظامي تحت رهبري سعودي ها، متحمل رنج فراوان شدند. جت هاي جنگنده، که بيشتر آنها متعلق به عربستان سعودي هستند، يک کشور فقير را به ويرانه اي تبديل کرده اند به طوري که هزاران حمله هوايي عليه اهدافي از جمله بيمارستان ها، مغازه ها، خانه ها، کارخانه ها و سردخانه ها انجام شده است.

هزاران غيرنظامي کشته و هزاران تن ديگر نيز به شدت زخمي شده اند. زيرساخت هاي فروريخته است و بيشتر جمعيت از آب سالم و خدمات درماني مناسب محروم شده اند که اين باعث بروز بدترين وبا در تاريخ معاصر شده است. به رغم همه اين مسائل، کشورهاي غربي به رهبري آمريکا و انگليس، مقادير زيادي تجهيزات نظامي پيشرفته در اختيار ائتلاف به سرکردگي عربستان قرار داده و عمليات نظامي اين کشور را تسهيل کرده اند. اين عمليات با نقض مکرر قوانين بشردوستانه بين المللي از جمله ارتکاب جنايات جنگي احتمالي همراه بوده است. اين جنگ به تلخ ترين شکل ممکن، هزينه واقعي تجارت سودآور تسليحات در جهان و چالش اجراي پيمان تسليحاتي سازمان ملل را برملا کرده است. به غير از آمريکا و انگليس، بسياري از کشورها - از جمله فرانسه، اسپانيا و ايتاليا - با ابراز حمايت از حقوق بشر و پايبندي خود به اين پيمان، در عين حال تسليحاتي با فناوري بالا را در اختيار ائتلاف سعودي قرار مي دهند.

با اين حال، در سالگرد جنگ يمن، کورسويي از اميد وجود دارد. در سراسر جهان، انتقاد صريح فعالان، روزنامه نگاران و برخي از سياستمداران نتيجه داده است. در ماه هاي اخير، در بحبوحه فشارهاي فزاينده عمومي، شماري از کشورهاي اروپايي انتقال تسليحات را به ائتلاف سعودي به حال تعليق در آوردند. در کشورهاي ديگر که صادرات تسليحات ادامه داشته، اين مسئله به شدت مورد موشکافي قرار گرفته است. در يونان، موجي از اعتراضات در ماه دسامبر پس از آن روي داد که اخبار درباره قراردادي براي ارسال 300 هزار گلوله تانک به عربستان سعودي منتشر شد. در پي فشارهاي فزاينده، يک کميته پارلماني اين قرارداد را لغو کرد.

در فنلاند، زماني که تصاويري در ماه ژانويه از استفاده امارات عربي متحده، يک عضو مهم ائتلاف سعودي، از يک خودروي زرهي ساخت فنلاند براي عمليات رزمي در يمن پخش شد، غوغايي عمومي به پا شد. نروژ همان ماه اعلام کرد که صادرات محصولات نظامي کشنده را به امارات، به علت احتمال استفاده از آنها در يمن، به حال تعليق در مي آورد (نروژ پيشتر همين کار را در مورد عربستان انجام داده بود). اتريش، هلند و منطقه فلميش بلژيک بارها از اعطاي مجوز براي فروش تسليحات به عربستان خودداري کرده اند. با اين وجود، خبر واقعا مهم، تصميم ائتلاف بعدي آلمان براي تعليق مجوزهاي آتي براي انتقال تسليحات به کشورهايي بود که به طور مستقيم در جنگ يمن مشارکت دارند. پس از سال ها فشارهاي هماهنگ جامعه مدني، روزنامه نگاران و برخي از سياستمداران برجسته، يکي از توليدکنندگان بزرگ تسليحات در جهان در نهايت تسليم شد. اين نشانه ديگري است که مخالفان فروش بي ملاحظه تسليحات در حال نتيجه گرفتن هستند.

از سوي ديگر، فشارها در جاهاي ديگر نيز در حال افزايش است. در انگليس، افکار عمومي و همه احزاب مخالف از پايان دادن به مسلح کردن عربستان حمايت مي کنند. بيشتر اعتراض ها به سفر اخير محمد بن سلمان وليعهد سعودي به لندن بر اين مسئله تمرکز داشت. فعالان که از بي ميلي دولت براي متوقف کردن فروش تسليحات به رياض ناخرسند بودند، از دولت به دادگاه شکايت کردند. متاسفانه شکايت آنها راه به جايي نبرد ولي تلاش ها براي فرجام خواهي ادامه دارد. در آمريکا، سخنراني هاي آتشين در سنا در ماه ژوئن گذشته راي گيري به منظور ممانعت از انتقال مهمات به دقت هدايت شونده و خدمات مرتبط به عربستان سعودي را به ارزش 510 ميليون دلار تحت تاثير قرار داد ولي راي گيري شکست خورد. از سوي ديگر، قطعنامه جديدي در سنا به منظور متوقف کردن حمايت اطلاعاتي و پشتيباني آمريکا از عمليات ائتلاف تحت رهبري سعودي در يمن بر اين مبنا مطرح شده که اين حمايت معادل مشارکت آمريکا در جنگي است که هيچگاه مجوز کنگره را نگرفته است. در کانادا، فرانسه، ايتاليا و اسپانيا نيز ما شاهد موجي از چالش هاي پيش روي تامين تسليحاتي ائتلاف هستيم.

يک سردرگمي اخلاقي و حقوقي فزاينده هم اکنون گريبانگير کشورهاي اروپايي شده است که همچنان تسليحات را روانه اين جنگ خونبار مي کنند. در شرايطي که يمن وارد يک سال دشوار ديگر گرسنگي، بيماري و جنگ مي شود و در حالي که بيش از 20 ميليون تن از مردم اين کشور هم اکنون به کمک بشردوستانه نياز دارند، ورشکستگي اخلاقي و حقوقي حمايت غرب از ائتلاف تحت رهبري سعودي ها هيچگاه چنين روشن نبوده است. تعداد فزاينده اي از کشورها به خطر همدستي بيشتر خود در تخلفات و احتمال ارتکاب جنايات جنگي در يمن، پي برده اند. زمان آن است که تامين کنندگان باقيمانده تسليحات ائتلاف سعودي از ديگر کشورها پيروي کنند و به پيمان شيطاني خود بر سر يمن پايان دهند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۷۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا

سخنگوی وزارت امور خارجه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

به گزارش سایت وزارت امورخارجه، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آن‌ها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • ما به انگلیس یا هر کشور دیگری درباره دخالت نظامی هشدار می‌دهیم
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن
  • تحریم مشترک سه کشور علیه ایران | از اشخاص تا هواپیما و کشتی!
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله