Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-28@14:46:04 GMT

رازگشایی از رابطه دوطرفه اضطراب و حمله میگرن

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۹۶۶۹۶

خرداد: پژوهشگران می‌گویند که ارتباط بین میگرن و اضطراب دوطرفه است. گاهی اوقات، ابتدا حمله میگرن رخ می‌دهد و فرد از نگرانی بروز حمله بعدی، دچار اضطراب می‌شود؛ و گاهی برعکس.
به گزارش خرداد به نقل از سیناپرس، دکتر «بروک پلگرینو» (Brooke Pellegrino)، استاد روان‌شناسی در مرکز مراقبت‌های بهداشتی سردرد هارتفورد (آمریکا) از ارتباط بین میگرن با اضطراب و افسردگی می‌گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جزئیات یافته‌های او را در گفت‌وگوی کوتاه زیر بخوانید.

* عمده فعالیت شما بر درمان میگرن متمرکز است. چطور به کار در این حوزه علاقه‌مند شدید؟
- پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی، تحت نظارت دکتر «تاد اسمیثرمن» (Todd Smitherman)، تحقیقاتم را در حوزه میگرن آغاز کردم. ابتدا تحقیقاتی را درزمینه سردرد انجام دادم و سپس، مطالعات بالینی را به عنوان روان‌شناس در مرکز مراقبت‌های بهداشتی سردرد هارتفورد آغاز کردم.
 
* شما در مرکز مراقبت‌های بهداشتی سردرد هارتفورد با بیماران مبتلا به میگرن در ارتباطید. چه اقدامات درمانی در این مرکز انجام می‌شود؟
- اصلی‌ترین مشکل درزمینه کار با بیماران مبتلا به میگرن، این است که آن‌ها اغلب احساس می‌کنند راهی برای کنترل درد و ناتوانی ناشی از سردردهای میگرنی وجود ندارد.
بخشی از تلاش درمانی من، افزایش کنترل فرد بر درد و ناتوانی ناشی از سردرد است. یکی دیگر از اهداف درمانی در این مرکز، بازگرداندن فرد به زندگی و فعالیت‌های روزمره -تا حد ممکن- با وجود سردرد میگرنی است.
اما عمده فعالیت ما در این مرکز بر درمان‌های غیردارویی سردرد متمرکز است. رویکردهای غیردارویی برای درمان مستقیم سردرد شامل آرام‌سازی، مدیریت استرس و بایوفیدبک (زیست‌بازخورد) است. در شرایط دیگر، درمان مکمل افسردگی، اضطراب یا اختلال خواب می‌تواند به بهبود سردرد کمک کند.
میگرن تأثیر بسیار زیادی بر زندگی بیماران دارد و یکی از لذت‌بخش‌ترین بخش‌های کار ما، کمک به بیماران مبتلا به میگرن و مشاهده روند بهبود آن‌ها است.
 
* بحث‌های زیادی در مورد شیوع افسردگی در مبتلایان به میگرن مطرح می‌شود. آیا آماری در مورد درصد بیماران مبتلا به میگرن و افسردگی یا اختلال اضطراب دارید؟
- بر اساس گزارش بنیاد میگرن آمریکا در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵)، حدود ۲۵ درصد از افراد مبتلا به میگرن از افسردگی و حدود ۵۰ درصد نیز از اختلال اضطراب رنج می‌برند. اختلال اضطراب در بین مبتلایان به میگرن، از شیوع ۲ تا ۵ برابری نسبت به سایر مردم برخوردار است؛ حتی گاهی اوقات بیماران مبتلا به میگرن از هر دو اختلال افسردگی و اضطراب رنج می‌برند.
ارتباط بین میگرن با اضطراب و میگرن با افسردگی دوطرفه است. گاهی اوقات در ابتدا حمله میگرن دست می‌دهد و فرد از نگرانی بروز حمله بعدی، دچار اضطراب می‌شود. در موارد دیگر هم وقتی بیمار در شرایط تنش‌زا قرار می‌گیرد، حمله میگرن رخ می‌دهد.
 
* چه نوع اختلال اضطرابی اغلب در بین مبتلایان به میگرن دیده می‌شود؟
- تعداد زیادی از بیماران مبتلا به میگرن از اختلال اضطراب عمومی و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اضطراب مرتبط با میگرن رنج می‌برند. به‌ندرت، بیمارانی با اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی، یا اختلال وسواس فکری‌عملی (OCD) را مشاهده کردم.
 
* چه ارتباطی بین اختلال اضطراب و میگرن وجود دارد؟
- از دیدگاه پاتوفیزیولوژیک، به نظر می‌رسد که اختلال عملکرد سروتونرژیک، اختلال در تنظیم غلظت هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) و تأثیر هورمونی در میگرن و اضطراب نقش دارند. همچنین، میگرن و اضطراب با توزیع بالاتر آلل S در 5HTTLPR در ارتباط است. برچسب ها: میگرن ، اضطراب ، سلامت

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۹۶۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی

به گزارش "ورزش‌سه"، اگرچه نتیجه این مسابقه در پایان به سود شاگردان مهدی رجب‌زاده در حضور 15هزار نفری هواداران عاشق این تیم رقم نخورد، اما فرصت خوبی برای نشان دادن عشق به فوتبال و دلتنگی‌شان برای لیگ برتر بود. این دیدار با سه گل به سود گل‌گهر تمام شد تا شاگردان اوزونیدیس امیدوار به کسب یک جام در فصل جاری بمانند.

با هم نکات جالب توجهی از این مسابقه را مرور می‌کنیم:  

۱. ورزشگاه حافظیه شیراز طی دو سال اخیر این حجم از هوادار را به خود ندیده بود. هواداران شیرازی از روزی که به لیگ یک سقوط کردند، ذوق و شوقشان به فوتبال کور شد و به قول خبرنگاران شیرازی آنها از دوری لیگ برتر افسرده شده‌اند اما دیروز حضور گل‌گهر آنها را به وجد آورد و‌ شور و شوق به حافظیه بازگشت.
۲. از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۸:۱۵ به یکباره ورزشگاه حافظیه مملو از هواداران شیرازی شد و فوج فوج هوادار به استادیوم آمد. هواداران سیرجانی هم توسط کانون هواداران باشگاه گل‌گهر به شیراز اعزام شده بودند تا گل‌گهر در شیراز احساس غریبی نکند.

۳. کاکوها از «احمد زنده روح» طی مراسمی تجلیل کردند. زنده روح دو فصل گذشته در شیراز در خدمت فجر بود و زحمت زیادی برای آنها کشید.
۴. بهترین قرعه جام حذفی برای گل‌گهر و فجر همین قرعه بود. فجر تمرکز اصلی‌اش روی صعود به لیگ برتر است و از این بازی یک استفاده تدارکاتی خوب کرد تا تیم و هواداران فجر برای بازی مهم هفته آینده برابر خیبر تمرین کنند.
گل‌گهر نیز یک صعود بی دردسر می‌خواست تا به جمع هشت تیم صعود کننده اضافه شود.

۵. اردیبهشت شیراز برای سیرجانی ها خوش یُمن بود و آنها را از بحران خارج کرد، به ویژه آنکه آنها هفته بعد دربی حساس برابر مس رفسنجان را در پیش دارند.
۶. در حافظیه طلسم گل‌گهر شکست. از گلزنی زائر کاظمینی مهاجم گل‌گهر که از زمان انتقالش به گل‌گهر گلزنی نکرده بود تا برد گل‌گهر در سال جدید.
۷. تورس لالیگایی این روزها تلخ و تیز و برنده تر از هر زمانی است. او متعصبانه می‌جنگد، پاس گل می‌دهد و گلزنی می‌کند. گل‌گهر برای حفظ او‌ کار سختی دارد و باید از همین امروز مذاکره با او و سایر بازیکنان تاثیرگذارش را برای تمدید شروع کند.
۸. در شیراز همه سراغ پیراهن تیکدری را می‌گرفتند. این علاقه به تیکی ربط داشت یا شماره پیراهنش (11) را نمی‌دانیم. بعید است تیکدری پیراهنش را در حافظیه حفظ کرده باشد.

۹. در فوتبال شیراز جای خالی اسپانسر به شدت احساس می‌شود. آنها همه چیز دارند به جز حامی مالی. هواداران پر شور، شهر زیبا و فوتبالیست بااستعدادِ فراوان.
۱۰. حضور اسفندیار پور مدیرعامل، حدیدی رئیس هیئت مدیره و صادقی معاون باشگاه گل‌گهر در ورزشگاه نشان از اهمیت این بازی برای آنها داشت.

با این پیروزی گل‌گهر و اوزونیدیس نفس راحتی کشیدند و حالا رفته رفته با بهبود وضعیت مصدومین، آنها آماده دربی می‌شوند. رفسنجان سال‌ها در حسرت برد دربی مانده. دربی مهمی که از آنچه در تقویم می‌بینید به شما نزدیکتر است!

عکس‌ها جواد نادری‌پور

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند